Δημιουργήστε μια μακροεντολή για τη μορφοποίηση κειμένου

Αν χρειάζεται συχνά να μορφοποιήσετε κείμενο με πολύ συγκεκριμένο τρόπο που ενσωματώνει πολλές διαφορετικές επιλογές μορφοποίησης, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε μια μακροεντολή.

Τι είναι μια μακροεντολή

Για να το θέσουμε απλά, μια μακροεντολή είναι μια συντόμευση για την εκτέλεση περισσότερων από μία εργασιών. Εάν πιέσετε "Ctrl + E" ή κάνετε κλικ στο κουμπί "κεντρικό κείμενο" από την κορδέλα όταν εργάζεστε με το Microsoft Office Word, θα παρατηρήσετε ότι το κείμενό σας είναι κεντραρισμένο αυτόματα. Ενώ αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν μια μακροεντολή, είναι. Η εναλλακτική διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να κεντράρετε το κείμενο σας μέσα σε ένα έγγραφο θα χρησιμοποιεί το ποντίκι για να κάνει κλικ στο δρόμο σας μέσα από την ακόλουθη διαδικασία:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο κείμενο
  2. Επιλέξτε Παράγραφο από το αναδυόμενο μενού
  3. Κάντε κλικ στο πλαίσιο "Ευθυγράμμιση" στη γενική ενότητα του πλαισίου διαλόγου "Παράγραφος"
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Κέντρο
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου για να κεντράρετε το κείμενο

Μια μακροεντολή θα σας επιτρέψει να εφαρμόσετε την προσαρμοσμένη μορφοποίηση σε οποιοδήποτε επιλεγμένο κείμενο με το πάτημα ενός κουμπιού αντί να χρειάζεται να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος του κειμένου, την τοποθέτηση, την απόσταση, κ.λπ ... χειροκίνητα.

Δημιουργήστε τη μακροεντολή μορφοποίησης

Ενώ δημιουργείτε μια μακροεντολή μπορεί να φαίνεται σαν ένα πολύπλοκο έργο, είναι πραγματικά πολύ απλό. Ακολουθήστε αυτά τα τέσσερα βήματα.

1. Επιλέξτε μια ενότητα κειμένου για μορφοποίηση
2. