Πώς να γράψετε μια πρόταση Web Design

Γράψτε μια πρόταση που σας δίνει τη δουλειά

Πολλοί νέοι ανεξάρτητοι σχεδιαστές ιστοσελίδων υποθέτουν ότι εάν δημιουργήσουν έναν ιστότοπο και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, οι πελάτες θα αρχίσουν να εμφανίζουν απαιτητική δουλειά. Αλλά το πιο συνηθισμένο σενάριο είναι για έναν πελάτη είτε να διαφημίσει, να αναζητήσει έναν σχεδιαστή για να δουλέψει στον ιστότοπό του, είτε να στείλει ένα RFP (αίτηση υποβολής προτάσεων). Και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει να ενημερώσετε τον πελάτη ότι σας ενδιαφέρει να εργαστείτε για αυτούς. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να γράψετε μια πρόταση web design.

Οι προτάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων απαντούν στις πιο συχνές ερωτήσεις που οι υποψήφιοι πελάτες έχουν να προσλάβουν κάποιον για να χτίσουν την ιστοσελίδα τους:

Οι απλούστερες προτάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων απλώς απαντούν σε αυτές τις ερωτήσεις. Αλλά οι καλύτερες προτάσεις είναι αυτές που παρέχουν τις περισσότερες πληροφορίες στον υποψήφιο πελάτη. Στην πραγματικότητα, οι καλύτερες προτάσεις μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν και ως σύμβαση, υποδεικνύοντας ότι εάν ο πελάτης συμφωνεί με την πρόταση, πρέπει απλώς να το υπογράψει και να την επιστρέψει σε εσάς και θα ξεκινήσετε.

Πότε να χρησιμοποιήσετε μια πρόταση σχεδίου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πρόταση σχεδιασμού ιστοσελίδων κάθε φορά που προσπαθείτε να αποκτήσετε έναν νέο πελάτη ή αν έχετε έναν υπάρχοντα πελάτη που θέλει να κάνει κάτι καινούριο με τον ιστότοπό του. Οι προτάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη συζήτηση με έναν πελάτη που εξακολουθεί να σκέφτεται τι να κάνει με τον ιστότοπό του. Και φυσικά, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιήσετε μια πρόταση όταν απαντάτε σε ένα RFP.

Δεν πρέπει να θεωρείτε την πρόταση σύμβαση εκτός εάν ο πελάτης σας έχει υπογράψει και συμφωνήσει σε αυτήν. Αν δεν έχετε την υπογραφή σας, τότε η πρόταση δεν είναι μια δεσμευτική συμφωνία και μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να κάνει περισσότερα από όσα σχεδιάσατε για λιγότερα χρήματα όταν επεκταθούν οι ανάγκες του πελάτη.

Χρησιμοποιήστε μια πρόταση σχεδιασμού για να σας βοηθήσουμε να πάρετε περισσότερη δουλειά.

Δεν πρέπει να ξοδεύετε μήνες για να σχεδιάσετε μια πρόταση σχεδίου. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ΚΠΠ έχουν μια αρκετά σύντομη προθεσμία. Αντ 'αυτού, επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση της σαφέστερης, πιο σύντομης πρότασης που καλύπτει όλες τις ανάγκες του πελάτη. Μια καλή ιδέα, αν δεν απαντάτε σε ένα RFP, είναι να έχετε τον πελάτη να συμπληρώσει μια φόρμα αίτησης έργου. Αυτό εξασφαλίζει ότι ξέρετε τι ψάχνουν και θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια καλύτερη πρόταση.

Ποια είναι τα μέρη μιας πρότασης;

Υπάρχουν πολλά μέρη μιας καλής πρότασης που πρέπει πάντα να έχετε. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα πρότυπο πρότασης το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να προσαρμόσετε για τα έργα που προσπαθείτε να προσγειωθείτε.

Μια πρόταση σχεδιασμού πρέπει να περιλαμβάνει:

Η παρούσα πρόταση και όλοι οι φάκελοι που διαβιβάζονται με αυτήν είναι εμπιστευτικοί και προορίζονται αποκλειστικά για τη χρήση του ατόμου ή του φορέα στον οποίο απευθύνονται. Η παρούσα πρόταση περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες και προορίζεται μόνο για το άτομο ή την εταιρεία που ονομάζεται. Αν δεν είστε ο παραλήπτης που ονομάζεται, δεν πρέπει να διαδώσετε, να διανείμετε ή να αντιγράψετε αυτήν την πρόταση. Όλα τα περιεχόμενα αυτής της πρότασης είναι ιδιοκτησία του [ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ]. Αν δεν είστε ο παραλήπτης, ενημερώστε ότι η αυστηρή απαγόρευση της αποκάλυψης, αντιγραφής, διανομής ή λήψης οποιουδήποτε μέτρου που βασίζεται στο περιεχόμενο αυτών των πληροφοριών.

Ενώ συνιστάται να χρησιμοποιήσετε όλα τα παραπάνω μέρη σε μια πρόταση, μπορείτε να επιλέξετε και να επιλέξετε αυτά που είναι πιο χρήσιμα για την επιχείρησή σας. Και μπορείτε πάντα να προσθέσετε επιπλέον τμήματα. Η ιδέα είναι να είναι σαφής, έτσι ώστε ο πελάτης θέλει να σας πάρει για να κάνει το σχεδιαστικό έργο τους.

Συμβουλές Συμβολαίου και Τιμολόγησης

Ενώ μια πρόταση δεν είναι σύμβαση, πολλά από τα ίδια ζητήματα εμφανίζονται κατά τη σύνταξη μιας πρότασης. Και να θυμάστε ότι μια σύμβαση είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ελεύθερης εργασίας. Στην πραγματικότητα, αν έπρεπε να επιλέξετε μεταξύ της σύνταξης μιας πρότασης και της σύνταξης μιας σύμβασης, πρέπει πάντα να επιλέξετε τη σύμβαση.

Διαβάστε περισσότερα