Πόσο γρήγορα είναι οι ταχύτητες 4G και 3G στο Internet;

Το 4G είναι πιο γρήγορο από το 3G, αλλά από πόσο;

Ταχύτερη είναι πάντα καλύτερη όταν πρόκειται για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτό ισχύει όχι μόνο για την απλή περιήγηση, αλλά και για τη ροή πολυμέσων, τη λήψη εφαρμογών, το gameplay και τις βιντεοκλήσεις. Είναι αρκετά δύσκολο, όμως, να αποκτήσετε σούπερ γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο στο σπίτι, πόσο μάλλον οι κορυφαίες ταχύτητες στα smartphones και τα tablet μας πάνω από 4G ή 3G .

Πόσο γρήγορα θα πρέπει να περιμένετε από τις κινητές συσκευές σας; Μέρος αυτού σχετίζεται με την ταχύτητα του παροχέα σας, όπως η Verizon ή η AT & T, αλλά άλλοι παράγοντες, όπως η ισχύς του σήματος σας, τι άλλο τρέχει στη συσκευή σας, και οποιαδήποτε καθυστέρηση , που μπορεί να επηρεάσει καθυστερήσεις, βίντεο και κλήσεις ήχου, ροή βίντεο, περιήγηση στο διαδίκτυο, κ.λπ.

Μπορείτε να δοκιμάσετε πόσο γρήγορα είναι η σύνδεσή σας στο δίκτυο με διάφορες εφαρμογές ελέγχου ταχύτητας, όπως η εφαρμογή Speedtest.net για δοκιμή ταχύτητας διαθέσιμη για Android και iOS. Εάν έχετε πρόσβαση στο δίκτυο 4G ή 3G μέσω υπολογιστή, δείτε αυτούς τους ιστοτόπους δωρεάν δοκιμής ταχύτητας .

4G και 3G ταχύτητες

Παρόλο που οι θεωρητικές μέγιστες ταχύτητες είναι μόνο θεωρητικές και δύσκολο να βρεθούν σε σενάρια πραγματικού κόσμου (εξαιτίας λανθάνουσας κατάστασης), πρόκειται για τις απαιτήσεις ταχύτητας που πρέπει να τηρεί κάποιος πάροχος για να έχει μια σύνδεση που εμπίπτει στην κατηγορία 4G ή 3G:

Ωστόσο, όπως βλέπετε εδώ, μια μελέτη από την RootMetrics βρήκε ότι οι μέσες πραγματικές ταχύτητες λήψης και φόρτωσης για τους τέσσερις κύριους ασύρματους μεταφορείς στις ΗΠΑ είναι λίγο διαφορετικές:

Πώς να ενισχύσετε τη σύνδεσή σας στο Internet

Λάβετε υπόψη ότι όταν λέμε "ενισχύστε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο", δεν μιλάμε για την ώθηση του στο μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο ή για τη δημιουργία κάποιας νέας σύνδεσης στο διαδίκτυο όπου δεν υπάρχουν όρια. Αντ 'αυτού, για να ενισχύσετε τη σύνδεσή σας απλώς σημαίνει να αποκόψετε οτιδήποτε μπορεί να καθιστά αργή, ώστε να μπορεί να επιστρέψει σε ένα επίπεδο που θεωρείται φυσιολογικό.

Αν διαπιστώσετε ότι η σύνδεσή σας είναι αργή σε 4G ή 3G, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να επιταχύνετε τη σύνδεση αυτή από την πλευρά σας.

Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε έναν υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε τη σύνδεση στο Internet πιο γρήγορα στο σπίτι , αλλάζοντας τους διακομιστές DNS που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε οι σελίδες να φορτώνονται γρηγορότερα (υπάρχει μια λίστα ελεύθερων διακομιστών DNS εδώ ). Μια άλλη μέθοδος είναι να κλείσετε οποιαδήποτε άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο που απορροφούν το περιορισμένο εύρος ζώνης που διαθέτετε.

Ή, αν βρίσκεστε σε smartphone ή tablet Android, ενισχύστε την ταχύτητα του Internet με την δωρεάν εφαρμογή Speed ​​Master Master . Η ίδια ιδέα ισχύει και για το εύρος ζώνης σε κινητές συσκευές. Μέγιστες ταχύτητες 4G ή 3G είναι εφικτές μόνο αν δεν εκτελείτε ήδη πολλά άλλα πράγματα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να φορτώσετε το βίντεο YouTube το ταχύτερο δυνατό στο δίκτυό σας 4G, κλείστε το Facebook ή τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.