Πώς να καθορίσετε αποχρωματισμό και παραμόρφωση σε οθόνη υπολογιστή

Σωστά πλυμένα, παραμορφωμένα ή χρωματάκια

Είναι τα χρώματα "απενεργοποιημένα" κάπως στην οθόνη του υπολογιστή σας; Ίσως να είναι ξεπλυμένοι ή ανεστραμμένοι; Ίσως όλα έχουν κόκκινο, πράσινο ή μπλε απόχρωση, ή ακόμα και πολύ σκοτεινό ή πολύ ελαφρύ;

Ακόμη χειρότερα και εύκολα η κύρια αιτία αυτών των ημικρανιών που έχετε, είναι η οθόνη σας παραμορφωμένη ή "μπέρδεψε" με κάποιο τρόπο; Είναι το κείμενο ή οι εικόνες ή τα πάντα θολά ή κινούνται μόνοι τους;

Προφανώς, η οθόνη του υπολογιστή σας είναι ο κύριος τρόπος αλληλεπίδρασης με αυτό, οπότε οτιδήποτε δεν είναι ακριβώς σωστό μπορεί γρήγορα να γίνει ένα σημαντικό πρόβλημα και ενδεχομένως ακόμη και ένας κίνδυνος για την υγεία εάν συμβεί να είναι ένα από τα πιο αποπροσανατολιστικά θέματα που μπορεί να προκύψουν.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η οθόνη σας ενδέχεται να παραμορφώνει τις εικόνες ή να αναπαριστά ακατάλληλα χρώματα, οδηγώντας σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο ζήτημα βλέπετε, οπότε ας περάσουμε κάποιες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων μέχρι να το καταλάβουμε.

Σημείωση: Τα περισσότερα από αυτά είναι εύκολο να δοκιμάσετε αλλά μερικά από αυτά τα καθήκοντα μπορεί να είναι πιο δύσκολα ή άγνωστα από κάποια άλλα. Αν ναι, αφιερώστε το χρόνο σας και φροντίστε να αναφέρετε τις οδηγίες σε άλλες σελίδες εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια.

