8 πράγματα που πρέπει να ξέρετε κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου iPhone

Ο καθένας θέλει ένα iPhone , αλλά δεν είναι φτηνό. Είναι πολύ σπάνιο για το iPhone να πωλείται. Αν θέλετε να πάρετε ένα χωρίς να πληρώσετε την πλήρη τιμή, η αγορά ενός iPhone που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Τα χρησιμοποιημένα ή ανακαινισμένα iPhones θα σας εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά είναι τα εμπόρια που αξίζει τον κόπο; Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα χρησιμοποιημένο iPhone, εδώ είναι 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε έλεγχο πριν από την αγορά και μερικές προτάσεις για το πού να βρεθεί μια συμφωνία.

Τι να προσέξετε με τα χρησιμοποιημένα ή ανακατασκευασμένα iPhones

Ενώ ένα χρησιμοποιημένο iPhone μπορεί να είναι μια καλή συμφωνία, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταλήγετε ένα λεπτό σοφή, αλλά μια λίβρα ανόητη.

Αποκτήστε το σωστό τηλέφωνο για τον μεταφορέα σας

Σε γενικές γραμμές, κάθε μοντέλο iPhone που ξεκινά με το iPhone 5 θα λειτουργεί σε όλα τα δίκτυα τηλεφωνικών εταιρειών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το δίκτυο της AT & T χρησιμοποιεί ένα επιπλέον σήμα LTE που δεν το κάνουν οι άλλοι, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ταχύτερη εξυπηρέτηση σε ορισμένες περιοχές. Επομένως, αν αγοράσετε ένα iPhone που σχεδιάστηκε για χρήση με την Verizon και το φέρνει στο AT & T, ενδέχεται να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό το άλλο σήμα LTE. Ρωτήστε τον πωλητή για τον αριθμό μοντέλου του iPhone (θα είναι κάτι σαν A1633 ή A1688) και ελέγξτε το για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για τον μεταφορέα σας.

Ανατρέξτε στον ιστότοπο της Apple για τους αριθμούς μοντέλων και τα δίκτυα LTE για περισσότερες πληροφορίες.

Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο δεν είναι κλεμμένο

Όταν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο iPhone, σίγουρα δεν θέλετε να αγοράσετε ένα κλεμμένο τηλέφωνο. Η Apple εμποδίζει την ενεργοποίηση των κλεμμένων iPhone από νέους χρήστες με το εργαλείο κλειδώματος ενεργοποίησης . Η εταιρεία χρησιμοποίησε για να προσφέρει έναν απλό ιστότοπο για τον έλεγχο της κατάστασης κλειδώματος ενεργοποίησης, αλλά την κατάργησε πρόσφατα, καθιστώντας πιο δύσκολο τον προσδιορισμό του κλοπής ενός χρησιμοποιημένου τηλεφώνου. Αλλά υπάρχει ακόμα τουλάχιστον ένας (κάπως περίπλοκος) τρόπος για να το κάνετε:

  1. Μεταβείτε στη διεύθυνση https://getsupport.apple.com
  2. Επιλέξτε iPhone
  3. Επιλέξτε Μπαταρία, Ισχύς & Φόρτιση
  4. Επιλέξτε Δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση
  5. Επιλέξτε Αποστολή για επισκευή
  6. Εισαγάγετε τον αριθμό IMEI / MEID του τηλεφώνου στο τρίτο πλαίσιο. Ο πωλητής μπορεί να σας δώσει τον αριθμό IMEI / MEID ή μπορείτε να τον βρείτε στο τηλέφωνο στο Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Σχετικά .

Κατά τον έλεγχο αυτό δεν θα καλύψει κάθε τηλέφωνο ή το πιθανό σενάριο κλοπής, είναι χρήσιμες πληροφορίες.

Επιβεβαιώστε ότι το τηλέφωνο δεν είναι κλειδωμένο

Ακόμα κι αν έχετε το σωστό μοντέλο iPhone, καλό είναι να καλέσετε την εταιρία τηλεφώνου πριν αγοράσετε για να επιβεβαιώσετε ότι μπορεί να ενεργοποιήσει το τηλέφωνο. Για να το κάνετε αυτό, ζητήστε από τον πωλητή τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου (για τα τηλέφωνα AT & T και T-Mobile) ή τον αριθμό MEID (για Verizon και Sprint). Στη συνέχεια, καλέστε τον μεταφορέα σας, εξηγήστε την κατάσταση και δώστε του το IMEI ή το MEID. Θα πρέπει να είναι σε θέση να σας πει εάν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Ελέγξτε τη μπαταρία

Δεδομένου ότι οι χρήστες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη μπαταρία του iPhone , θέλετε να είστε βέβαιοι ότι κάθε χρησιμοποιημένο iPhone που αγοράζετε διαθέτει ισχυρή μπαταρία. Ένα ελαφρώς χρησιμοποιημένο iPhone θα πρέπει να έχει αξιοπρεπή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά θα πρέπει να ελέγχεται οτιδήποτε περισσότερο από ένα έτος. Ρωτήστε τον πωλητή για όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή δείτε εάν θα εγκαταστήσει μια νέα μπαταρία πριν αγοράσετε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιβεβαιώσει τις πολιτικές επιστροφής σε περίπτωση που η μπαταρία αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο ζωντανή όσο λένε.

