Τι είναι τα Έγγραφα Google;

Τι πρέπει να ξέρετε για το δημοφιλές σύστημα επεξεργασίας

Τα Έγγραφα Google είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που χρησιμοποιείτε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Τα Έγγραφα Google είναι παρόμοια με το Microsoft Word και μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν από οποιονδήποτε έχει λογαριασμό Google (αν έχετε Gmail, έχετε ήδη έναν Λογαριασμό Google).

Τα Έγγραφα Google αποτελούν μέρος των εφαρμογών γραφείου της Google, τις οποίες η Google καλεί στο Google Drive .

Επειδή το πρόγραμμα βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα Έγγραφα Google οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Όσο έχετε σύνδεση στο Internet και ένα πλήρως εξοπλισμένο πρόγραμμα περιήγησης, έχετε πρόσβαση στα Έγγραφα Google.

Τι χρειάζομαι για να χρησιμοποιήσω τα Έγγραφα Google;

Χρειάζεστε μόνο δύο πράγματα για να χρησιμοποιήσετε τα Έγγραφα Google: Ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που είναι συνδεδεμένο στο Internet και έναν Λογαριασμό Google.

Είναι μόνο για υπολογιστές ή μπορούν να το χρησιμοποιούν οι χρήστες Mac;

Τα Έγγραφα Google μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιαδήποτε συσκευή με πλήρη περιήγηση. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε υπολογιστής βασισμένος στα Windows, Mac ή Linux μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Τα Android και iOS έχουν τις δικές τους εφαρμογές στα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών τους.

Μπορώ να γράψω μόνο έγγραφα σε Έγγραφα Google;

Ναι, τα Έγγραφα Google είναι μόνο για τη δημιουργία και την επεξεργασία εγγράφων. Τα Φύλλα Google προορίζονται για τη δημιουργία υπολογιστικών φύλλων (όπως το Microsoft Excel) και οι Παρουσιάσεις Google προορίζονται για παρουσιάσεις (όπως το Microsoft PowerPoint).

Μπορείτε να προσθέσετε έγγραφα του Word στο Google Drive;

Ναι, εάν κάποιος σας στείλει ένα έγγραφο του Microsoft Word, μπορείτε να το ανεβάσετε στο Google Drive και να το ανοίξετε στα Έγγραφα. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε ακόμη να κάνετε λήψη του εγγράφου ξανά σε μορφή Microsoft Word. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να μεταφορτώσετε σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο με βάση το κείμενο στο Google Drive και να το επεξεργαστείτε με τα Έγγραφα Google.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε μόνο το Microsoft Word;

Παρά το γεγονός ότι το Microsoft Word έχει περισσότερες δυνατότητες από τα Έγγραφα Google, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι χρήστες ενδέχεται να θέλουν να χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή κειμένου της Google. Το ένα είναι το κόστος. Επειδή το Google Drive είναι δωρεάν, είναι δύσκολο να το καταφέρετε. Ένας άλλος λόγος είναι ότι όλα αποθηκεύονται στο σύννεφο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με έναν υπολογιστή ή να μεταφέρετε ένα USB stick για να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας. Τέλος, τα Έγγραφα Google καθιστούν επίσης απίστευτα εύκολο για ομάδες ατόμων να εργάζονται ταυτόχρονα στο ίδιο έγγραφο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για ποια έκδοση του αρχείου είναι η πιο ενημερωμένη.

Τα Έγγραφα Google Αγκαλιάζουν τον Ιστό

Σε αντίθεση με το Microsoft Word, τα Έγγραφα Google σάς επιτρέπουν τη σύνδεση μεταξύ εγγράφων. Ας πούμε ότι γράφετε ένα χαρτί και θέλετε να αναφέρετε κάτι που έχετε γράψει προηγουμένως σε ξεχωριστό έγγραφο. Αντί να χρειάζεται να επαναλάβετε τον εαυτό σας, μπορείτε να προσθέσετε μια σύνδεση URL σε αυτό το έγγραφο. Όταν εσείς ή κάποιος άλλος κάνει κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο, το έγγραφο αναφοράς ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο.

Πρέπει να ανησυχώ για την ιδιωτικότητα;

Εν ολίγοις, όχι. Η Google διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι διατηρεί όλα τα δεδομένα ιδιωτικά, εκτός εάν επιλέξετε να μοιραστείτε έγγραφα με άλλα άτομα. Η Google έχει επίσης πει ότι το πιο δημοφιλές προϊόν της, η Αναζήτηση Google, δεν θα διαβάσει ή θα σαρώσει Έγγραφα Google ή οτιδήποτε αποθηκεύτηκε στο Google Drive.