Πώς οι αλλαγές στα πρότυπα προσβασιμότητας στον ιστό μπορούν να επηρεάσουν τον ιστότοπό σας

Τι ενημερώσεις για τα πρότυπα και τις πρόσφατες υποθέσεις του δικαστηρίου μπορεί να σημαίνει για εσάς

Το αμερικανικό γραφείο απογραφής αναφέρει ότι περίπου 8,1 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ δυσκολεύονται να δουν, από τους οποίους 2 εκατομμύρια είναι τυφλοί. Είναι μέρος του 19% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει κάποια μορφή αναπηρίας. Εάν ο ιστότοπός σας δεν λειτουργεί για αυτούς τους ανθρώπους, πιθανότατα θα χάσετε την επιχείρησή τους και θα τους οδηγήσετε μακριά από τον ιστότοπό σας. Επιπλέον, οι αλλαγές στα πρότυπα προσβασιμότητας του ιστότοπου έχουν εισαγάγει τώρα πιθανά νομικά προβλήματα για ιστότοπους που δεν συμμορφώνονται με την ψηφιακή συμμόρφωση ADA.

Αλλαγές στα πρότυπα του τμήματος 508

Οι ιστοτόποι που χρηματοδοτούνται από ομοσπονδιακούς φορείς ασχολούνται με τη συμμόρφωση με την προσβασιμότητα για χρόνια. Αυτές οι τοποθεσίες χρειάστηκαν από καιρό να τηρούν ένα σύνολο κανόνων γνωστών ως πρότυπα του τμήματος 508. Αυτά τα πρότυπα "ισχύουν για την τεχνολογία των πληροφοριών και των επικοινωνιών ... που μπορούν να προσεγγιστούν από το κοινό και τους εργαζόμενους με αναπηρίες." Αν ο ιστότοπός σας είναι για μια ομοσπονδιακή υπηρεσία ή εάν λαμβάνετε χρηματικά ποσά της Federal για τον ιστότοπό σας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τις αλλαγές που έχουν εισαχθεί σε αυτές.

Τα πρότυπα του τμήματος 508 δημιουργήθηκαν το 1973. Πολλά έχουν προφανώς αλλάξει από τότε, πράγμα που σημαίνει ότι και τα πρότυπα 508 έπρεπε να αλλάξουν. Μια σημαντική επικαιροποίηση των εν λόγω προτύπων έγινε το 1998 και μια άλλη είναι προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2017. Αυτή η πρόσφατη επικαιροποίηση επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό των προτύπων λαμβάνοντας υπόψη το πόσο δραματικά οι συσκευές έχουν αλλάξει. Η ακριβής διατύπωση γύρω από αυτές τις αλλαγές εξηγεί ότι οφείλονται στη "σύγκλιση των τεχνολογιών και των ολοένα και πιο πολυλειτουργικών δυνατοτήτων προϊόντων όπως τα έξυπνα τηλέφωνα".

Βασικά, οι συσκευές σήμερα είναι πιο περίπλοκες και ικανές από ποτέ . Οι σαφείς γραμμές ανάμεσα σε αυτό που μπορεί να κάνει μια συσκευή και σε κάτι άλλο δεν είναι πλέον τόσο σαφείς ή σαφώς καθορισμένες. Οι δυνατότητες της συσκευής τώρα αιμορραγούν μεταξύ τους, γι 'αυτό και η τελευταία ενημέρωση στα πρότυπα 508 επικεντρώνεται στις δυνατότητες και όχι στις άκαμπτες κατηγορίες προϊόντων.

Εκτός από έναν καλύτερο τρόπο οργάνωσης των προτύπων με γνώμονα το σημερινό τοπίο των συσκευών, οι αλλαγές αυτές φέρνουν επίσης τα 50 Πρότυπα στη σειρά "με τα διεθνή πρότυπα, και κυρίως με τις Οδηγίες Προσβασιμότητας στο Web 2.0 (WCAG 2.0) των προτύπων προσβασιμότητας σε συμφωνία διευκολύνει τους σχεδιαστές ιστοσελίδων και τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ιστότοπους που είναι προσβάσιμοι και που πληρούν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές.

Ακόμη και αν ο ιστότοπός σας πληρούσε τα πρότυπα 508 κατά την ανάπτυξή του, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να τις ικανοποιεί μόλις αρχίσουν να ισχύουν οι ενημερώσεις. Εάν ο ιστότοπός σας πρέπει να συμμορφώνεται με αυτά τα πρότυπα, θα ήταν καλή ιδέα να εξετάσουμε την προσβασιμότητά του σε σχέση με αυτήν την τελευταία ενημέρωση.

