Μάθετε την εντολή Linux - iwpriv

Το Iwpriv είναι το βοηθητικό εργαλείο για το iwconfig (8). Το Iwpriv ασχολείται με παραμέτρους και ρυθμίσεις που καθορίζονται ειδικά για κάθε οδηγό (σε αντίθεση με το iwconfig που ασχολείται με τα γενικά).

Χωρίς κανένα επιχείρημα, το iwpriv απαριθμεί τις διαθέσιμες ιδιωτικές εντολές που είναι διαθέσιμες σε κάθε διεπαφή και τις παραμέτρους που απαιτούν. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, ο χρήστης μπορεί να εφαρμόσει τις συγκεκριμένες εντολές διεπαφής στη συγκεκριμένη διεπαφή.

Θεωρητικά, η τεκμηρίωση για κάθε οδηγό συσκευής θα πρέπει να υποδεικνύει τον τρόπο χρήσης των συγκεκριμένων εντολών διεπαφής και της επίδρασής τους.

Σύνοψη

iwpriv [ διεπαφή ]
διασύνδεση iwpriv ιδιωτική-εντολή [ ιδιωτικές-παραμέτρους ]
διασύνδεση iwpriv ιδιωτική εντολή [I] [ ιδιωτικές-παραμέτρους ]
διασύνδεση iwpriv - όλα
iwpriv διεπαφή roam {on, off}
θύρα διεπαφής iwpriv {ad-hoc, διαχειριζόμενη, N}

Παράμετροι

ιδιωτική εντολή [ ιδιωτικές παραμέτρους ]

Εκτελέστε την καθορισμένη ιδιωτική εντολή στη διεπαφή.

Η εντολή μπορεί προαιρετικά να λάβει ή να απαιτήσει επιχειρήματα και μπορεί να εμφανίσει πληροφορίες. Επομένως, οι παράμετροι της γραμμής εντολών μπορεί να είναι ή να μην είναι απαραίτητες και πρέπει να ταιριάζουν με τις προσδοκίες εντολών. Η λίστα των εντολών που εμφανίζει το iwpriv (όταν ονομάζεται χωρίς παράμετρο) θα σας δώσει κάποιες συμβουλές σχετικά με αυτές τις παραμέτρους.

Ωστόσο, θα πρέπει να ανατρέξετε στην τεκμηρίωση του οδηγού συσκευής για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σωστής χρήσης της εντολής και του αποτελέσματος.

ιδιωτική εντολή [I] [ιδιωτικές παραμέτρους]

Idem, εκτός από το ότι εγώ (ένας ακέραιος αριθμός) μεταβιβάζεται στην εντολή ως δείκτης Token . Μόνο μερικές εντολές θα χρησιμοποιήσουν το δείκτη Token (οι περισσότεροι θα το αγνοήσουν) και η τεκμηρίωση του οδηγού θα πρέπει να σας πει πότε χρειάζεται.

/ - όλα

Εκτελέστε και εμφανίστε όλες τις ιδιωτικές εντολές που δεν λαμβάνουν κανένα επιχείρημα (π.χ. μόνο για ανάγνωση).

περιπλανώμαι

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την περιαγωγή, αν υποστηρίζεται. Καλέστε το ιδιωτικό πεδίο εντολών. Βρέθηκε στο πρόγραμμα οδήγησης wavelan_cs .

Λιμάνι

Διαβάστε ή ρυθμίστε τον τύπο θύρας. Καλέστε τις ιδιωτικές εντολές gport_type , sport_type , get_port ή set_port που βρέθηκαν στα προγράμματα wavelan2_cs και wvlan_cs .

Απεικόνιση

Για κάθε συσκευή που υποστηρίζει ιδιωτικές εντολές, το iwpriv θα εμφανίσει τη λίστα των διαθέσιμων ιδιωτικών εντολών.

Αυτό περιλαμβάνει το όνομα της ιδιωτικής εντολής, τον αριθμό ή τα επιχειρήματα που μπορεί να οριστούν και τον τύπο τους και τον αριθμό ή τα επιχειρήματα που μπορεί να εμφανίζονται και τον τύπο τους.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε την ακόλουθη οθόνη:
eth0 Διαθέσιμο ιδιωτικό ioctl:
setqualthr (89F0): σύνολο 1 byte & πάρτε 0
gethisto (89F7): σύνολο 0 & get 16 int

Αυτό υποδηλώνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε το κατώτατο όριο ποιότητας και να εμφανίσετε ένα ιστόγραμμα μέχρι 16 τιμών με τις ακόλουθες εντολές:
iwpriv eth0 setqualthr 20
iwpriv eth0 gethisto