Πώς να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις ενημέρωσης στο Mozilla Firefox

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Firefox σε λειτουργικά συστήματα Linux, Mac OS X και Windows.

Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox σας στην τελευταία και τη μεγαλύτερη διαθέσιμη έκδοση. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για αυτό, και περιλαμβάνουν ασφάλεια και λειτουργικότητα. Πρώτον, πολλές ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης εκδίδονται για να διορθώσουν τα σφάλματα ασφαλείας που εντοπίστηκαν στην προηγούμενη έκδοση ή τις εκδόσεις. Είναι επιτακτικό να διατηρείτε την τελευταία ενημέρωση του Firefox για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση σε ενδεχομένως επιβλαβείς ευπάθειες. Δεύτερον, ορισμένες ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης περιλαμβάνουν νέες ή βελτιωμένες λειτουργίες που θέλετε να αξιοποιήσετε πλήρως.

Ο Firefox διαθέτει τον ενσωματωμένο μηχανισμό ενημέρωσης και οι ρυθμίσεις του μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Η ενημέρωση των ρυθμίσεων μπορεί να επιτευχθεί με μερικά απλά βήματα, και αυτό το σεμινάριο θα σας διδάξει πώς γίνεται.

  1. Πρώτα κάντε κλικ στο κουμπί κύριου μενού του Firefox, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Επιλογές ή Προτιμήσεις . Η διεπαφή Επιλογές / Προτιμήσεις του Firefox θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους , που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού και τονίζεται σε αυτό το παράδειγμα.
  4. Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα Ενημέρωση που βρίσκεται στην κεφαλίδα Προτιμώμενες προτιμήσεις.

Η πρώτη ενότητα στην καρτέλα Ενημέρωση , με την επωνυμία " Ενημερώσεις Firefox" , περιέχει τρεις επιλογές, οι οποίες συνοδεύονται από ένα κουμπί επιλογής. Είναι ως εξής.

Ακριβώς κάτω από αυτές τις επιλογές υπάρχει ένα κουμπί με τίτλο Εμφάνιση του ιστορικού ενημερώσεων . Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί θα εμφανιστούν λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις σημαντικές ενημερώσεις που έχουν εφαρμοστεί στο πρόγραμμα περιήγησης στο παρελθόν.

Το τελευταίο τμήμα αυτής της οθόνης, με την ένδειξη Αυτόματη ενημέρωση , σας επιτρέπει να καθορίσετε ποια πρόσθετα στοιχεία εκτός από το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης θα ενημερωθούν χωρίς παρέμβαση του χρήστη. Στο παραπάνω παράδειγμα, επέλεξα να ενημερώνονται αυτόματα όλες οι εγκατεστημένες μηχανές αναζήτησης μου. Για να ορίσετε ένα στοιχείο για αυτόματες ενημερώσεις, απλά τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα του κάνοντας κλικ στο πλαίσιο μία φορά. Για να ρυθμίσετε την αντίθετη συμπεριφορά, αφαιρέστε το συνοδευτικό σημάδι ελέγχου.

Οι χρήστες των Windows θα παρατηρήσουν μια πρόσθετη επιλογή που δεν είναι διαθέσιμη σε άλλα λειτουργικά συστήματα, κάτω από το κουμπί Εμφάνιση του ιστορικού ενημερώσεων και με την ένδειξη Χρήση υπηρεσίας παρασκηνίου για την εγκατάσταση ενημερώσεων . Όταν είναι ενεργοποιημένες οι ενημερώσεις του Firefox θα πραγματοποιηθούν μέσω της υπηρεσίας συντήρησης Mozilla, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να εγκρίνει την ενημερωμένη έκδοση μέσω αναδυόμενου παραθύρου ελέγχου λογαριασμού χρηστών των Windows.