Η προσβασιμότητα του ιστοτόπου πηγαίνει στο Δικαστήριο

Οι ιστοτόποι που χρηματοδοτούνται από ομοσπονδιακούς φορείς έχουν ασχοληθεί με τα πρότυπα προσβασιμότητας εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι ιστότοποι που δεν εμπίπτουν στην εν λόγω "ομοσπονδιακή χρηματοδοτούμενη" ομπρέλα έχουν σπάνια καταστήσει προτεραιότητα στα σχέδια των χώρων τους. Αυτό οφείλεται συχνά στην έλλειψη χρόνου ή προϋπολογισμού ή ακόμα και απλή άγνοια στην ευρύτερη εικόνα της προσπελασιμότητας της ιστοσελίδας. Πολλοί άνθρωποι απλά αποτυγχάνουν να εξετάσουν εάν ο ιστότοπός τους μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από άτομα με αναπηρία. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να αλλάζει υπό το φως μιας νομικής απόφασης ορόσημο που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Στην πρώτη περίπτωση αυτού του είδους που διεξήχθη ενώπιον δικαστηρίου (όλες οι προηγούμενες υποθέσεις εκδικάστηκαν εξώδικα), ο λιανοπωλητής Winn-Dixie θεωρήθηκε υπεύθυνος για την ύπαρξη ενός μη προσβάσιμου ιστότοπου βάσει του Τίτλου III του ADA (Νόμος Αμερικανών με Αναπηρίες). Η βάση αυτής της περίπτωσης ήταν ότι ένας τυφλός χρήστης δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τον ιστότοπο για να κατεβάσει κουπόνια, να παραγγείλει συνταγές και να βρει τοποθεσίες καταστημάτων. Ο Winn-Dixie ισχυρίστηκε ότι η πρόσβαση στην τοποθεσία θα ήταν υπερβολική επιβάρυνση για αυτούς. Ο δικαστής στην υπόθεση διαφώνησε, λέγοντας ότι τα αναφερόμενα 250.000 δολάρια θα κόστιζαν την εταιρεία να κάνει τον ιστότοπο προσβάσιμο "σε σύγκριση με τα 2 εκατομμύρια δολάρια που ξόδεψαν στον ίδιο τον ιστότοπο.

Αυτή η υπόθεση εγείρει μια σειρά από ερωτήσεις για όλους τους ιστοτόπους, ανεξάρτητα από το αν είναι υποχρεωμένοι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πληρούν τα πρότυπα προσβασιμότητας ή όχι. Το γεγονός ότι μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να βρεθεί υπεύθυνη για την ύπαρξη ενός μη προσβάσιμου ιστότοπου θα πρέπει να κάνει όλους τους ιστοτόπους να λάβουν γνώση και να εξετάσουν τη δική τους προσβασιμότητα. Αν πράγματι η υπόθεση αυτή θέσει ένα προηγούμενο και δημιουργεί τους ιστότοπους ως επέκταση μιας επιχείρησης και επομένως, σύμφωνα με τους ίδιους κανονισμούς ADA που θα έπρεπε να πληρούν ένα φυσικό κτίριο, τότε οι ημέρες που κάποιος θα μπορούσε να αγνοήσει την προσβασιμότητα του ιστότοπου σίγουρα θα τελειώσει. Αυτό μπορεί να είναι καλό στο τέλος. Εξάλλου, καθιστώντας τους ιστότοπους προσβάσιμους για όλους τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, είναι κάτι περισσότερο από καλό για τις επιχειρήσεις - είναι πραγματικά το σωστό πράγμα.

Διατήρηση της προσβασιμότητας

Η οικοδόμηση ενός ιστότοπου που πληροί τα πρότυπα προσβασιμότητας ή την πραγματοποίηση αλλαγών σε έναν υπάρχοντα ιστότοπο έτσι ώστε να συμμορφώνεται είναι πραγματικά το πρώτο βήμα σε μια συνεχιζόμενη διαδικασία. Για να διασφαλίσετε ότι παραμένετε συμβατοί, θα πρέπει επίσης να έχετε ένα σχέδιο για τον τακτικό έλεγχο του ιστότοπού σας.

Καθώς αλλάζουν τα πρότυπα, ο ιστότοπός σας θα μπορούσε να πέσει ξαφνικά εκτός συμμόρφωσης Οι τακτικοί έλεγχοι θα εντοπίσουν εάν η αλλαγή των οδηγιών σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και στον ιστότοπό σας.

Ακόμη και όταν τα πρότυπα παραμένουν συνεπή, ο ιστότοπός σας θα μπορούσε να αποσυρθεί από τη συμμόρφωση, απλώς και μόνο με την ενημέρωση περιεχομένου Ένα απλό παράδειγμα είναι όταν προστίθεται μια εικόνα στον ιστότοπό σας. Αν δεν προστεθεί επίσης το κείμενο ALT με αυτήν την εικόνα, η σελίδα που περιλαμβάνει αυτή τη νέα προσθήκη θα αποτύχει από άποψη προσβασιμότητας. Αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα, αλλά πρέπει να επεξηγεί πώς μια μικρή αλλαγή στον ιστότοπο, εάν δεν γίνει σωστά, μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση τη συμμόρφωση του ιστότοπου. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να προγραμματίσετε για την ομαδική εκπαίδευση ώστε όλοι όσοι μπορούν να επεξεργαστούν τον ιστότοπό σας καταλαβαίνουν τι αναμένεται από αυτούς - και θα θελήσετε επίσης να προγραμματίσετε τους ελέγχους προσβασιμότητας για να βεβαιωθείτε ότι η εκπαίδευση λειτουργεί και τα πρότυπα που έχετε ορίσει για site.