Πώς να κρύψει συγκεκριμένες θέσεις Facebook από Nosy People

Χρησιμοποιώντας τις προσαρμοσμένες επιλογές απορρήτου του Facebook

Ας το παραδεχτούμε, όταν η μητέρα σας ενωθεί στο Facebook και γίνει ο "φίλος" σας, το πάρτι τελείωσε. Όχι περισσότερο να ορκίζομαι στις αναρτήσεις σας, να μην αναρτάτε φωτογραφίες από τις μεθυσμένες περιπλανήσεις σας, να μην μοιράζεστε πλέον βίντεο με περιττώματα που δαγκώνουν πιθήκους. Δεν υπάρχει πλέον FUN!

Αλλά περιμένετε, δεν χρειάζεται να είναι αυτός ο τρόπος! Υπάρχουν τώρα επιλογές απορρήτου που θα σας επιτρέψουν να αποκρύψετε τον σύνδεσμό σας, την ενημέρωση κατάστασης, τη φωτογραφία ή / και το βίντεο από μεμονωμένους ανθρώπους (π.χ. τη μαμά σας). Το πραγματικά δροσερό μέρος είναι ότι όλοι οι φίλοι σας μπορούν ακόμα να δουν την ανάρτησή σας, απλά δεν είναι η μαμά σας!

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να εμποδίσετε τη μαμά σας να δει συγκεκριμένες αναρτήσεις στο Facebook για να μπορέσετε να ξεκινήσετε πάλι τις ενημερώσεις για την κατάστασή σας με τους F-bomb που έχουν φορτωθεί με gangsta rap.

Επιλέξτε είτε την κατάσταση, τη φωτογραφία, το βίντεο ή το σύνδεσμο από το μενού "Μοιραστείτε:" στο επάνω μέρος της ροής ειδήσεων ή πάνω από το τείχος στη σελίδα του προφίλ σας. "

Για να περιορίσετε την προβολή μιας ενημέρωσης κατάστασης από τη μαμά σας (ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που επιλέγετε):

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook από τον υπολογιστή σας:

1. Κάντε κλικ στο στοιχείο "Τι σκέφτεστε;" αλλά δεν ξεκινάτε να πληκτρολογείτε τίποτα ακόμα. Θα δείτε ένα λευκό κουμπί δίπλα στο μπλε κουμπί "Post" ακριβώς κάτω από το πλαίσιο κειμένου που πρόκειται να πληκτρολογήσετε την κατάστασή σας.

2. Κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στο εικονίδιο δίπλα στο κουμπί "Δημοσίευση" (πιθανότατα λέει "Φίλοι" σε αυτό).

3. Επιλέξτε "Περισσότερες επιλογές" από το μενού "Ποιος πρέπει να δει αυτό" που εμφανίζεται. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Προσαρμοσμένο".

Στη συνέχεια θα ανοίξει η φόρμα " Προσωπική προστασία απορρήτου " και θα δείτε δύο πλαίσια που θα αναφέρουν "Μοιραστείτε με" και "Μην μοιράζεστε".

4. Πληκτρολογήστε τη μαμά σας (ή οποιονδήποτε δεν θέλετε να δείτε τη θέση στο πλαίσιο κειμένου "Μην μοιράζεστε") Επιπλέον, μπορείτε να εισαγάγετε πολλά ονόματα ή αν έχετε κάνει λίστες φίλων στο facebook, μπορείτε να επιλέξετε ένα των λιστών σας.

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook από το τηλέφωνό σας:

1 . Αγγίξτε την περιοχή "Ενημέρωση κατάστασης" ή πατήστε το κουμπί "Κατάσταση" από την κορυφή της ροής ειδήσεων Facebook.

2 . Πατήστε το κουμπί "Φίλοι" πάνω από το παράθυρο κειμένου κατάστασης, ακριβώς κάτω από το όνομά σας).

3 . Επιλέξτε "Φίλοι εκτός" από τη λίστα που εμφανίζεται.

4 . Επιλέξτε τους φίλους που δεν θέλετε να δείτε τη δημοσίευση. Καθώς τα επιλέγετε, θα πρέπει να δείτε τα ονόματά τους να προστίθενται (με κόκκινο χρώμα) στη γραμμή "Εκτός" κοντά στην κορυφή της οθόνης. "Πατήστε Τέλος, όταν ολοκληρώσετε την επιλογή των ατόμων που δεν θέλετε να δείτε τη δημοσίευση.

5 . Επιβεβαιώστε αυτό πατώντας ξανά το κουμπί "Τέλος" στην οθόνη "Κοινή χρήση". Θα πρέπει να δείτε το κουμπί αλλαγής του κουμπιού "Φίλοι" να αλλάξει σε "Φίλοι εκτός" όταν επιστρέψετε στην οθόνη αναβάθμισης κατάστασης. Ολοκλήρωση της ανάρτησής σας.

Για να περιορίσετε την προβολή ενός συνδέσμου, φωτογραφίας ή βίντεο από τη μαμά σας, είναι βασικά η ίδια διαδικασία, με αυτές τις μικρές εξαιρέσεις:

Σύνδεσμοι - Δεν θα δείτε το εικονίδιο του λουκέτου μέχρι να κάνετε κλικ στο κουμπί "Επισύναψη". Μόλις κάνετε κλικ στο "Attach", θα εμφανιστεί ένα κενό όπου μπορείτε να σχολιάσετε τον σύνδεσμο. Πρέπει να κάνετε κλικ στο λουκέτο πριν ολοκληρώσετε την εισαγωγή του σχολίου σας και πριν κάνετε κλικ στο κουμπί "Κοινή χρήση".

Βίντεο και φωτογραφίες - Αφού επιλέξετε μεταξύ μεταφόρτωσης, εγγραφής / λήψης φωτογραφιών ή οποιασδήποτε άλλης επιλογής είναι διαθέσιμη, θα πρέπει να δείτε το εικονίδιο λουκέτου από το κουμπί κοινής χρήσης. Πριν κάνετε κλικ στην κοινή χρήση ή τη μεταφόρτωση του βίντεο / της φωτογραφίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο λουκέτου δίπλα στο κουμπί "Κοινή χρήση".

Τέλος, μια προειδοποίηση. Μπορεί να έχετε εμποδίσει τη μητέρα σας να δει τι δημοσίευσε, αλλά μην ξεχνάτε τη θεία Μυρτλ. Εσείς και η μαμά σας καλείτε ο ένας τον άλλον κάθε βράδυ και θα σας ξεγελάσει σε ένα δευτερόλεπτο για να πει κάτι ηλίθιο στο Facebook. Συνεχίζοντας με το ποιος μπορεί να δει τι μπορεί να είναι δύσκολο, και ένα slip up μπορεί να σας κοστίσει μια φιλία ή να σας χτυπήσει από τη λίστα των Χριστουγέννων καρτών, ή ακόμα χειρότερα, τη λίστα δώρων Χριστουγέννων. Να είστε προσεκτικοί εκεί έξω.