Πώς να βρείτε πελάτες Web Design

Συμβουλές για να πάρετε περισσότερους πελάτες από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε

Να είστε επαγγελματίας

Όταν ψάχνετε για νέους πελάτες σχεδιασμού ιστοσελίδων, αν προσπαθείτε να βρείτε τον πρώτο πελάτη σας ή εσείς πέντε εκατό, πρέπει να παρουσιάσετε μια επαγγελματική εικόνα. Οι περισσότεροι πελάτες θα σας παρουσιαστούν για πρώτη φορά από τον ιστότοπό σας. Έτσι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι επαγγελματίας. Πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων αισθάνονται ότι μπορούν να περάσουν από αυτό το χαρτοφυλάκιο , αλλά εάν δεν έχετε μεγάλο χαρτοφυλάκιο ή προσπαθείτε να μετακινηθείτε σε ένα νέο χώρο του σχεδιαστικού έργου, ο ιστότοπός σας θα μιλήσει για σας.

Μόλις πάρετε τον ιστοχώρο σας μέχρι το ταμπάκο, τότε μπορείτε να ανησυχείτε για άλλους τρόπους που οι άνθρωποι μπορεί να σας δουν. Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε μια εκδήλωση δικτύωσης, βεβαιωθείτε ότι είστε κατάλληλα ντυμένοι (π.χ. κοστούμι και γραβάτα αν προσπαθείτε να αποκτήσετε δικηγόρους ως πελάτες, μπλουζάκια και τζιν για τις ροκ μπάντες). Επειδή είστε σχεδιαστής, μπορείτε να ξεφύγετε με κάποια φαντασία, αλλά μην περιμένετε από γιατρό που θα θέλει να σας προσλάβει εάν εμφανιστείτε με πολλαπλές τρυπήματα ή ένας καλλιτέχνης για να σας προσλάβει εάν εμφανιστείτε σαν να κατευθύνεστε προς μια κηδεία. Η κατανόηση των πελατών σας αποτελεί σημαντικό μέρος της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Τέλος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας ταυτότητας (λογότυπο, επαγγελματικές κάρτες , χαρτικά) αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας καλά και αντικατοπτρίζει το είδος της εργασίας που κάνετε.

Όσο πιο επαγγελματικός ενεργείτε όταν παίζετε κάπου την επιχείρησή σας, τόσο πιθανότερο είναι να πάρετε έναν νέο πελάτη αργότερα.

Παραπομπές από υπάρχοντες πελάτες σχεδίασης ιστοσελίδων

Οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων λαμβάνουν τους νέους πελάτες τους μέσω παραπομπών από τους υπάρχοντες πελάτες τους. Επομένως, αξίζει να κρατάτε τους πελάτες σας ευτυχείς. Γνωστός ως κάποιος που κάνει τη δουλειά, είναι επαγγελματίας και ικανός μπορεί να είναι ακριβώς το πράγμα όταν ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης ή διευθυντής ψάχνει κάποιον να δουλέψει στην ιστοσελίδα του.

Είναι καλή ιδέα να υπενθυμίσετε στους υπάρχοντες πελάτες σας ότι ελπίζετε για τις παραπομπές τους. Μπορείτε να είστε τόσο άμεση όσο και λεπτή, όπως σας αρέσει, αλλά να τους δώσετε μια απαλή υπενθύμιση κάθε λίγους μήνες δεν πρόκειται να βλάψουν. Και ίσως να τους υπενθυμίσει ότι χρειάζονται ξανά τις υπηρεσίες σας. Μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως:

Δικτύωση

Αν ψάχνετε για πελάτες, θα πρέπει να σκεφτείτε οποιαδήποτε κατάσταση όπου συναντάτε νέους ανθρώπους ως πιθανή ευκαιρία δικτύωσης. Ακόμη και αν δεν συναντάτε πραγματικούς πελάτες, μπορείτε να κάνετε φίλους με κάποιον που σας παρουσιάζει στον καλύτερο νέο πελάτη σας ποτέ. Ποτέ δεν ξέρεις. Κρατήστε τις επαγγελματικές σας κάρτες μαζί σας. Μερικοί άλλοι σπουδαίοι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται περιλαμβάνουν:

Διαφήμιση για Νέους Πελάτες

Η διαφήμιση δεν πρέπει να είναι δαπανηρή. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό AdWords στο Google και να ξοδέψετε μόνο το ποσό που μπορείτε. Αν είστε προσεκτικοί με τις λέξεις-κλειδιά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαφημιστική καμπάνια που είναι πολύ αποτελεσματική χωρίς να είναι υπερβολικά δαπανηρή.

Αλλά μόνο και μόνο επειδή είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διαφημίσετε εκτός σύνδεσης. Με την αγορά διαφημίσεων στην τοπική κινηματογραφική σας αίθουσα ή τη δημιουργία φυλλαδίων σε χαρτί ενός σούπερ μάρκετ ή την αποστολή καρτ-ποστάλ μπορείτε να πάρετε τη λέξη για την επιχείρησή σας και να αποκτήσετε νέους πελάτες.

Παρακολουθήστε τα αποτελέσματα που έχετε ήδη

Πηγαίνετε στο βιβλίο διευθύνσεών σας και στείλτε ερωτήματα σε οποιονδήποτε δεν εργαστήκατε κάποια στιγμή (ή ποτέ). Μπορείτε να τους ρωτήσετε εάν χρειάζονται εργασία σχεδιασμού ιστοσελίδων ή εάν γνωρίζουν κάποιον που χρειάζεται εργασία στο Web design. Μην ντρέπεστε. Το χειρότερο που θα συμβεί είναι ότι θα διαγράψουν το email σας. Αλλά επειδή τα γνωρίζετε ήδη, είναι πιθανό να πάρουν τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο ή δύο για να ανοίξουν το μήνυμά σας.

Πηγαίνετε μέσω της υπάρχουσας λίστας πελατών σας και ελέγξτε τους δικτυακούς τόπους τους. Έχουν αλλάξει από τότε που συνεργαστήκατε μαζί τους; Αν ναι, ακολουθήστε μαζί τους για να μάθετε γιατί δεν πήγαν μαζί σας για τον επανασχεδιασμό. Εάν δεν έχουν αλλάξει και έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες, γράψτε σε αυτούς που ρωτούν αν σκέφτονται να κάνουν έναν επανασχεδιασμό. Εάν αυτό φαίνεται πολύ πιεστικό, τότε απλά γράψτε σε αυτούς που τους λένε πόσα σας άρεσε να δουλεύετε στον ιστότοπό τους και ότι ελπίζετε να σκεφτούν για σας όταν χρειάζονται έπειτα έναν σχεδιαστή Ιστού.

Κουνήστε το δικό σας κέρατο

Θυμηθείτε ότι κανείς δεν πρόκειται να εκφράσει πόσο θαυμάσιος είστε αν δεν το κάνετε μόνοι σας. Αν μάθετε να μιλάτε καλά στο κοινό, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε ευκαιρίες για την επιχείρησή σας. Στη συνέχεια, μόλις αισθάνεστε άνετα μιλώντας για τον εαυτό σας, θα πρέπει: