Πώς να προσθέσετε, να αλλάξετε και να διαγράψετε τα κλειδιά μητρώου και τις τιμές

Ο σωστός τρόπος για να κάνετε αλλαγές στο μητρώο στα Windows 10, 8, 7, Vista, & XP

Μερικές φορές, ως μέρος ενός βήματος αντιμετώπισης προβλημάτων ή κάποιου είδους κάταγμα μητρώου, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιο είδος "εργασίας" στο μητρώο των Windows .

Ίσως προσθέτει ένα νέο κλειδί μητρώου για να διορθώσει κάποιο είδος σφάλματος με το πώς τα Windows χειρίζονται κάτι ή διαγράφοντας μια άχρηστη τιμή μητρώου που προκαλεί προβλήματα με ένα κομμάτι υλικού ή ένα πρόγραμμα λογισμικού.

Ανεξάρτητα από το τι κάνετε, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν το μητρώο των Windows λίγο συντριπτικό - είναι τεράστιο και φαίνεται πολύ περίπλοκο. Πλέον, πιθανότατα έχετε ακούσει ότι ακόμα και το παραμικρό λάθος από την πλευρά σας θα μπορούσε να καταστήσει τον υπολογιστή σας άχρηστο.

Μην φοβάσαι! Δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να κάνετε αλλαγές στο μητρώο αν γνωρίζετε τι κάνετε ... κάτι που πρόκειται να συμβεί για εσάς.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τροποποιήσετε, να προσθέσετε ή να διαγράψετε τμήματα του μητρώου των Windows:

Σημείωση: Η προσθήκη, αφαίρεση και αλλαγή των κλειδιών μητρώου και των τιμών λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε. Θα καλέσω τυχόν διαφορές μεταξύ αυτών των εργασιών επεξεργασίας μητρώου στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Πρώτα δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου πρώτα (Ναι, Πάντα)

Ας ελπίσουμε ότι αυτή ήταν και η αρχική σας σκέψη, αλλά προτού να μπει σε κάποιο από τα συγκεκριμένα to-dos που περιγράφονται στις επόμενες ενότητες, ξεκινήστε με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου.

Βασικά, αυτό περιλαμβάνει την επιλογή των κλειδιών που θα καταργήσετε ή θα κάνετε αλλαγές, ή ακόμη και ολόκληρο το ίδιο το μητρώο, και στη συνέχεια θα το εξαγάγετε σε ένα αρχείο REG . Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου των Windows αν χρειάζεστε βοήθεια.

Αν οι επεξεργασίες μητρώου σας δεν πάνε καλά και πρέπει να αναιρέσετε τις αλλαγές σας, θα είστε πολύ χαρούμενοι που ήσαστε προνοητικοί και επιλέξατε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Πώς να προσθέσετε νέα κλειδιά μητρώου & amp; Αξίες

Η τυχαία προσθήκη ενός νέου κλειδιού μητρώου ή μιας συλλογής τιμών μητρώου πιθανώς δεν θα βλάψει τίποτα, αλλά δεν πρόκειται να σας κάνει πολύ καλό.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου μπορείτε να προσθέσετε μια τιμή μητρώου ή ακόμα και ένα νέο κλειδί μητρώου στο μητρώο των Windows για να επιτύχετε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο, συνήθως για να ενεργοποιήσετε μια δυνατότητα ή να διορθώσετε ένα πρόβλημα.

Για παράδειγμα, ένα πρόωρο σφάλμα στα Windows 10 έκανε μετακίνηση δύο δακτύλων στην επιφάνεια αφής σε μερικούς φορητούς υπολογιστές της Lenovo σταματώντας να λειτουργεί. Η διόρθωση περιελάμβανε την προσθήκη μιας νέας τιμής μητρώου σε ένα συγκεκριμένο κλειδί μητρώου που προϋπήρχε.

Ανεξάρτητα από το σεμινάριο που ακολουθείτε για να διορθώσετε οποιοδήποτε ζήτημα ή να προσθέσετε οποιαδήποτε λειτουργία, μπορείτε να προσθέσετε νέα κλειδιά και τιμές στο μητρώο των Windows:

