Τι είναι ένα αρχείο AIR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AIR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .AIR είναι πιθανότατα ένα αρχείο πακέτου εγκατάστασης AIR (Adobe Integrated Runtime) που αποθηκεύει εφαρμογές που βασίζονται στο διαδίκτυο με χρήση προγραμμάτων Adobe Flash, ActionScript ή Apache Flex.

Τα αρχεία AIR είναι συνήθως συμπιεσμένα με ZIP και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα για επιτραπέζιους και κινητούς υπολογιστές που υποστηρίζουν το χρόνο εκτέλεσης του Adobe AIR, όπως τα Windows, macOS, Android, iOS και BlackBerry Tablet OS.

Η μηχανή βιντεοπαιχνιδιών MUGEN χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου AIR ως αρχείο απλού κειμένου που αποθηκεύει τις ρυθμίσεις κινούμενων εικόνων. Μπορεί να εξηγήσει πώς πρέπει να κινηθεί ένας χαρακτήρας ή πώς μια σκηνή υποβάθρου θα προσομοιώνει την κίνηση. Εξηγούν επίσης πώς τα αρχεία του MUGEN Sprite (.SFF) είναι κινούμενα.

Το AIR είναι επίσης ένα αρκτικόλεξο για την Αυτόματη Εγγραφή Εικόνας.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AIR

Δεδομένου ότι ορισμένα αρχεία Adobe AIR είναι αρχεία ZIP, θα πρέπει να μπορείτε να τα απομακρύνετε χρησιμοποιώντας PeaZip, 7-Zip ή οποιαδήποτε άλλα προγράμματα ελεύθερου zip / unzip. Ωστόσο, για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα αρχικά αρχεία εφαρμογών, ίσως είναι απαραίτητο ένα decompiler.

Προειδοποίηση: Προσέξτε ιδιαίτερα όταν ανοίγετε μορφές εκτελέσιμων αρχείων, όπως αρχεία .AIR, τα οποία έχετε λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έχουν μεταφορτωθεί από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Δείτε τη λίστα των εκτελέσιμων αρχείων επεκτάσεων για μια λίστα με επεκτάσεις αρχείων για να αποφύγετε και γιατί.

Για να χρησιμοποιήσετε πραγματικά αρχεία .AIR στον υπολογιστή σας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα περιβάλλον για να τρέχουν μέσα, το οποίο γίνεται μέσω του δωρεάν Adobe AIR. Αυτή είναι μια προϋπόθεση για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή AIR. Αφού εγκατασταθεί, η εφαρμογή θα τρέξει όπως οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα λογισμικού ή βιντεοπαιχνίδι.

Οι εφαρμογές AIR μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας το Adobe Animate (που ονομάζεται στο παρελθόν Adobe Flash Professional).

Ανάλογα με το αν η εφαρμογή προορίζεται για χρήση σε κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές, οι εφαρμογές Adobe AIR μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας Adobe Flex, Adobe Flash, HTML , JavaScript ή Ajax. Η δημιουργία εφαρμογών Adobe AIR είναι ένα αρχείο PDF από την Adobe που εξηγεί όλα αυτά λεπτομερώς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εφαρμογών AIR σε επιτραπέζιους υπολογιστές, Android, BlackBerry Tablet OS και συσκευές iOS, ανατρέξτε στις εφαρμογές Adobe AIR Packaging της Adobe.

Τα αρχεία animation MUGEN χρησιμοποιούνται με το MUGEN του Elebbyte Μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα ή να δείτε τις ρυθμίσεις κειμένου στο εσωτερικό με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το πρόγραμμα Notepad που είναι ενσωματωμένο στα Windows. Ωστόσο, εάν θέλετε κάτι πιο προηγμένο ή ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει αρχεία κειμένου AIR σε Mac, ανατρέξτε στη λίστα με τους Καλύτερους Επεξεργαστές Ελεύθερων Κειμένων για τα αγαπημένα μας.

Αν έχετε ένα αρχείο AIR που σχετίζεται με τα αρχεία αυτόματης εγγραφής εικόνας, θα πρέπει να μπορείτε να το ανοίξετε με το ίδιο όνομα με τη σουίτα προγραμμάτων.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AIR

Ανατρέξτε στο άρθρο της Adobe σχετικά με τη συσκευασία ενός εγγενούς εγκαταστάτη στην επιφάνεια εργασίας για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο εγκατάστασης EXE , DMG, DEB ή RPM από μια εφαρμογή AIR χρησιμοποιώντας το εργαλείο AIR Developer Tool (ADT). Η μετατροπή του αρχείου AIR σε μία από αυτές τις μορφές σημαίνει ότι η εφαρμογή μπορεί να ανοίξει ακόμα και αν δεν έχει εγκατασταθεί το χρόνο εκτέλεσης του Adobe AIR.

Τα αρχεία APK είναι αρχεία πακέτου Android. Η Adobe έχει πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία πακέτων APK Android αν ενδιαφέρεστε να το κάνετε αυτό.

Για να δημιουργήσετε αρχεία PDF από την πλευρά του πελάτη από μια εφαρμογή AIR χρησιμοποιώντας το AlivePDF, δείτε αυτό το σεμινάριο από τον Murray Hopkins.

Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο θα θέλατε να μετατρέψετε τα αρχεία animation MUGEN σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, διότι έτσι θα τους σταματήσουν να εργάζονται με το MUGEN. Ωστόσο, επειδή είναι απλά αρχεία κειμένου, μπορούν τεχνικά να μετατραπούν σε άλλα κείμενα, όπως HTML και TXT, με τους περισσότερους συντάκτες κειμένων.

Αν κάποιο πρόγραμμα μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο AIR αυτόματης εγγραφής εικόνας, πρόκειται για το πρόγραμμα που ανέφερα παραπάνω.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που μοιάζει πολύ με ένα επίθημα που χρησιμοποιείται για άλλες μορφές αρχείων. Για παράδειγμα, αν και ένα αρχείο ARI μοιάζει πάρα πολύ με ένα αρχείο AIR, τα δύο δεν σχετίζονται καθόλου.

Τα αρχεία ARI είναι αρχεία εικόνων ARRIRAW που συλλαμβάνονται από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ARRI και ανοίγουν με πρόγραμμα προβολής / επεξεργαστή εικόνων όπως το Adobe Photoshop. Άλλα αρχεία ARI είναι αρχεία συμπιεσμένα με αλγόριθμους όπως PPM ή LZP. Καμία από αυτές τις μορφές αρχείων δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα αρχεία AIR.

Το ίδιο λάθος θα μπορούσε να γίνει με οποιαδήποτε μορφή αρχείου που χρησιμοποιεί μια επέκταση αρχείου που έχει γραφτεί σαν .AIR. Εάν δεν ασχολείστε με ένα αρχείο AIR, φροντίστε να διερευνήσετε την πραγματική επέκταση αρχείου, ώστε να μπορείτε να μάθετε ποια προγράμματα είναι σε θέση να ανοίξουν το συγκεκριμένο αρχείο σας.

Ωστόσο, εάν είστε βέβαιοι ότι το αρχείο που έχετε είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο AIR, αλλά εξακολουθεί να μην λειτουργεί όπως θα περιμένατε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φόρουμ και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου AIR και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.