Σύμβολα βέλους στην ιστοσελίδα σας

Πολύ πριν από τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και τα inbox των έγχρωμων ανθρώπων, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης ιστοσελίδων εισήγαγαν ειδικά σύμβολα στις ιστοσελίδες τους που αντιπροσωπεύονται στο πρότυπο Unicode UTF-8. Για να εισαγάγετε ένα από αυτά τα σύμβολα Unicode - για παράδειγμα, τυπικούς χαρακτήρες βέλους - ένας προγραμματιστής πρέπει να επεξεργαστεί απευθείας μια ιστοσελίδα, τροποποιώντας την HTML που αποδίδει τη σελίδα.

Για παράδειγμα, αν γράψετε μια ανάρτηση ιστολογίου χρησιμοποιώντας το WordPress, θα πρέπει να μεταβείτε στη λειτουργία Κείμενο αντί για την οπτική λειτουργία, που μπορείτε να μεταβείτε στην επάνω δεξιά γωνία του πλαισίου σύνθεσης, για να εισαγάγετε το ειδικό σύμβολο.

Πώς να εισάγετε σύμβολα βέλους

Θα χρειαστείτε ένα από τα τρία αναγνωριστικά στοιχεία - τον κώδικα οντότητας HTML5, τον δεκαδικό κώδικα ή τον δεκαεξαδικό κώδικα. Οποιοδήποτε από τα τρία παράγει το ίδιο αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, οι κωδικοί οντοτήτων ξεκινούν με ένα άθροισμα και τελειώνουν με ένα ερωτηματικό και στο μεσαίο ρελέ συντομογραφία που συνοψίζει το σύμβολο. Οι δεκαδικοί κώδικες ακολουθούν τη μορφή ampersand + hashtag + αριθμητικό κώδικα + ερωτηματικό, ενώ οι δεκαεξαδικοί κώδικες εισάγουν το γράμμα X μεταξύ της ετικέτας hash και των αριθμών.

Για παράδειγμα, ένα σύμβολο δεξιού βέλους (←) εισάγεται στη σελίδα με οποιονδήποτε από τους ακόλουθους συνδυασμούς:

Θα εμφανίσω ←

Θα εμφανίσω ←

Θα εμφανίσω ←

Τα περισσότερα σύμβολα Unicode δεν προσφέρουν έναν κωδικό οντότητας, οπότε πρέπει να αντιστοιχιστούν χρησιμοποιώντας τον δεκαδικό ή δεκαεξαδικό κώδικα.

Αυτοί οι κώδικες πρέπει να εισαχθούν απευθείας στην HTML χρησιμοποιώντας κάποιο είδος εργαλείου επεξεργασίας κειμένου ή πηγής. Η προσθήκη των συμβόλων σε έναν οπτικό επεξεργαστή μπορεί να μην λειτουργήσει και η επικόλληση του χαρακτήρος Unicode που θέλετε σε έναν οπτικό επεξεργαστή δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιδιωκόμενη επίδρασή σας.

Κοινά σύμβολα βέλους

Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω πίνακα για να βρείτε ένα σύμβολο που θέλετε. Το Unicode υποστηρίζει δεκάδες διαφορετικούς τύπους και στυλ βέλους. Η εξέταση του Χάρτη χαρακτήρων στον υπολογιστή σας Windows μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε συγκεκριμένα στυλ βέλη. Όταν επισημάνετε ένα σύμβολο, θα δείτε συχνά μια περιγραφή στο κάτω μέρος του παραθύρου εφαρμογής Χάρτη χαρακτήρων με τη μορφή U + nnnn , όπου οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν τον δεκαδικό κωδικό για το σύμβολο.

Σημειώστε ότι όλες οι μορφές των γραμματοσειρών των Windows δεν εμφανίζουν όλες τις μορφές των συμβόλων Unicode, οπότε αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε ακόμα και μετά την αλλαγή των γραμματοσειρών στο χάρτη χαρακτήρων, εξετάστε εναλλακτικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων περίληψης για τα W3Schools.

Επιλεγμένα σύμβολα βέλους UTF-8
Χαρακτήρας Δεκαδικός Δεκαεξαδικό Οντότητα Τυποποιημένο όνομα
8592 2190 Αριστερό βέλος
8593 2191 Πάνω βέλος
8594 2192 Ρίξτε το βέλος
8595 2194 Κάτω βέλος
8597 2195 Πάνω βέλος προς τα κάτω
8635 21ΒΒ Αριστερό δεξιό βέλος
8648 21C8 Πάνω βέλη βέλη
8702 21FE Δεξιά βέλος με ανοιχτό κεφάλι
8694 21F6 Τρία δεξιά βελάκια
8678 21Ε6 Αριστερό λευκό βέλος
8673 21Ε1 Πάνω από το διακεκομμένο βέλος
8669 21DD Δεξιά βέλος Squiggle

Σκέψεις

Τα προγράμματα Microsoft Edge, Internet Explorer 11 και Firefox 35 ή νεότερα προγράμματα περιήγησης δεν έχουν καμία δυσκολία στην εμφάνιση ολόκληρης της σειράς χαρακτήρων Unicode που έχουν ληφθεί στο πρότυπο UTF-8. Ωστόσο, το Google Chrome χάνει ορισμένους χαρακτήρες, εάν παρουσιαστούν αποκλειστικά χρησιμοποιώντας τον κώδικα οντότητας HTML5.

Το UTF-8 λειτουργεί ως προεπιλεγμένη κωδικοποίηση για το 90% όλων των ιστοσελίδων από τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με την Google. Το πρότυπο UTF-8 περιλαμβάνει χαρακτήρες πέρα ​​από τα βέλη. Για παράδειγμα, το UTF-8 υποστηρίζει χαρακτήρες όπως:

Η διαδικασία εισαγωγής αυτών των πρόσθετων συμβόλων είναι ακριβώς η ίδια όπως και για τα βέλη.