  1. Εκτελέστε την εντολή regedit για να ξεκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.
    1. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανοίγματος του Επεξεργαστή Μητρώου αν χρειάζεστε βοήθεια
  2. Στην αριστερή πλευρά του Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στο κλειδί μητρώου στο οποίο θέλετε να προσθέσετε ένα άλλο κλειδί, συνήθως αναφέρεται ως δευτερεύον κλειδί ή το κλειδί στο οποίο θέλετε να προσθέσετε μια τιμή.
    1. Σημείωση: Δεν μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κλειδιά ανώτατου επιπέδου στο μητρώο των Windows. Αυτά είναι ειδικά κλειδιά, που ονομάζονται κυψέλες μητρώου και είναι προκαθορισμένα από τα Windows. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε νέες τιμές και κλειδιά απευθείας σε μια υπάρχουσα ομάδα μητρώου.
  3. Μόλις εντοπίσετε το κλειδί μητρώου στο οποίο θέλετε να προσθέσετε, μπορείτε να προσθέσετε το κλειδί ή την τιμή που θέλετε να προσθέσετε:
    1. Αν δημιουργείτε ένα νέο κλειδί μητρώου , κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το κλειδί που θα έπρεπε να υπάρχει κάτω από και επιλέξτε Νέο -> Κλειδί . Ονομάστε το νέο κλειδί μητρώου και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter .
    2. Εάν δημιουργείτε μια νέα τιμή μητρώου , κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το κλειδί που θα έπρεπε να υπάρχει εντός και επιλέξτε Νέα και ακολουθήστε τον τύπο τιμής που θέλετε να δημιουργήσετε. Ονομάστε την τιμή, πατήστε το πλήκτρο Enter για επιβεβαίωση και, στη συνέχεια, ανοίξτε τη νεοδημιουργηθείσα τιμή και ορίστε τα δεδομένα τιμής που πρέπει να έχει.
    3. Προηγμένη: Δείτε τι είναι μια τιμή μητρώου; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές μητρώου και τους διαφορετικούς τύπους τιμών, μπορείτε να διαλέξετε.
  1. Κλείστε το παράθυρο του Επεξεργαστή μητρώου.
  2. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας , εκτός και αν είστε βέβαιοι ότι τα νέα κλειδιά ή / και οι τιμές που έχετε προσθέσει δεν θα χρειαστούν επανεκκίνηση για να κάνουν ό, τι πρέπει να κάνουν. Απλά το κάνετε εάν δεν είστε βέβαιοι.

Ας ελπίσουμε ότι οτιδήποτε προσπαθούσατε να ολοκληρώσετε με αυτές τις προσθήκες του μητρώου επεξεργαστήκατε, αν όχι, ελέγξτε ξανά ότι έχετε προσθέσει το κλειδί ή την τιμή στη σωστή περιοχή του μητρώου και ότι ονομάσατε σωστά αυτά τα νέα δεδομένα.

Πώς να μετονομάσετε & amp; Κάντε άλλες αλλαγές στα κλειδιά μητρώου & amp; Αξίες

Όπως ανέφερα παραπάνω, η προσθήκη νέου κλειδιού ή τιμής που δεν έχει σκοπό συνήθως δεν προκαλεί πρόβλημα, αλλά μετονομάζοντας ένα υπάρχον κλειδί μητρώου ή αλλάζοντας την τιμή μιας υπάρχουσας τιμής μητρώου, θα κάνει κάτι .

Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι κάτι που ακολουθείτε, αλλά κάνω αυτό το σημείο για να τονίσω ότι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αλλαγή των υπαρχόντων τμημάτων του μητρώου. Αυτά τα κλειδιά και οι αξίες είναι ήδη εκεί, πιθανώς για έναν καλό λόγο, οπότε βεβαιωθείτε ότι όποια συμβουλή έχετε πάρει που σας οδήγησε σε αυτό το σημείο είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερη.

Εφόσον είστε προσεκτικοί, εδώ μπορείτε να κάνετε διαφορετικά είδη αλλαγών σε υπάρχοντα κλειδιά και τιμές στο Μητρώο των Windows:

  1. Εκτελέστε την εντολή regedit για να ξεκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου. Οπουδήποτε έχετε πρόσβαση στην γραμμή εντολών θα λειτουργήσει καλά. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανοίγματος του Επεξεργαστή Μητρώου αν χρειάζεστε βοήθεια
  2. Στην αριστερή πλευρά του Επεξεργαστή Μητρώου, εντοπίστε το κλειδί μητρώου που θέλετε να μετονομάσετε ή το κλειδί που περιέχει την τιμή που θέλετε να αλλάξετε με κάποιο τρόπο.
    1. Σημείωση: Δεν μπορείτε να μετονομάσετε τα κέλυφος μητρώου, τα πλήκτρα κορυφαίου επιπέδου στο μητρώο των Windows.
  3. Αφού εντοπίσετε το τμήμα του μητρώου στο οποίο θέλετε να κάνετε αλλαγές, μπορείτε πραγματικά να κάνετε αυτές τις αλλαγές:
    1. Για να μετονομάσετε ένα κλειδί μητρώου , κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο και επιλέξτε Μετονομασία . Δώστε στο κλειδί μητρώου ένα νέο όνομα και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter .
    2. Για να μετονομάσετε μια τιμή μητρώου , κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο την τιμή στα δεξιά και επιλέξτε Μετονομασία . Δώστε στην τιμή μητρώου ένα νέο όνομα και στη συνέχεια πατήστε Enter .
    3. Για να αλλάξετε δεδομένα μιας τιμής , κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο την τιμή στα δεξιά και επιλέξτε Τροποποίηση .... Εκχωρήστε ένα νέο στοιχείο τιμής και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε με το κουμπί OK .
  4. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) αν ολοκληρώσετε τις αλλαγές.
  5. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Οι περισσότερες αλλαγές στο μητρώο, ειδικά εκείνες που επηρεάζουν το λειτουργικό σύστημα ή εξαρτώμενα μέρη του, δεν θα ισχύσουν μέχρι να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας ή τουλάχιστον να αποσυνδεθείτε και στη συνέχεια να επιστρέψετε στα Windows.