Πώς να καθορίσετε αποχρωματισμό και παραμόρφωση σε οθόνη υπολογιστή

  1. Απενεργοποιήστε την οθόνη, περιμένετε 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ενεργοποιήστε την ξανά. Ορισμένα θέματα, ιδιαίτερα πολύ μικρά, μπορούν να προκληθούν από πολύ προσωρινά προβλήματα με τη σύνδεση με τον υπολογιστή σας, την οποία θα διορθώσει η επανεκκίνηση.
    1. Συμβουλή: Αν το πρόβλημα απομακρυνθεί, αλλά επιστρέφει γρήγορα, ειδικά εάν σχετίζεται με το χρώμα, δοκιμάστε να αφήσετε την οθόνη για 30 λεπτά πριν την ενεργοποιήσετε ξανά. Εάν συμβάλει αυτό, η οθόνη σας ενδέχεται να υποφέρει από υπερθέρμανση.
  2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι ένα ζήτημα λειτουργικού συστήματος είναι η αιτία του αποχρωματισμού ή της παραμόρφωσης και μια απλή επανεκκίνηση θα κάνει το τέχνασμα. Αυτό είναι ένα τόσο εύκολο πράγμα να προσπαθήσουμε, ωστόσο, ότι να το κάνουμε νωρίς στην αντιμετώπιση προβλημάτων είναι έξυπνο.
    1. Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Γιατί κάνει επανεκκίνηση προβλημάτων επίλυσης; για περισσότερα σχετικά με αυτό, ειδικά αν λειτουργεί και αναρωτιέστε γιατί.
  3. Ελέγξτε το καλώδιο μεταξύ της οθόνης και του υπολογιστή για να βεβαιωθείτε ότι κάθε άκρο είναι φυσικά ασφαλές. Αποσυνδέστε πλήρως και συνδέστε ξανά, για κάθε άκρο, για να είστε σίγουροι.
    1. Σημείωση: Οι νεότερες διεπαφές, όπως το HDMI, συχνά απλώς "σπρώχνουν" και "τραβούν" προς τα έξω, πράγμα που σημαίνει ότι η βαρύτητα μπορεί τελικά να τις χαλαρώσει τόσο από την πλευρά της οθόνης όσο και από την πλευρά του υπολογιστή. Οι παλαιότερες διεπαφές, όπως το VGA και το DVI , είναι συχνά ασφαλισμένες με βίδες, αλλά μερικές φορές χαλαρώνουν επίσης.
  1. Αποσυνδέστε την οθόνη . Ναι, πρόκειται για κάποιες συμβουλές "επιστροφής", δεδομένου ότι οι μαγνητικές παρεμβολές, οι οποίες διορθώνουν την απομάκρυνση, συμβαίνουν μόνο σε εκείνες τις μεγάλες οθόνες CRT του παρελθόντος.
    1. Τούτου λεχθέντος, εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μια οθόνη CRT και τα ζητήματα αποχρωματισμού επικεντρώνονται κοντά στις άκρες της οθόνης, η αποσυναρμολόγηση πιθανότατα θα διορθώσει το πρόβλημα.
  2. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ρύθμισης της οθόνης ή τις ρυθμίσεις στην οθόνη, εντοπίστε το προεπιλεγμένο επίπεδο προεπιλογής και ενεργοποιήστε το. Αυτό θα πρέπει να επαναφέρει τις πολλές ρυθμίσεις της οθόνης σας σε "εργοστασιακά προεπιλεγμένα" επίπεδα, διορθώνοντας τυχόν προβλήματα χρώματος που προκλήθηκαν από ρυθμίσεις σε ακατάλληλα επίπεδα.
    1. Σημείωση: Εάν έχετε μια ιδέα για το τι είναι "off" με τα χρώματα σας, μη διστάσετε να προσαρμόσετε με μη αυτόματο τρόπο μεμονωμένες ρυθμίσεις, όπως η φωτεινότητα, η ισορροπία χρωμάτων, ο κορεσμός ή η θερμοκρασία κλπ. Και δείτε αν αυτό σας βοηθά.
    2. Συμβουλή: Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να κάνετε κάτι τέτοιο, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο οδηγιών του μόνιτορ.
  3. Ρυθμίστε τη ρύθμιση ποιότητας χρωμάτων για την κάρτα γραφικών, βεβαιώνοντας ότι έχει ρυθμιστεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αυτό συχνά βοηθά στην επίλυση προβλημάτων όπου τα χρώματα, ειδικά στις φωτογραφίες, φαίνονται εσφαλμένα.
    1. Σημείωση: Ευτυχώς, οι νεότερες εκδόσεις των Windows υποστηρίζουν μόνο τις υψηλότερες δυνατές επιλογές χρωμάτων, επομένως αυτό είναι ίσως μόνο ένα αξιόλογο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε εάν χρησιμοποιείτε Windows 7, Vista ή XP.
  1. Σε αυτό το σημείο, οποιοδήποτε σημαντικό πρόβλημα αποχρωματισμού ή παραμόρφωσης που βλέπετε στην οθόνη σας πιθανώς οφείλεται σε φυσικό πρόβλημα είτε με την ίδια την οθόνη είτε με την κάρτα γραφικών .
    1. Δείτε πώς μπορείτε να πείτε:
    2. Αντικαταστήστε την οθόνη όταν δοκιμάζετε μια άλλη οθόνη αντί για αυτή που έχετε και τα προβλήματα απομακρύνονται. Υποθέτοντας ότι δοκιμάσατε τα άλλα βήματα παραπάνω και δεν ήταν επιτυχημένα, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύετε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κάτι άλλο.
    3. Αντικαταστήστε την κάρτα γραφικών όταν, μετά από δοκιμή με διαφορετική οθόνη, καθώς και με διαφορετικά καλώδια, το πρόβλημα δεν απομακρύνεται. Μια άλλη επιβεβαίωση της κάρτας γραφικών θα ήταν αν δείτε το πρόβλημα πριν από την εκκίνηση των Windows, όπως κατά την αρχική διαδικασία POST .