Τι είναι μια ομάδα μητρώου;

Ορισμός ενός κυττάρου μητρώου και παραδείγματα διαφορετικών κυττάρων μητρώου

Μια ομάδα στο μητρώο των Windows είναι το όνομα που δίνεται σε μια σημαντική ενότητα του μητρώου που περιέχει κλειδιά μητρώου, δευτερεύοντα κλειδιά μητρώου και τιμές μητρώου .

Όλα τα κλειδιά που θεωρούνται κυψέλες αρχίζουν με "HKEY" και βρίσκονται στη ρίζα ή στην κορυφή της ιεραρχίας στο μητρώο, γι 'αυτό και συχνά ονομάζονται root keys ή core system hives .

Πού βρίσκονται οι κυψέλες μητρώου;

Στον Επεξεργαστή Μητρώου , οι κυψέλες είναι το σύνολο των κλειδιών μητρώου που εμφανίζονται ως φάκελοι στην αριστερή πλευρά της οθόνης όταν ελαχιστοποιηθούν όλα τα άλλα πλήκτρα.

Ακολουθεί μια λίστα με τις κοινές κυψέλες μητρώου στα Windows:

Το HKEY_DYN_DATA είναι μια ομάδα μητρώου που χρησιμοποιήθηκε στα Windows ME, 98 και 95. Οι περισσότερες από τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτήν την ομάδα αποθηκεύονται στο HKEY_LOCAL_MACHINE \ HARDWARE σε νεότερες εκδόσεις των Windows.

Γιατί δεν μπορώ να δω οποιαδήποτε διαχείρηση μητρώου;

Μερικές φορές, όταν ανοίγετε τον Επεξεργαστή Μητρώου, θα δείτε πολλούς φακέλους στην αριστερή πλευρά και ίσως ακόμη και τις τιμές μητρώου στη δεξιά πλευρά, αλλά όχι σε όλες τις κυψέλες μητρώου. Αυτό σημαίνει απλά ότι οι κυψέλες μητρώου βρίσκονται εκτός της κανονικής περιοχής προβολής.

Για να δείτε όλες τις κηλίδες του μητρώου ταυτόχρονα, μεταβείτε στην πάνω άκρη της αριστερής πλευράς του Επεξεργαστή Μητρώου και συμπτύξτε όλες τις κυψέλες, πατώντας ή κάνοντας κλικ στα κάτω βέλη ή επιλέγοντας Σύμπτυξη από το μενού δεξιού κλικ.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό θα ελαχιστοποιήσει όλα τα κλειδιά και τα δευτερεύοντα κλειδιά, έτσι ώστε να δείτε ακριβώς τη χούφτα των κυψελών μητρώου που αναφέρονται παραπάνω.

Μητρώο Hive vs Κλειδί μητρώου

Μια ομάδα μητρώου είναι ένας φάκελος στο μητρώο των Windows, αλλά αυτό είναι ένα κλειδί μητρώου. Τι ακριβώς είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ομάδα μητρώου και το κλειδί μητρώου;

Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι μια ομάδα μητρώου είναι ο πρώτος φάκελος στο μητρώο και περιέχει κλειδιά μητρώου, ενώ τα κλειδιά μητρώου είναι οι φάκελοι μέσα στις κυψέλες που περιέχουν τιμές μητρώου και άλλα κλειδιά μητρώου.

Ονομάζοντας ένα φάκελο στο μητρώο μια "ομάδα μητρώου" γίνεται μόνο για να κατηγοριοποιήσει περαιτέρω τι είναι αυτό που μιλάμε. Αντί να καλέσετε σε κάθε φάκελο στο μητρώο μια ομάδα μητρώου ή ένα κλειδί μητρώου, καλούμε τον κύριο, πρώτο φάκελο μια ομάδα, αλλά χρησιμοποιήστε το κλειδί ως το όνομα κάθε άλλου φακέλου μέσα στις κυψέλες και τα δευτερεύοντα κλειδιά μητρώου ως ο όρος για τα κλειδιά που υπάρχουν μέσα σε άλλα πλήκτρα.

Μια ομάδα μητρώου στο πλαίσιο

Εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος να κατανοήσετε πού ανήκει μια μητρώο μητρώου στο μητρώο των Windows:

HIVE \ KEY \ SUBKEY \ SUBKEY \ ... \ ... \ VALUE

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω παράδειγμα, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν πολλαπλά δευτερεύοντα κλειδιά μητρώου κάτω από μια ομάδα, υπάρχει πάντα μόνο μία ομάδα κρυπτογράφησης σε κάθε τοποθεσία.

HKEY_CURRENT_USER \ Πίνακας Ελέγχου \ Desktop \ Χρώματα \ Μενού

Επεξεργασία και διαγραφή κηλίδων μητρώου

Οι κυψέλες μητρώου, σε αντίθεση με τα κλειδιά μητρώου και τις τιμές, δεν μπορούν να δημιουργηθούν, να διαγραφούν ή να μετονομαστούν. Ο Επεξεργαστής Μητρώου δεν θα σας αφήσει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τυχαία μια ομάδα μητρώου.

Όντας αδύνατη η κατάργηση των κυττάρων του μητρώου, η Microsoft δεν σας εμποδίζει να κάνετε κάτι εκπληκτικό με τον δικό σας υπολογιστή - απλά δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα θέλατε ποτέ. Τα κλειδιά και οι τιμές που περιλαμβάνουν όλες τις κυψέλες του μητρώου είναι εκεί όπου είναι η πραγματική αξία του μητρώου των Windows.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των κατακερματισμών του μητρώου

Μπορείτε, ωστόσο, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κυττάρων του μητρώου, ακριβώς όπως μπορείτε να κάνετε κλειδιά μητρώου. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε μια ολόκληρη ομάδα αποθηκεύει όλα τα κλειδιά και τις τιμές μέσα σε αυτήν την ομάδα ως αρχείο REG, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να εισαχθεί ξανά στο Μητρώο των Windows αργότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου των Windows και στη συνοδευτική διαδικασία επαναφοράς του μητρώου των Windows .