Βαθμονόμηση του εκτυπωτή σας

WYSIWYG Εκτύπωση: γιατί και πώς να βαθμονομήσετε τον εκτυπωτή σας

Έχετε εκτυπώσει ποτέ ένα γραφικό που έμοιαζε " κόκκινα " και "πράσινα" Χριστούγεννα στην οθόνη, αλλά όταν εκτυπώθηκε καταλήξατε με μωβ και ασβέστη πράσινο; Ακόμα κι αν οι διαφορές δεν ήταν τόσο δραματικές, ο τρόπος εμφάνισης των εικόνων στην οθόνη διαφέρει από τον τρόπο εμφάνισής τους στην εκτύπωση. Η βαθμονόμηση της οθόνης σας παρέχει μια οθόνη που προσομοιώνει τι εκτυπώνεται σε χαρτί. Η βαθμονόμηση του εκτυπωτή σας διασφαλίζει ότι αυτό που εκτυπώνετε είναι συνεπές με αυτό που βλέπετε στην οθόνη. Οι δύο πηγαίνουν χέρι-χέρι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους και οι τρόποι με τους οποίους οι οθόνες απεικόνισης και η εκτυπωμένη έξοδος είναι ανόμοιες, όπως

Πώς να βαθμονομήσετε

Το πρώτο βήμα στη βαθμονόμηση του εκτυπωτή είναι η βαθμονόμηση της οθόνης. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή για τον εκτυπωτή σας. Μέσα στο πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή, θα βρείτε στοιχεία ελέγχου για τη λεπτομερή ρύθμιση της συνολικής εμφάνισης του χρώματος από τον εκτυπωτή σας. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, αυτό μπορεί να επαρκεί για να πάρει το χρώμα που θέλετε.

Δύο γενικές μέθοδοι για επιπλέον βαθμονόμηση του εκτυπωτή: οπτική και μηχανική. Η μερικές φορές ακριβότερη και ακριβέστερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή υλικού που μπορεί να διαβάσει την έξοδο από τον εκτυπωτή σας και να κάνει προσαρμογές όπως είναι απαραίτητο. Για τους περισσότερους τυπικούς χρήστες, είναι επαρκής η οπτική βαθμονόμηση ή η χρήση γενικών προφίλ χρωμάτων για το υλικό σας.

Βασική οπτική βαθμονόμηση

Χρησιμοποιώντας δοκιμαστικές εικόνες με μεγάλη ποικιλία από τόνους - ιδανικά αποτελούμενες από πολλές χρωματικές γραμμές, φωτογραφίες και μπλοκ χρωμάτων - και τα μάτια σας μπορείτε να ταιριάξετε οπτικά την οθόνη και να εκτυπώσετε τα χρώματα . Θα εμφανίζατε και να εκτυπώσετε μια ελεγχόμενη εικόνα και στη συνέχεια να συγκρίνετε και να ρυθμίζετε την έξοδο του γκρι και το χρώμα σε οποιοδήποτε έλεγχο παρέχεται για τον εκτυπωτή σας.

Αποκτήστε ψηφιακές εικόνες δοκιμών από το Web και από ορισμένους κατασκευαστές λογισμικού ή υλικού.

Στόχοι και δοκιμή εικόνων
Είτε οπτικά είτε με λογισμικό διαχείρισης χρωμάτων, οι εικόνες στόχοι παρέχουν μια σειρά από χρώματα και κλίμακα του γκρι για τη βαθμονόμηση οθονών, εκτυπωτών, σαρωτών και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Βρείτε ελεύθερους και εμπορικούς στόχους σαρωτή, τα αρχεία αναφοράς τους και άλλες εικόνες δοκιμής.

Ο Norman Koren περιγράφει έναν τρόπο χρήσης αυτών των εικόνων δοκιμής για βαθμονόμηση οθόνης και οθόνης χωρίς τη χρήση λογισμικού συστήματος διαχείρισης χρώματος.

Βαθμονόμηση χρώματος με προφίλ ICC

Τα προφίλ ICC παρέχουν έναν τρόπο εξασφάλισης σταθερού χρώματος. Αυτά τα αρχεία είναι ειδικά για κάθε συσκευή του συστήματός σας και περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς η συσκευή παράγει χρώμα. Με τους εκτυπωτές, η ιδανική κατάσταση είναι να δημιουργηθούν ξεχωριστά προφίλ με βάση διάφορους συνδυασμούς μελανιού και χαρτιού, διότι αυτό επηρεάζει την εμφάνιση του έντυπου υλικού. Ωστόσο, τα προφίλ αποθέματος ή προεπιλογής για το μοντέλο του εκτυπωτή (που διατίθεται με το λογισμικό σας, από τον κατασκευαστή του εκτυπωτή σας ή από άλλες τοποθεσίες Web) είναι συχνά επαρκείς για την εκτύπωση στην επιφάνεια εργασίας .

Για πιο ακριβείς ανάγκες διαχείρισης χρώματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό διαχείρισης χρωμάτων για να αναπτύξετε προσαρμοσμένα προφίλ ICC για οποιαδήποτε συσκευή. Επιπλέον, κάποιες πηγές στο διαδίκτυο που δημιουργούν προσαρμοσμένα προφίλ για εσάς. Ένας τέτοιος πωλητής είναι chromix.com.

Προφίλ ICC
Αποκτήστε ένα προφίλ ICC για τον εκτυπωτή σας, καθώς και για την οθόνη, το σαρωτή, την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή άλλο εξοπλισμό.

Εργαλεία βαθμονόμησης

Τα συστήματα διαχείρισης χρωμάτων περιλαμβάνουν εργαλεία για τη βαθμονόμηση οθονών, σαρωτών, εκτυπωτών και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, ώστε όλοι να "μιλούν το ίδιο χρώμα". Τα εργαλεία αυτά περιλαμβάνουν συχνά μια ποικιλία γενικών προφίλ καθώς και τα μέσα για την προσαρμογή των προφίλ για οποιαδήποτε ή όλες τις συσκευές σας.

Συστήματα διαχείρισης χρωμάτων
Επιλέξτε τα εργαλεία βαθμονόμησης που ταιριάζουν με το τσέπη σας και τις ανάγκες σας για ακριβή αναπαράσταση του χρώματος στην οθόνη και στην εκτύπωση.

Μην σταματήσετε με τον εκτυπωτή σας. Βαθμολογήστε όλες τις έγχρωμες συσκευές σας: Monitor | Σαρωτής | Ψηφιακή κάμερα