Συμβουλές για την καθοδήγηση μιας ομάδας σχεδιασμού ιστοσελίδων

Βέλτιστες πρακτικές για επαγγελματίες του διαδικτύου που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση άλλων

Το να είσαι αρχηγός ομάδας, επιβλέπων, διευθυντής ή μέντορας είναι μια καριέρα που ακολουθούν πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων. Μετά από χρόνια σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοτόπων και πιθανής καθοδήγησης και διδασκαλίας άλλων κατά μήκος της πορείας, η επίσημη ανάληψη μιας διευθυντικής θέσης είναι ένα λογικό βήμα σε μια καριέρα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, μόνο επειδή κάποιος μπορεί να δημιουργήσει επιτυχημένους ιστότοπους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν τις ηγετικές ικανότητες που είναι απαραίτητες για να επιτύχουν σε αυτό το νέο ρόλο ως ηγέτης ομάδας. Οι δεξιότητες που απαιτούνται για να είναι επιτυχημένος σχεδιαστής ή προγραμματιστής διαφέρουν από εκείνους που πρέπει να ευδοκιμήσουν ως διευθυντής και ηγέτης ομάδας. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε κάποιες συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές που οι επαγγελματίες του διαδικτύου που αναλαμβάνουν μια ηγετική θέση στις οργανώσεις τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν στη νέα τους θέση.

Να γνωρίζετε πότε και πώς να μεταβιβαστείτε

Ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα που πρέπει να μάθουν οι νέοι ηγέτες της ομάδας Ιστού είναι ότι δεν μπορούν να το κάνουν όλοι οι ίδιοι. Πρέπει να είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να μεταβιβάσουν καθήκοντα στους άλλους ανθρώπους στην ομάδα τους. Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι στο μισό χρόνο που θα χρειαστεί κάποιος άλλος για να το κάνει, δεν μπορείτε να αναλάβετε όλα τα καθήκοντα στον εαυτό σας. Ένα σημαντικό μέρος της ύπαρξης ενός ηγέτη είναι να εξασφαλίσετε ότι η ομάδα σας είναι απασχολημένη με σημαντική εργασία και ότι τους επιτρέπεται να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται στα δικά τους προσόντα. Αυτό είναι ένα τέλειο segue στο επόμενο σημείο μας ...

Επιτρέψτε στους ανθρώπους να κάνουν λάθη

Η ανάθεση καθηκόντων σε άλλα μέλη της ομάδας είναι σημαντική, αλλά πρέπει επίσης να τους επιτρέψετε να κάνουν λάθη και ως εκ τούτου να μάθουν από αυτά τα λάθη. Με προθεσμίες και περισσότερες εργασίες, υπάρχει ένας πειρασμός να σπρώξετε κάποιον και να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας (ή να το κάνετε μόνοι σας), αλλά αν το κάνετε αυτό, τότε τα μέλη της ομάδας σας δεν θα μάθουν ποτέ. Πρέπει όχι μόνο να τους επιτρέπετε να κάνουν λάθη, αλλά πρέπει να τους εξασφαλίσετε ότι είναι εντάξει όταν το κάνουν. Εφόσον διαθέτετε μηχανισμό δοκιμής της εργασίας σας προτού κυκλοφορήσει στον κόσμο, τα απλά λάθη μπορούν να γίνουν σημαντικές μαθησιακές στιγμές στην ανάπτυξη των επαγγελματιών Ιστού υπό την ηγεσία σας.

Θυμηθείτε, ως ηγέτης, δεν κρίνετε πλέον μόνο την δική σας δουλειά, αλλά και την απόδοση εκείνων που οδηγείτε. Το να τους επιτρέπετε να μαθαίνουν και να μεγαλώνουν θα ωφελήσει τελικά την εταιρεία στο σύνολό της και την καριέρα σας επίσης - και μεταβιβάζοντας λιγότερα σημαντικά καθήκοντα στα μέλη της ομάδας, θα απελευθερώσετε τον εαυτό σας για να κάνετε το πιο σημαντικό έργο που έρχεται με το να είστε διαχειριστής.

