Τι είναι ένα αρχείο DWF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DWF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DWF είναι ένα αρχείο μορφής Web Autodesk Design Web που δημιουργήθηκε με προγράμματα CAD (CAD). Είναι μια εξαιρετικά συμπιεσμένη έκδοση ενός αρχείου CAD που είναι χρήσιμο για την προβολή, την εκτύπωση και τη μετάδοση του σχεδίου χωρίς να χρειάζεται ο παραλήπτης να καταλάβει πώς να χρησιμοποιήσει το λογισμικό CAD που δημιούργησε το αρχικό σχέδιο.

Μπορούν να είναι πραγματικά απλά και να περιλαμβάνουν μόνο ένα φύλλο ή να έχουν πολλαπλάσια και να είναι σύνθετα στο σημείο να έχουν γραμματοσειρές, χρώμα και εικόνες,

Επιπλέον, παρόμοια με τη μορφή PDF , τα αρχεία DWF μπορούν να ανοιχτούν ανεξάρτητα από το υλικό , το λογισμικό ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του. Τα αρχεία DWF είναι επίσης χρήσιμα επειδή μπορούν να δημιουργηθούν με τρόπο που καλύπτει μέρος του σχεδίου από τον παραλήπτη.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DWF

Το λογισμικό AutoCAD και Inventor της Autodesk, το ABViewer από το CADSoftTools και πιθανώς πολλά άλλα προγράμματα CAD μπορούν να ανοίγουν, να δημιουργούν και να επεξεργάζονται αρχεία DWF.

Η Autodesk διαθέτει αρκετούς ελεύθερους τρόπους για να δείτε ένα αρχείο DWF χωρίς την ανάγκη για το λογισμικό του AutoCAD. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του προγράμματος Design Review, του δωρεάν προγράμματος προβολής DWF που ονομάζεται Autodesk Viewer και της εφαρμογής για κινητά τους Autodesk A360 (διαθέσιμο για iOS και Android).

Το δωρεάν Navisworks 3D Viewer ανοίγει τα αρχεία DWF, αλλά και αυτά δεν μπορούν να τα επεξεργαστούν. Το ίδιο ισχύει και για τον δωρεάν online προβολέα DWF στο ShareCAD.org.

Το λογισμικό Revit της Autodesk μπορεί να εξαχθεί στη μορφή DWF, οπότε μπορεί να ανοίξει και αρχεία DWF.

Τα αρχεία DWF, έχοντας δημιουργηθεί με συμπίεση ZIP , μπορούν να ανοίξουν με ένα πρόγραμμα zip / unzip αρχείου. Το άνοιγμα ενός αρχείου DWF με αυτό τον τρόπο σας επιτρέπει να βλέπετε διάφορα αρχεία XML και δυαδικά αρχεία που συνθέτουν το αρχείο DWF, αλλά δεν θα σας αφήσει να δείτε το σχέδιο όπως μπορείτε με τα προγράμματα που μόλις ανέφερα.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DWF

Η χρήση του AutoCAD είναι, φυσικά, ο ευκολότερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο DWF σε άλλη μορφή. Αναζητήστε την επιλογή στο μενού Αρχείο ή στο μενού Εξαγωγή ή Μετατροπή .

AnyDWG Οποιοσδήποτε μετατροπέας DWF σε DWG κάνει ακριβώς αυτό που θα σκέφτεστε - μετατρέπει τη μορφή αρχείου DWF σε DWG ή DXF και μπορεί να το κάνει και σε παρτίδα έτσι ώστε να μετατρέψει ταυτόχρονα πολλούς φακέλους των σχεδίων αρχείων. Επίσης υποστηρίζεται η δυνατότητα εξαγωγής εικόνων από το αρχείο DWF.

Μπορεί επίσης να μπορείτε να μετατρέψετε το DWF σε DWG χωρίς να χρησιμοποιήσετε τίποτα άλλο από το πρόγραμμα Σχεδιασμός Σχεδιασμού που συνδέεται από παραπάνω. Δείτε αυτή την ανάρτηση στο JTB World Blog για λεπτομέρειες.

Ένας άλλος μετατροπέας αρχείων DWF από AnyDWG, που ονομάζεται DWF to PDF Converter, μετατρέπει το DWF σε μορφή PDF . Το AutoCAD και το Design Review πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν αρχεία DWF ως PDF, αλλά αν όχι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν δωρεάν εκτυπωτή PDF όπως το doPDF, ο οποίος σας επιτρέπει να "εκτυπώσετε" τα αρχεία σε PDF.

Σημείωση: Οι μετατροπείς AnyDWG παραπάνω είναι δοκιμαστικά προγράμματα. Ο μετατροπέας DWF σε μετατροπέα DWG είναι δωρεάν μόνο για τις πρώτες 15 μετατροπές και ο μετατροπέας PDF μπορεί να αποθηκεύσει μόνο αρχεία DWF σε αρχεία PDF 30 φορές.

Τι να κάνετε αν το αρχείο δεν έχει ανοιχτεί

Είναι πιθανό να έχετε ένα αρχείο που δεν είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο μορφής Web Autodesk Design Web, αλλά ένα αρχείο που εμφανίζεται ως τέτοιο. Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν επεκτάσεις αρχείων που είναι πολύ παρόμοιες με την ορθογραφία ως .DWF, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο εργαλείο ή μπορούν να μετατραπούν με τον ίδιο τρόπο.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο WDF μοιράζεται και τα τρία ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων με το DWF αλλά χρησιμοποιείται αντί για αρχεία πολυμέσων Workshare Delta, Windows Driver Foundation, γενεαλογία WinGenea, αρχεία Wiimm Disc ή Wonderland Adventures Media.

Το BWF είναι μια άλλη επέκταση αρχείου που γράφτηκε λίγο σαν το DWF. Ωστόσο, είναι ειδικά αρχεία ήχου WAV που ονομάζονται αρχεία Broadcast Wave.

Μια άλλη μορφή αρχείου που στην πραγματικότητα είναι παρόμοια με το Design Web Format είναι το Design Web Format XPS, το οποίο χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου DWFX. Ωστόσο, ακόμη και αυτός ο τύπος αρχείου δεν είναι συμβατός με κάθε πρόγραμμα που αναφέρεται παραπάνω και λειτουργεί με αρχεία DWF. Αντ 'αυτού, τα αρχεία DWFX ανοίγουν με το AutoCAD, το Design Review ή το Microsoft XPS Viewer (και ενδεχομένως άλλα αρχεία ανοίγματος αρχείων XPS ).