Ο έγχρωμος σαρωτής φωτογραφιών Perfection V550 της Epson

Σάρωση εικόνων υψηλής ποιότητας σε Facebook και άλλες τοποθεσίες σύννεφων

Αν βρίσκεστε στην αγορά ενός σαρωτή φωτογραφιών και έχετε ήδη κάνει κάποια περιήγηση γύρω, τότε ίσως ήδη γνωρίζετε ότι η αγορά είναι τεράστια. Πάρτε την Epson, για παράδειγμα. Μπορείτε να αγοράσετε έναν αξιοπρεπή σαρωτή φωτογραφιών επίπεδης επιφάνειας Epson, όπως τον σαρωτή χρωμάτων $ 70-MSRP Perfection V19 , για πολύ κάτω από $ 100, καθώς και υπερ-γρήγορους και εξαιρετικά ακριβείς σαρωτές φωτογραφιών, όπως ο Perfection Epson $ 950-MSRP Epson Perfection V850 Pro Photo Scanner .

Στη συνέχεια, υπάρχουν και αρκετοί μεσαίοι σαρωτές φωτογραφιών μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένου του θέματος αυτής της ανασκόπησης, ο κατάλογος φωτογραφιών Perfection V550 της Epson, 199,99 δολάρια, ο οποίος, όπως θα δείτε, διαβάζετε, είναι ένας πολύ καλός σαρωτής ακόμα και αν η Epson παραμελήσει να συμπεριλάβει λογισμικό επεξεργασίας εικόνας ...

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Αντικατάσταση της ολοένα και πιο δημοφιλούς Perfection V500 της Epson, το Perfection V550 διαθέτει περιοχή σάρωσης 8,5x11,7 ίντσες και μέγιστη οπτική ανάλυση 6,400 κουκκίδες ανά ίντσα ή dpi-αξιοπρεπή για σαρωτή 200 $. Μετρούν 11,2 ίντσες απέναντι, 19,1 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω και έχει ύψος 4,6 ίντσες, αλλά, φυσικά, απαιτεί αρκετό χώρο για το άνοιγμα του καπακιού του σαρωτή.

Το V550 συνοδεύεται από ένα εξάρτημα προσαρμογής, το οποίο σας επιτρέπει να σαρώσετε έως και τέσσερις διαφάνειες 35mm, δύο σειρές έξι αρνητικών και ορισμένους τύπους ταινιών. Μπορεί επίσης να σαρώσει πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη ανίχνευση άκρων του λογισμικού σάρωσης για τον προσδιορισμό του μεγέθους κάθε εικόνας, την περικοπή και, στη συνέχεια, την αποθήκευση κάθε εικόνας ως ξεχωριστού αρχείου.

Όπως και ο προκάτοχός του, το V500, αυτό το μοντέλο Perfection περιλαμβάνει Digital Ice, μια ρουτίνα βασισμένη στο υλικό για την αφαίρεση σκόνης και γρατζουνιές που λειτουργεί εντυπωσιακά καλά σε ορισμένους τύπους βλάβης της εικόνας. Επιπλέον, το V550 περιλαμβάνει ένα φίλτρο σκόνης που βασίζεται σε λογισμικό για εκτυπώσεις. Μεταξύ των δύο, μπορείτε να απαλλαγείτε από πολλούς τύπους κηλίδων στις σαρώσεις σας, μέσα σε λογικούς λόγους, φυσικά.

Όπως μερικούς από τους τελευταίους σαρωτές της Epson, αυτή χρησιμοποιεί LED (δίοδοι εκπομπής φωτός) αντί για λαμπτήρες φθορισμού ψυχρής καθόδου (CCFL) που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι σαρωτές. Οι μηχανισμοί με βάση τα LED εξαλείφουν την ανάγκη να ζεσταθεί ο σαρωτής πριν μπορέσει να εκτελέσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία.

Τέλος, όπως έπραξε η Epson με μερικούς από τους σαρωτές χαμηλότερης απόδοσης, αυτό έχει τέσσερα κουμπιά σάρωσης ή λειτουργίες σάρωσης που ξεκινούν όταν πιέζετε ένα από τα τέσσερα κουμπιά στο μπροστινό άκρο του σαρωτή. Τα κουμπιά είναι: (μπορούν να αναζητηθούν) Portable Document Format ή PDF. Αντιγραφή, η οποία στέλνει τη σάρωση σε έναν εκτυπωτή, Email και Έναρξη, που εμφανίζει τη σάρωση στη λειτουργία Προεπισκόπηση.

Λογισμικό

Όπως αναφέρθηκε, ενώ ο V550 είναι ένας σαρωτής φωτογραφιών, αντίθετα με τον προηγούμενο V500, ο οποίος ήρθε με το Photoshop Elements, αυτό το νεότερο μοντέλο δεν έρχεται με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνων. Ωστόσο, η τεχνολογία Epson Scan περιλαμβάνει την τεχνολογία Epson Easy Photo Fix, καθώς και το Epson Easy Photo Print-συν ένα πρόγραμμα οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR), το Abbyy FineReader 9.0 Sprint, για τη μετατροπή σαρωμένου κειμένου σε επεξεργάσιμο κείμενο. Η εμπειρία μου με όλα τα προϊόντα Abbyy FineReader είναι ότι όλα αυτά έχουν αρκετά ακριβή αναγνώριση χαρακτήρων, με πολύ λίγα λάθη.

Επιπλέον, το βοηθητικό πρόγραμμα σάρωσης Epson σάς επιτρέπει να στείλετε τις σαρώσεις σας σε Facebook, Picasa, Evernote, SugarSync και σε μερικές άλλες τοποθεσίες σύννεφου, καθώς και στον σκληρό σας δίσκο και σε πολλές άλλες τοποθεσίες.

Το τέλος

Όταν πρόκειται για σαρωτές φωτογραφιών, το $ 200 V550 είναι ασφαλώς οριακό επαγγελματικό. Έγινε τέλεια (ή σχεδόν τέλεια) σάρωση σε όλες σχεδόν τις δοκιμές μου και τα φίλτρα Digital Ice dust and scratches ήταν εντυπωσιακά. Εάν δεν υπάρχει τίποτε άλλο, το V550 σαρώθηκε πολύ καλά, αλλά δεν διαθέτει αυτόματο τροφοδότη εγγράφων ή ADF (αλλά δεν πρέπει να περιμένετε ένα σε αυτή την τιμή), για σάρωση πολλών σελίδων, γεγονός που το καθιστά λιγότερο κατάλληλο από ό, αλλά για την τιμή, είναι ένας εξαιρετικός σαρωτής φωτογραφιών. Περίοδος.