Διασκεδάστε με τη γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple

Οι παιδικές χαρές στο Swift είναι πολύ πολύ διασκεδαστικές

Η Apple παρουσίασε τη γλώσσα προγραμματισμού Swift στην εκδήλωση WWDC 2014. Το Swift σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τελικά τον Στόχο-C και παρέχει ένα ενοποιημένο περιβάλλον ανάπτυξης για όσους δημιουργούν εφαρμογές τόσο για τις συσκευές Mac όσο και για iOS.

Από την αρχική ανακοίνωση του Swift, η νέα γλώσσα έχει ήδη δει πολλές ενημερώσεις. Ενσωματώνει τώρα την υποστήριξη του watchOS καθώς και του tvOS, επιτρέποντάς σας να αναπτύξετε το πλήρες φάσμα των συσκευών της Apple από ένα ενιαίο αναπτυξιακό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014, έχω κατεβάσει την αρχική beta έκδοση του Swift που ήταν διαθέσιμη στους προγραμματιστές της Apple. Αυτή είναι μια σύντομη ματιά σε αυτό που βρήκα και μερικές συστάσεις για το πώς να προχωρήσετε εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε Swift.

Το καλοκαίρι του 2014

Νωρίτερα την εβδομάδα, πήρα τελικά τη λήψη της beta έκδοση του Xcode 6 από τον ιστότοπο της Apple Developer. Το Xcode, το IDE της Apple (Integrated Development Environment) περιέχει όλα όσα χρειάζονται για την ανάπτυξη εφαρμογών για τις συσκευές Mac ή iOS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Xcode για πολλά διαφορετικά αναπτυξιακά έργα, αλλά για χρήστες Mac, δημιουργώντας εφαρμογές Mac και iOS είναι οι biggies.

Το Xcode, όπως πάντα, είναι δωρεάν. Χρειάζεστε ένα αναγνωριστικό της Apple, το οποίο έχουν ήδη οι περισσότεροι χρήστες Mac και iOS, αλλά δεν χρειάζεται να είστε μέλος της κοινότητας του Apple Developer. Όποιος έχει αναγνωριστικό της Apple μπορεί να κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει το IDE Xcode.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το Xcode 6 beta, επειδή περιλαμβάνει τη γλώσσα Swift. Μια προειδοποίηση: το αρχείο είναι μεγάλο (περίπου 2.6 GB) και η λήψη αρχείων από τον ιστότοπο της Apple Developer είναι μια συνήθης αργή διαδικασία.

Μόλις εγκατέστησα το Xcode 6 beta, πήγα να ψάξω για οδηγούς γλωσσών Swift και σεμινάρια. Η εμπειρία προγραμματισμού μου πηγαίνει πίσω στη γλώσσα συναρμολόγησης για τους επεξεργαστές της Motorola και της Intel, και λίγο C για ορισμένα αναπτυξιακά έργα. αργότερα, ξεγελάστηκα με τον Στόχο-Γ, μόνο για τη δική μου διασκέδαση. Έτσι, ανυπομονώ να δω τι Swift έχει να προσφέρει.

Όπως ανέφερα, έψαξα για μαθήματα Swift, οδηγούς και αναφορές. Ενώ βρήκα πολλούς ιστότοπους που παρέχουν καθοδήγηση Swift, αποφάσισα, για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, ότι ο κατάλογος που ακολουθεί ήταν εκεί που θα ξεκινούσα.

Οδηγούς Γλωσσών Swift

Μετά την αναδημιουργία της iBook του Swift Programming Language (έχω διαβάσει το iBook όταν βγήκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο), αποφάσισα να μεταβιβάσω τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης του Ray Wenderlich και να δουλέψω στο tutorial για τα βασικά του Swift. Μου αρέσει ο οδηγός του και νομίζω ότι είναι ένα καλό μέρος για έναν αρχάριο που έχει λίγη, αν όχι, εμπειρία προγραμματισμού για να ξεκινήσει. Παρόλο που έχω ένα αξιοπρεπές υπόβαθρο στην ανάπτυξη, είναι από πολύ καιρό πριν, και λίγο ανανέωση ήταν μόνο το εισιτήριο προτού προχωρήσουμε στους οδηγούς και αναφορές της Apple.

Δεν έχω δημιουργήσει ακόμα εφαρμογές με το Swift και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το κάνω ποτέ. Μου αρέσει να τηρίζω την τρέχουσα κατάσταση της ανάπτυξης. Αυτό που βρήκα στο Swift ήταν πολύ εκπληκτικό. Το ίδιο το Xcode 6 beta ήταν εκπληκτικό, με τη λειτουργία Playgrounds που λειτουργεί με το Swift. Οι παιδικές χαρές σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε τον κώδικα Swift που γράφετε, με τα αποτελέσματα, γραμμένα ανά γραμμή, να εμφανίζονται στις Παιδικές χαρές. Τι μπορώ να πω; Μου άρεσαν οι Παιδότοποι. η ικανότητα να λαμβάνετε ανατροφοδότηση καθώς γράφετε τον κωδικό σας είναι πολύ καταπληκτική.

Εάν έχετε μπει στον πειρασμό να δοκιμάσετε το χέρι σας σε λίγο ανάπτυξη, συστήνω ιδιαίτερα το Xcode και το Swift. Δώστε τους ένα πλάνο, και διασκεδάστε.

Ενημερώσεις:

Η γλώσσα προγραμματισμού Swift είναι μέχρι την έκδοση 2.1 τη στιγμή αυτής της ενημέρωσης. Μαζί με τη νέα έκδοση, η Apple κυκλοφόρησε το Swift ως γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα, με διαθέσιμες θύρες για Linux, OS X και iOS. Η γλώσσα ανοιχτού κώδικα Swift περιλαμβάνει τον μεταγλωττιστή Swift και τις τυπικές βιβλιοθήκες.

Επίσης, μια ενημερωμένη έκδοση είναι το Xcode, το οποίο προχώρησε στην έκδοση 7.3. Έχω ελέγξει όλες τις αναφορές σε αυτό το άρθρο, το οποίο αρχικά εξέτασε την πρώτη beta έκδοση του Swift. Το σύνολο του υλικού αναφοράς παραμένει σε ισχύ και ισχύει για την τελευταία έκδοση του Swift.

Έτσι, όπως είπα το καλοκαίρι του 2014, πάρτε το Swift έξω στην παιδική χαρά. Νομίζω ότι θα σας αρέσει αυτή η νέα γλώσσα προγραμματισμού.

Δημοσίευση: 8/20/2014

Ενημερώθηκε: 4/5/2015