Συμβουλές για την παρεμπόδιση αυτών των ανόητων Robocalls

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από όταν πρόκειται να καθίσετε και να φάτε μια φρεσκομαγειρεμένη πίτσα του Totinos που καλύπτεται σε σάλτσα Sriracha και να παρακολουθήσετε το Netflix στον καναπέ με τη γάτα σας όταν ξαφνικά λάβετε μια κλήση. Ποιος θα μπορούσε να είναι; Μαμά? Μπαμπάς? Όχι, είναι ένα ηλίθιο ρομπόλ! Έχετε χάσει 30 δευτερόλεπτα της ζωής σας ότι ποτέ δεν θα πάρετε πίσω, και η γάτα σας έχει πάρει τώρα το σημείο σας στον καναπέ. Αυτός ο πονηρός κακοπατριάς!

Έχετε κουραστεί να παίρνετε αυτές τις ανόητες κλήσεις και είστε έτοιμοι να κάνετε κάτι γι 'αυτό. Αναρωτιέσαι αν τα Robocalls είναι απλώς ένα γεγονός ζωής που απλά πρέπει να δεχτείς ή αν πρέπει να προσπαθήσεις να ΠΟΛΙΞΕΤΕ ΚΑΙ να νικήσετε ενάντια στις μηχανές!

Μπορείτε να φωνάξετε τη γάτα σας "Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για αυτά τα ανόητα robocalls;" Απλώς κοιτάζει πίσω σε σας με αδιάφορη αδιαφορία και αναβοσβήνει αυτά τα ανατριχιαστικά ξένα βλέφαρα των δικών του σε σας, καθώς σας κόβει τον δερμάτινο καναπέ σας από απλή καταστροφία.

Η απάντηση στην ερώτησή σας είναι ΝΑΙ! Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα ενοχλητικά ρομπόλ.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη μείωση του ποσού των Robocalls που λαμβάνετε:

1. Πάρτε τον εαυτό σας (και τα τηλέφωνά σας) στο μη καλέστε το μητρώο

Το Εθνικό Μην Καλέστε το Μητρώο (για τους κατοίκους των ΗΠΑ) θα πρέπει να είναι η πρώτη στάση σας στην προσπάθειά σας να αντισταθείτε στους robocallers.

Το μητρώο Do Not Call Registry σάς επιτρέπει να καταχωρήσετε όλους τους αριθμούς τηλεφώνου σας και βοηθά στην αποτροπή τηλεφωνικών κλήσεων και άλλων ανεπιθύμητων δικηγόρων από την κλήση αυτών των αριθμών. Μπορείτε να καταχωρίσετε τόσο σταθερά, όσο και κινητά τηλέφωνα. Η εγγραφή σε αυτή την υπηρεσία θα πρέπει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των "κλήσεων SPAM" που λαμβάνετε. Η εγγραφή είναι εντελώς δωρεάν.

Μπορείτε να ελέγξετε αν ο αριθμός σας βρίσκεται στη λίστα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Επαλήθευση της εγγραφής" του ιστότοπου Do Not Call.

Εάν δεν είστε κάτοικος των ΗΠΑ, ελέγξτε αν η χώρα σας προσφέρει παρόμοια υπηρεσία. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να εγγραφείτε στην Υπηρεσία Προτιμήσεων Τηλεφώνου, η οποία έχει ένα πρόγραμμα εξαίρεσης που είναι παρόμοιο με το μητρώο US Do Not Call Registry.

2. Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία αποκλεισμού Robocall Block του Nomorobo

Εάν θέλετε να περιορίσετε τα Robocalls και η οικιακή σας τηλεφωνική υπηρεσία χρησιμοποιεί τεχνολογία Voice Over IP (VoIP) για να παραδώσει τις τηλεφωνικές σας κλήσεις (και βρίσκεται στη λίστα υποστηριζόμενων παρόχων), σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Nomorobo (όπως στο No More Robocalls). Αυτή η δωρεάν υπηρεσία υποτίθεται ότι μειώνει δραστικά τον αριθμό των robocalls που λαμβάνετε, απαντώντας στις robocalls για εσάς και έπειτα ελέγχοντας για να δείτε αν βρίσκονται σε μια λίστα με μαυροπίνακα robocallers (ή σε ένα whitelist των νόμιμων υπηρεσιών).

Ελέγξτε τον ιστότοπο του Nomorobo για μια εξήγηση του τρόπου λειτουργίας του καθώς και μια λίστα υποστηριζόμενων μεταφορέων για να δείτε αν μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν την καινοτόμο υπηρεσία.

3. Πάρτε έναν αριθμό Google Voice και χρησιμοποιήστε τον με το Nomorobo

Ακόμη και αν δεν έχετε κάποιον από τους παροχείς που αναγράφονται, ενδέχεται να μπορείτε να μεταφέρετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας σε έναν αριθμό Google Voice και, στη συνέχεια, να τον χρησιμοποιήσετε με το Nomorobo ή άλλη υπηρεσία αποκλεισμού / επιλογής κλήσεων. Ανατρέξτε στη σελίδα Google Voice για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ένας δωρεάν αριθμός Google Voice για εσάς.

Δείτε επίσης το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Google Voice ως τείχος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

4. Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες ανώνυμης απόρριψης κλήσεων και προβολής κλήσεων (αν σας προσφέρει η εταιρεία τηλεφώνου σας).

Ακόμα κι αν δεν διαθέτετε πάροχο που υποστηρίζει το Nomorobo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες τηλεφωνικής προβολής και ανώνυμης κλήσης της εταιρείας τηλεφωνίας σας, για να αποτρέψετε την πρόσβαση των robocalls στο τηλέφωνό σας. Ελέγξτε τον ιστότοπο των παρόχων σας για να δείτε εάν προσφέρουν αυτές τις λειτουργίες.