Τι είναι ένα αρχείο PAT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PAT

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου PAT είναι πιθανότατα ένα αρχείο εικόνας Pattern που χρησιμοποιείται από προγράμματα γραφικών για τη δημιουργία ενός μοτίβου ή υφής σε μια εικόνα χρησιμοποιώντας μια μικρή και συνήθως τετράγωνη εικόνα.

Εάν το αρχείο που έχετε δεν είναι αρχείο εικόνας Pattern, μπορεί να είναι σε κάποια άλλη μορφή ακόμα κι αν χρησιμοποιεί την ίδια επέκταση αρχείου PAT. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένα αρχείο εγκατάστασης του DiskStation Manager, το αρχείο Patch Gravis UltraSound GF1, το αρχείο 3D Patch ή το αρχείο Kega Fusion Cheats.

Συμβουλή: Πριν προσπαθήσετε να ανοίξετε το αρχείο, βεβαιωθείτε ότι δεν το δημιουργείτε με μια μορφή αρχείου που χρησιμοποιεί μια επέκταση αρχείου με παρόμοια γραφή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτά τα είδη αρχείων στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PAT

Τα αρχεία PAT που είναι αρχεία εικόνας Pattern μπορούν να ανοίξουν με τα Adobe Photoshop, GIMP, Corel PaintShop και πιθανώς και με άλλα δημοφιλή εργαλεία φωτογραφίας και γραφικών.

Σημείωση: Αν κάνετε διπλό κλικ ή διπλό πάτημα δεν ανοίγετε ένα αρχείο PAT στο Photoshop, ανοίξτε το στοιχείο μενού Edit> Presets> Preset Manager .... Επιλέξτε το Μοτίβο s ως Τύπος Προεπιλογής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ή επιλέξτε Φόρτωση ... για να επιλέξετε το αρχείο PAT.

Ένα αρχείο PAT μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχείο μοτίβου Hatch Pattern AutoCAD, αρχείο Pattern CorelDRAW ή αρχείο Pattern Sound Ketron. Αυτά τα είδη αρχείων μοτίβου μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το Auotdesk AutoCAD, το CorelDRAW Graphics Suite και το λογισμικό Ketron, αντίστοιχα.

Τα αρχεία εγκατάστασης του DiskStation Manager χρησιμοποιούνται με το Synology Assistant.

Τα αρχεία PAT που είναι αρχεία Gravis UltraSound GF1 Patch μπορούν να αναπαραχθούν χρησιμοποιώντας το Studio Awave του FMJ-Software.

Τα αρχεία 3D Patch χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου .PAT. Αυτά είναι συνήθως αρχεία κειμένου που περιγράφουν 3D μοτίβα, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ το Autodesk AutoCAD και το SurfaceWorks του AeroHydro μπορούν να τα ανοίξουν, ίσως και ένας επεξεργαστής ελεύθερου κειμένου .

Ο εξομοιωτής παιχνιδιών Kega Fusion είναι αυτό που χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία Kega Fusion Cheats που βρίσκονται στη μορφή αρχείου PAT (patch).

Συμβουλή: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PAT, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία PAT, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PAT

Πρότυπα Τα αρχεία εικόνας που χρησιμοποιούνται από το Photoshop και άλλους επεξεργαστές εικόνων είναι συνήθως μικρές μόνο φωτογραφίες που τα προγράμματα αυτά επαναλαμβάνουν σε έναν καμβά για να δημιουργήσουν ένα μοτίβο. Δεν υπάρχει πραγματικά ένας καλός λόγος για να μετατρέψετε ένα σε διαφορετική μορφή αρχείου.

Ωστόσο, επειδή είναι αρχεία εικόνων που ανοίγουν σε προγράμματα γραφικών όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορείτε απλά να ανοίξετε το αρχείο PAT και να δημιουργήσετε ένα μικρό μοτίβο και, στη συνέχεια, να το αποθηκεύσετε ως αρχείο JPG , BMP , PNG κ.λπ.

Ένας πραγματικός μετατροπέας αρχείων που ονομάζεται reaConverter μπορεί να μετατρέψει αρχεία PAT σε JPG, PNG , GIF , PRC, TGA , PDF και πολλές άλλες μορφές. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν μόνο κατά τη διάρκεια μιας σύντομης δοκιμαστικής περιόδου, οπότε μπορείτε να μετατρέψετε μόνο μερικά αρχεία πριν να πρέπει να πληρώσετε για το λογισμικό.

Το λογισμικό CAD, το CorelDRAW και το λογισμικό Ketron ενδέχεται να είναι σε θέση να μετατρέψουν τα αρχεία PAT που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προγράμματα. Εάν υπάρχει, η επιλογή αποθήκευσης του αρχείου PAT ως άλλης μορφής μπορεί να είναι στο μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Αρχείο> Εξαγωγή .

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που μοιάζει πάρα πολύ σαν το ".PAT", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο μορφές σχετίζονται καθόλου. Ομοίως γραμμένες επεκτάσεις αρχείων ή ακόμα και επεκτάσεις αρχείων που είναι ταυτόσημες (όπως φαίνεται παραπάνω) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι μορφές σχετίζονται ή μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό.

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τα αρχεία PPT και PST, και τα δύο από τα οποία μοιράζονται παρόμοια γράμματα με την επέκταση .PAT, αλλά δεν σχετίζονται με τη μορφή. Τα αρχεία PST είναι αρχεία καταγραφής προσωπικών πληροφοριών του Outlook που ανοίγουν με το Microsoft Outlook.

Τα αρχεία APT μοιράζονται τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων με τα αρχεία PAT, αλλά στην πραγματικότητα ονομάζονται σχεδόν απλά αρχεία κειμένου. Αυτά τα αρχεία δεν είναι καθόλου εικόνες, αλλά αρχεία κειμένου που μπορείτε να ανοίξετε με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (όπως το Σημειωματάριο στα Windows ή ένα πρόγραμμα από αυτήν τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου ).