Μάθετε την εντολή Linux - rmmod

Ονομα

rmmod - εκφορτώστε φορτιζόμενες μονάδες

Σύνοψη

rmmod [-aehrsvV] ενότητα ...

Περιγραφή

rmmod ξεφορτώνει φορτιζόμενες μονάδες από τον τρέχοντα πυρήνα.

Το rmmod προσπαθεί να ξεφορτώσει ένα σύνολο μονάδων από τον πυρήνα, με τον περιορισμό ότι δεν χρησιμοποιούνται και ότι δεν αναφέρονται από άλλες ενότητες.

Αν στη γραμμή εντολών ονομάζονται περισσότερες από μία μονάδες, οι ενότητες θα καταργηθούν με τη δεδομένη σειρά. Αυτό υποστηρίζει την εκφόρτωση των στοίβων μονάδων.

Με την επιλογή ' -r ' θα επιχειρηθεί μια επαναληπτική αφαίρεση των ενοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι εάν μια επάνω ενότητα σε μια στοίβα ονομάζεται στη γραμμή εντολών, όλες οι μονάδες που χρησιμοποιούνται από αυτήν την ενότητα θα αφαιρεθούν επίσης, αν είναι δυνατόν.

Επιλογές

, --όλα

Κάνετε autoclean: επισημάνετε τις αχρησιμοποίητες μονάδες ως "προς καθαρισμό" και επίσης αφαιρέστε τις ήδη επισημασμένες ενότητες. Οι ενότητες παραμένουν ετικετοποιημένες αν παραμένουν αχρησιμοποίητες από την προηγούμενη autoclean. Αυτά τα δύο περάσματα αποφεύγουν την αφαίρεση παροδικά αχρησιμοποίητων ενοτήτων.

, - πέρσι

Αποθηκεύστε επίμονα δεδομένα για τις ονομαζόμενες λειτουργικές μονάδες, χωρίς να εκφορτώσετε μονάδες. Εάν δεν έχουν οριστεί ονόματα δομοστοιχείων, τότε αποθηκεύονται τα δεδομένα για όλες τις μονάδες που έχουν επίμονα δεδομένα. Τα δεδομένα αποθηκεύονται μόνο αν και ο πυρήνας και τα modutils υποστηρίζουν τα επίμονα δεδομένα και το / proc / ksyms περιέχει μια καταχώρηση
__insmod_ modulename _P persistent_filename

-h , --help

Εμφανίστε μια σύνοψη των επιλογών και αμέσως βγείτε.

-r , --στοιχεία

Αφαιρέστε μια στοίβα δομοστοιχείων.

-s , --syslog

Καταχωρίστε τα πάντα στο syslog (3) αντί του τερματικού.

-v , --verbose

Να είναι verbose.

-V , --version

Εκτυπώστε την έκδοση των modutils .

Σταθερά δεδομένα

Εάν μια ενότητα περιέχει δεδομένα επίμονα (βλ. Insmod (8) και modules.conf (5)) τότε η κατάργηση της ενότητας καταγράφει πάντα τα επίμονα δεδομένα στο όνομα αρχείου στην καταχώρηση συμβόλων __insmod _P. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα επίμονα δεδομένα ανά πάσα στιγμή από rmmod -e , αυτό δε θα ξεφορτώσει όλες τις μονάδες.

Όταν τα επίμονα δεδομένα είναι γραμμένα στο αρχείο, προηγείται μια παραγόμενη γραμμή σχολίων,
#% kernel_version timestamp
Οι παραγόμενες γραμμές σχολίων αρχίζουν με '#%', όλα τα παραγόμενα σχόλια αποσύρονται από το υπάρχον αρχείο, διατηρούνται άλλα σχόλια. Οι αποθηκευμένες τιμές δεδομένων εγγράφονται στο αρχείο, διατηρώντας την υπάρχουσα σειρά σχολίων και αναθέσεων. Νέες τιμές προστίθενται στο τέλος του αρχείου . Εάν το αρχείο περιέχει τιμές που δεν υπάρχουν στη μονάδα, αυτές οι τιμές διατηρούνται αλλά προηγούνται από ένα προειδοποιητικό σχόλιο προειδοποίησης ότι δεν χρησιμοποιούνται. Η τελευταία λειτουργία επιτρέπει σε ένα χρήστη να αλλάζει μεταξύ των πυρήνων χωρίς να χάνει τα επίμονα δεδομένα και χωρίς να λαμβάνει μηνύματα σφάλματος.

Σημείωση: Τα σχόλια υποστηρίζονται μόνο όταν ο πρώτος μη χωρικός χαρακτήρας σε μια γραμμή είναι '#'. Οποιεσδήποτε μη κενές γραμμές που δεν ξεκινούν με '#' είναι επιλογές μονάδων, μία ανά γραμμή. Οι γραμμές επιλογών έχουν αφαιρεθεί τα κύρια διαστήματα, το υπόλοιπο της γραμμής μεταβιβάζεται ως επιλογή, όπως και οι υπόλοιποι χαρακτήρες.