Πώς να γράψετε το πρώτο έγγραφο XML

Η γραφή σε XML δεν είναι δύσκολη. Η γλώσσα XML είναι μια ικανότητα που ο καθένας μπορεί να κυριαρχήσει. Το πιο δύσκολο μέρος για να μάθετε κάτι νέο είναι να ξεκινήσετε. Η δημιουργία ενός εγγράφου σε γλώσσα υπολογιστή γίνεται καλύτερα βήμα προς βήμα. Εργασία με τα βασικά της γραφής σε XML θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια ρουτίνα. Αφού γράψετε το πρώτο αρχείο XML, θα δείτε ότι το σύστημα είναι εύκολο και ευέλικτο. Ο πρωταρχικός σκοπός της XML είναι να περιέχει δεδομένα που μπορούν να προσεγγιστούν από τον επεξεργαστή.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη μικρή λίστα αποθέματος για ένα κατάστημα:

Καταγραφή εμπορευμάτων

Ποδήλατα

  • Ποδήλατο Mountain Boat 24 ιντσών $ 200
  • 24-ιντσών Boys Cruiser Bike $ 150

Skateboards

  • Acme Αθλητές Skateboard $ 75
  • Deluxe Boys Skateboard $ 35

Γράψτε μια δήλωση δήλωσης

Οι δηλώσεις παρέχουν πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησης, όπως γλώσσα. Μια δήλωση δήλωσης XML barebones απαιτεί μόνο τη γλώσσα και την έκδοση. Αυτό αρκεί για να δημιουργηθεί η σελίδα ως έγγραφο XML. Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν την κωδικοποίηση και την αυτόνομη κατάσταση.

Δημιουργήστε ένα στοιχείο ρίζας

Το στοιχείο ρίζας είναι ένα δοχείο που περιέχει όλα τα άλλα στοιχεία. Είναι η πρώτη στοιχειώδης ετικέτα για το αρχείο XML.

Πάρτε τη συνήθεια να κλείνετε τα στοιχεία σας καθώς τα γράφετε. Η XML απαιτεί κλείσιμο ετικετών για όλα τα στοιχεία. Η εγγραφή και των δύο ετικετών ταυτόχρονα εξασφαλίζει καλά διαμορφωμένο κώδικα και βοηθά στον έλεγχο της δομής της XML.

Καθορίστε τα στοιχεία του παιδιού

Στοιχεία παιδιού φωλιάζουν μέσα στο στοιχείο ρίζας.

Σε μια λίστα αποθέματος, μπορείτε να δημιουργήσετε ενότητες για διαφορετικές κατηγορίες αποθεμάτων. Στο παράδειγμα, έχουμε ποδήλατα και skateboard.

< / skateboards> skateboards>

Προσθέστε στοιχεία Subchild για να κρατήσετε τα δεδομένα

Τα στοιχεία Subchild φωλιάζουν μέσα στα στοιχεία του παιδιού για τη διατήρηση δεδομένων που θέλετε να αποθηκεύσετε.

Για αυτό το παράδειγμα, υπάρχουν δύο μοντέλα ποδηλάτων και δύο μοτοσικλετιστές. Μια απλή μορφή για αυτόν τον κατάλογο περιλαμβάνει τη δημιουργία πρόσθετων στοιχείων μέσα στο υποσύστημα για να παρέχετε περισσότερες πληροφορίες για κάθε μοντέλο, όπως η τιμή.

Ποδήλατο Boys Mountain Bike 24 ιντσών <τιμή> 200,00 δολάρια < / model> <μοντέλο> Ποδήλατο Boys Cruiser 24 ιντσών <τιμή> $ 150.00 Skateboards Acme Αθλητές Skateboard $ 75.00 Deluxe Boys Skateboard $ 35.00 model> < / model >

Αυτός είναι ένας μόνο τρόπος εργασίας του κώδικα XML για αυτό το αρχείο. Μια άλλη μέθοδος θα απαιτούσε τη χρήση χαρακτηριστικών με τα στοιχεία για την αναγνώριση κάθε τμήματος. Το πλεονέκτημα των χαρακτηριστικών προκύπτει όταν δημιουργείτε μορφοποίηση για τον κώδικα XML.