Ελέγξτε για άλλη ζημιά υλικού

Κάθε iPhone έχει φυσιολογική φθορά όπως γρατζουνιές ή γρατσουνιές στις πλευρές και στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Αλλά μεγάλες γρατζουνιές στην οθόνη, προβλήματα με το Touch ID ή τον αισθητήρα 3D Touch, γρατζουνιές στο φακό της κάμερας ή άλλες ζημιές υλικού μπορεί να είναι μεγάλα προβλήματα. Ζητήστε να ελέγξετε το τηλέφωνο προσωπικά αν είναι δυνατόν. Ελέγξτε τον αισθητήρα καταστροφής νερού για να δείτε εάν το τηλέφωνο έχει βρεθεί υγρό. Ελέγξτε την κάμερα, τα κουμπιά και άλλο υλικό. Εάν η επιθεώρηση δεν είναι δυνατή, αγοράστε από έναν αξιόπιστο, καθιερωμένο πωλητή που στέκεται πίσω από τα προϊόντα τους.

Αγοράστε τη σωστή χωρητικότητα αποθήκευσης

Ενώ η γοητεία μιας χαμηλής τιμής είναι ισχυρή, θυμηθείτε ότι τα χρησιμοποιημένα iPhones συνήθως δεν είναι τα τελευταία μοντέλα και έχουν μικρότερο αποθηκευτικό χώρο. Τα τρέχοντα iPhones κορυφαίας τεχνολογίας προσφέρουν έως και 256GB αποθηκευτικό χώρο για τη μουσική, τις φωτογραφίες, τις εφαρμογές σας και άλλα δεδομένα. Ορισμένα μοντέλα που είναι διαθέσιμα για χαμηλές τιμές έχουν μόλις 16GB χώρο. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά. Δεν πρέπει να πάρετε τίποτα λιγότερο από 32GB, αλλά να αγοράσετε όσο το δυνατόν περισσότερη αποθήκευση.

Αξιολογήστε τα χαρακτηριστικά & amp; Τιμή

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιες λειτουργίες θυσιάζετε όταν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο iPhone. Πιθανότατα, αγοράζετε τουλάχιστον μία γενιά πίσω. Αυτό είναι εντάξει, και ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα. Απλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιες λειτουργίες του μοντέλου που σκέφτεστε δεν έχετε και ότι είστε εντάξει χωρίς αυτούς. Ένα χρησιμοποιημένο iPhone μπορεί να είναι $ 50- $ 100 φθηνότερο, αλλά βεβαιωθείτε ότι εξοικονομείτε αυτά τα χρήματα δεν αξίζει να πάρει τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά.

Συγκρίνετε όλα τα μοντέλα iPhone σε αυτό το διάγραμμα

Εάν μπορείτε, λάβετε μια εγγύηση

Αν μπορείτε να πάρετε ένα ανακαινισμένο iPhone με εγγύηση - ακόμα και μια εκτεταμένη εγγύηση - το κάνετε. Οι πιο αξιόπιστοι πωλητές στέκονται πίσω από τα προϊόντα τους. Ένα τηλέφωνο που έχει μια προηγούμενη επισκευή δεν θα είναι αναγκαστικά πρόβλημα στο μέλλον, αλλά θα μπορούσε, έτσι ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο να δαπανήσει τα επιπλέον χρήματα για μια εκτεταμένη εγγύηση.

Έξι λόγοι για να μην αγοράσετε iPhone Ασφάλειες

Πού να αγοράσετε ένα ανακαινισμένο iPhone

Εάν ένα χρησιμοποιημένο iPhone είναι κατάλληλο για εσάς, θα πρέπει να αποφασίσετε πού να πάρετε το νέο σας παιχνίδι. Ορισμένες καλές επιλογές για την εύρεση iPhones με χαμηλότερο κόστος περιλαμβάνουν:

Τι να κάνετε αν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα χρησιμοποιημένο iPhone

Το χειρότερο σενάριο είναι να αγοράσετε ένα χρησιμοποιημένο iPhone και να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να το ενεργοποιήσετε. Εάν αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε: Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα χρησιμοποιημένο iPhone .

Πώληση του παλιού σας iPhone

Εάν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο ή ανακαινισμένο iPhone, μπορεί να έχετε ένα παλαιότερο μοντέλο που θέλετε να απαλλαγείτε από. Πάρτε τα περισσότερα χρήματα που μπορείτε για αυτό, αξιολογώντας όλες τις επιλογές σας. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι πιθανότατα να πουλήσετε σε μία από τις πολλές εταιρείες μεταπώλησης όπως το NextWorth και το Gazelle (ανατρέξτε στους παραπάνω συνδέσμους για έναν πλήρη κατάλογο αυτών των εταιρειών). Προσφέρουν έναν καλό συνδυασμό τιμής και διαβεβαίωσης ότι δεν θα πάρετε scammed.

Τι πρέπει να κάνετε πριν από την πώληση του iPhone σας