Βγείτε από το γραφείο

Είναι τόσο απλό να το κάνεις, αλλά με μια ώρα περίπου να βγεις από το γραφείο μαζί με την ομάδα σου και να τους αγοράσεις κάποιο μεσημεριανό γεύμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να οικοδομήσεις μια θετική συντροφιά και να δημιουργήσεις μια καλύτερη σχέση εργασίας. Μια ομάδα που απολαμβάνει ο ένας τον άλλον ως άτομα είναι πολύ πιο πιθανό να δουλέψουν καλά μαζί, οπότε ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολα πράγματα είναι, πάρτε κάποιο χρόνο για να συνδεθείτε ως πραγματικοί άνθρωποι έξω από το περιβάλλον γραφείου.

Οδηγείστε με το παράδειγμα

Η ομάδα σας θα πάρει το σύνθημά σας από εσάς και τη συμπεριφορά σας. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει απολύτως κανένα δωμάτιο στην ημέρα σας για αρνητικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν απορρίπτετε πελάτες ή διαμαρτύρονται για έργα. Σημαίνει επίσης ότι δεν κουτσομπολεύει κανείς για άλλους υπαλλήλους ή θέματα εργασίας. Ναι, είστε άνθρωπος και θα έχετε κακές και απογοητευτικές μέρες, αλλά ως ηγέτης, αν δείξετε μια αρνητική στάση, θα πρέπει να περιμένετε από την ομάδα σας να αντικατοπτρίζει την ίδια αρνητικότητα. Αντίθετα, αν διατηρήσετε μια θετική στάση, ειδικά όταν τα πράγματα χάνουν, η ομάδα σας θα ακολουθήσει το προβάδισμα σας.

Εκπαιδεύστε την ομάδα σας

Έχουμε ήδη καλύψει τα οφέλη της βοήθειας των μελών της ομάδας σας να αυξάνονται στις δεξιότητές τους επιτρέποντάς τους να μάθουν από λάθη. Θα πρέπει να πάρετε αυτή την πρωτοβουλία ανάπτυξης ένα βήμα παραπέρα κάνοντας την επαγγελματική ανάπτυξη σημαντικό μέρος του προγραμματισμού σας. Ενθαρρύνετε τα μέλη της ομάδας να διαβάσουν τα πιο πρόσφατα άρθρα ή βιβλία σχετικά με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδων και να επιτρέψουν στους συναδέλφους σας επαγγελματίες του διαδικτύου να πειραματιστούν με νέες τεχνικές και προσεγγίσεις. Μπορεί επίσης να δώσει στην ομάδα σας ένα καλά στρογγυλεμένο σύνολο δεξιοτήτων, φέρνοντας νέες γνώσεις στην εταιρεία ( SEO , ανταποκρινόμενος σχεδιασμός , απόδοση ιστού, κ.λπ.)

Ψάξτε για συνέδρια και εκδηλώσεις στο διαδίκτυο, όπου η ομάδα σας μπορεί να συναντήσει άλλους στη βιομηχανία και να πάρει τόσο μορφωμένους και ενεργοποιημένους. Κάνοντας την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη ένα βασικό στοιχείο στο πώς σχεδιάζετε και αξιολογείτε τα μέλη της ομάδας σας, τους δείχνετε ότι θέλετε να είναι τα καλύτερα που μπορούν να είναι και είστε έτοιμοι να τους βοηθήσετε να φτάσουν εκεί.

Ενθάρρυνση άλλων να οδηγήσουν και να διδάξουν πάρα πολύ

Η διδασκαλία δεν τελειώνει με τις ευθύνες σας. Τα μέλη της ομάδας σας πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν την ευθύνη να διδάσκουν και άλλους. Αν παρακολουθήσουν μια διαδικτυακή διάσκεψη ή διαβάσουν ένα μεγάλο άρθρο, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να μοιραστούν αυτές τις γνώσεις με την υπόλοιπη ομάδα και να συμβουλεύσουν τους άλλους όπως είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ενισχύετε την ομάδα στο σύνολό της, αλλά βοηθάτε επίσης στη δημιουργία της επόμενης ομάδας ηγετών που θα είναι έτοιμη να καλύψει τη θέση σας όσο μεγαλώνετε στην καριέρα σας και να αναλάβετε πρόσθετες ευθύνες και θέσεις .

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard την 1/11/17