Υποθέτοντας τα κλειδιά και τις αξίες στις οποίες κάνατε αλλαγές, κάνατε κάτι πριν από την αλλαγή σας, περιμένετε κάποιες αλλαγές στη συμπεριφορά μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Αν αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αυτή που ακολουθήσατε, ήρθε η ώρα να σκάψουμε το αντίγραφο ασφαλείας που κάνατε.

Πώς να διαγράψετε τα κλειδιά μητρώου & amp; Αξίες

Όσο ακούγεται τρελός, ίσως χρειαστεί μερικές φορές να διαγράψετε ένα κλειδί μητρώου ή μια τιμή μητρώου, συνήθως για να διορθώσετε ένα πρόβλημα που πιθανώς προκαλείται από ένα πρόγραμμα που προσέθεσε ένα συγκεκριμένο κλειδί ή μια τιμή που δεν θα έπρεπε να έχει.

Το θέμα των τιμών UpperFilters και LowerFilters έρχεται στο μυαλό πρώτα. Αυτές οι δύο τιμές μητρώου, όταν βρίσκονται σε ένα πολύ ιδιαίτερο κλειδί, είναι πολύ συχνά η κύρια αιτία ορισμένων σφαλμάτων που μερικές φορές θα δείτε στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) .

Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα ακριβώς για να καταργήσετε ένα κλειδί ή μια τιμή από το μητρώο των Windows:

  1. Ξεκινήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) εκτελώντας το Regedit από οποιαδήποτε περιοχή γραμμής εντολών στα Windows. Ανατρέξτε στο θέμα Τρόπος ανοίγματος του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) εάν χρειάζεστε λίγο περισσότερη βοήθεια από αυτή.
  2. Από το αριστερό παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor), ξεφυλλίστε μέχρι να εντοπίσετε το κλειδί μητρώου που θέλετε να διαγράψετε ή το κλειδί που περιέχει την τιμή μητρώου που θέλετε να καταργήσετε.
    1. Σημείωση: Δεν μπορείτε να διαγράψετε τα κέλυφος του μητρώου, τα πλήκτρα κορυφαίου επιπέδου που βλέπετε στον Επεξεργαστή Μητρώου.
  3. Μόλις εντοπιστεί, κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο και επιλέξτε Διαγραφή .
    1. Σημαντικό: Να θυμάστε ότι τα κλειδιά μητρώου μοιάζουν πολύ με τους φακέλους στον υπολογιστή σας. Αν διαγράψετε ένα κλειδί, θα διαγράψετε επίσης όλα τα κλειδιά και τις τιμές που υπάρχουν σε αυτό! Αυτό είναι υπέροχο αν αυτό είναι που θέλετε να κάνετε, αλλά αν όχι, ίσως χρειαστεί να σκάψετε λίγο βαθύτερα για να βρείτε τα κλειδιά ή τις αξίες που πραγματικά ακολουθήσατε.
  4. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε το αίτημα διαγραφής κλειδιού ή τιμής, είτε με ένα μήνυμα Confirm Key Delete είτε Confirm Value Delete , αντίστοιχα, σε μία από τις παρακάτω φόρμες:
    1. Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε οριστικά αυτό το κλειδί και όλα τα δευτερεύοντα κλειδιά του;
    2. Η διαγραφή ορισμένων τιμών μητρώου ενδέχεται να προκαλέσει αστάθεια συστήματος. Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε οριστικά αυτήν την τιμή;
    3. Στα Windows XP, αυτά τα μηνύματα είναι ελαφρώς διαφορετικά:
    4. Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε αυτό το κλειδί και όλα τα δευτερεύοντα κλειδιά του;
    5. Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε αυτήν την τιμή;
  1. Όποια και αν είναι το μήνυμα, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να διαγράψετε το κλειδί ή την τιμή.
  2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Το είδος πράγμα που επωφελείται από μια αξία ή την αφαίρεση κλειδιών είναι συνήθως το είδος του πράγματος που απαιτεί την επανεκκίνηση του υπολογιστή να τεθεί σε ισχύ.

Οι τροποποιήσεις του μητρώου σας προκάλεσαν προβλήματα (ή δεν βοήθησαν);

Ας ελπίσουμε ότι η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι όχι , αλλά αν όχι, να ακυρώσετε όσα έχετε αλλάξει, να προσθέσετε ή να καταργήσετε από το Μητρώο των Windows είναι πολύ εύκολο ... υποθέτοντας ότι δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας, τα οποία συνιστούσα παραπάνω ως το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε κάνετε .

Αναπτύξτε το αρχείο REG που δημιουργήθηκε και εκτελέστε το αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο θα επαναφέρει εκείνα τα αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου των Windows προς τα πίσω όπου ήταν πριν κάνετε κάτι.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επαναφοράς του μητρώου των Windows, εάν χρειάζεστε λεπτομερέστερη βοήθεια για την αποκατάσταση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου.