Πώς να κάνετε αναπαραγωγή ήχου με κλικ ή μετακίνηση

Χρησιμοποιήστε τη δυναμική HTML για την αναπαραγωγή ήχων

Ένα από τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών υπολογιστών είναι ότι υπάρχει ανατροφοδότηση όταν κάνετε κάτι. Ο πιο συνηθισμένος τύπος ανατροφοδότησης είναι σωστός. Ο υπολογιστής κάνει κλικ όταν επιλέγετε τα πράγματα, εκπέμπει ηχητικά μηνύματα όταν υπάρχουν σφάλματα και κάνει άλλους θορύβους για να σας ειδοποιήσει για καταστάσεις. Αλλά οι ιστοσελίδες δεν έχουν αυτό το είδος ανατροφοδότησης. Αυτό τους κάνει να φαίνονται μουνιές ή μη ανταποκρινόμενες.

Ευτυχώς είναι εύκολο να το αλλάξετε αυτό. Χρησιμοποιώντας δυναμικά χαρακτηριστικά και ήχους HTML , μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα που λειτουργεί περισσότερο σαν μια εφαρμογή.

Προσθήκη ήχου όταν ένας πελάτης κάνει κλικ σε κάτι

Αυτό το σενάριο θα προσθέσει ηχητικά εφέ όταν ένας πελάτης κάνει κλικ σε κάτι που χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό και όταν ένας πελάτης κυλά πάνω από κάτι χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό. Βεβαιωθείτε ότι τα δοκιμάσατε σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, καθώς δεν έχουν όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού να χειριστούν χαρακτηριστικά onmouseover και onclick σε στοιχεία εκτός των συνδέσμων.

Τοποθετήστε την ακόλουθη δέσμη ενεργειών στο HEAD του εγγράφου HTML:

λειτουργία playSound (soundfile) {document.getElementById ("dummy"). \ "autostart = \" true \ "loop = \" false \ "/>"; }

Τοποθετήστε τον ήχο σε κενό διάστημα

Το JavaScript τοποθετεί ένα στοιχείο EMBED μέσα σε ένα κενό στοιχείο SPAN όταν ξεκινήσει η δέσμη ενεργειών. Επομένως, πρέπει να προσθέσετε την ακόλουθη ετικέτα SPAN κάπου μέσα στο ΣΩΜΑ της σελίδας HTML, κατά προτίμηση κοντά στην κορυφή του εγγράφου:

Καλέστε το σενάριο με ένα χαρακτηριστικό

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσθέσετε είναι ένα στοιχείο που θέλετε να δημιουργήσετε τον ήχο με κλικ ή με το ποντίκι. Καλέστε το σενάριο με ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Αντικαταστήστε το UrlToSoundFile με την πλήρη διεύθυνση URL στο αρχείο ήχου που θέλετε να παίξει:

onclick = "playSound ('UrlToSoundFile') ·" > Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε έναν ήχο

onmouseover = "playSound ('UrlToSoundFile');" > Ποντίκι πάνω από αυτό το κείμενο για να ακούσετε ήχο

Εδώ είναι ολόκληρο το έγγραφο HTML, παίζοντας τον ήχο ενός bluejay. Το αρχείο ήχου αποθηκεύεται στον ίδιο κατάλογο με τη σελίδα HTML: