Τι είναι ένα αρχείο X_T;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία X_T

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου X_T είναι ένα Parasolid Model Part file. Είναι επίσης γνωστά ως αρχεία μετάδοσης Modeller.

Διαφορετικά προγράμματα CAD μπορούν να εξάγουν και να εισάγουν από τη μορφή X_T. Τα αρχεία είναι βασισμένα σε κείμενο και αποτελούνται κυρίως από αριθμούς, τους οποίους ορισμένα προγράμματα CAD μπορούν να διαβάσουν για να προσδιορίσουν τη γεωμετρία, το χρώμα και άλλες λεπτομέρειες του 3D μοντέλου.

Parasolid Model Τα αρχεία μερών που αποθηκεύονται σε δυαδικά αρχεία αποθηκεύονται με την επέκταση αρχείου .X_B. Οι παλαιότερες εκδόσεις της μορφής X_T ήταν XMT_TXT και XMP_TXT.

Σημείωση: Παρόλο που οι επεκτάσεις αρχείων τους μοιάζουν παρόμοια, τα αρχεία X_T δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχεία Component του Mozilla Firefox που χρησιμοποιούν την επέκταση .XPT.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο X_T

Τα αρχεία X_T μπορούν να ανοίξουν με το λογισμικό Siemens PLM που ονομάζεται Parasolid και πολλά άλλα προγράμματα CAD, όπως το Autodesk Fusion 360, το VectorWorks, το Parasolid Viewer του SolidView, το KeyCreator του Kubotek, το Actify και το 3D εργαλείο.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα αρχείο X_T με το Σημειωματάριο (Notepad) στα Windows ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου , αλλά αυτά τα προγράμματα είναι χρήσιμα μόνο αν θέλετε να δείτε τα δεδομένα κεφαλίδας του αρχείου X_T. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε και ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο.

Συμβουλή: Επειδή η επέκταση αρχείου X_T είναι λίγο διαφορετική από τις περισσότερες επεκτάσεις (λόγω της υπογράμμισης), φαντάζομαι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα προγράμματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα 3D σχήματα. Εάν το αρχείο X_T δεν ανοίγει με κανένα από τα προγράμματα CAD που αναφέρονται παραπάνω, ανοίξτε το με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου από τον παραπάνω σύνδεσμο, για να δείτε αν υπάρχουν περιγραφικές πληροφορίες στο ίδιο το αρχείο που μπορούν να σας καθοδηγήσουν προς την κατεύθυνση ενός συμβατού προγράμματος προβολής για το συγκεκριμένο σας αρχείο X_T.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο X_T, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία X_T, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο X_T

Κάθε αρχείο X_T θα πρέπει να μπορεί να μετατραπεί σε άλλη παρόμοια μορφή χρησιμοποιώντας έναν από τους θεατές X_T που αναφέρονται παραπάνω. Στα περισσότερα προγράμματα, αυτό γίνεται μέσω της επιλογής Αρχείο> Αποθήκευση ως , ή μερικές φορές με την ένδειξη Εξαγωγή .

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την έκδοση "αξιολόγησης" του CAD Exchanger για να μετατρέψετε ένα αρχείο X_T σε διάφορες μορφές όπως STEP / STP , IGES / IGS, STL, SAT, BREP, XML , JT, OBJ, X_B, XMT_TXT, XMT_BIN, WRL ή X3D.

Το Autodesk Inventor θα πρέπει να μπορεί να μετατρέπει το αρχείο X_T στο DWG μέσω της επιλογής Περιβάλλον> AEC Exchange> Αποθήκευση ως DWG Solids . Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε τα προγράμματα αρχείων X_T που έχουν μετατραπεί και τα οποία υποστηρίζουν τη μορφή DWG, όπως τα προγράμματα AutoCAD, Design Review και DWG TrueView της Autodesk.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία X_T

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Ενημερώστε με τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου X_T, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.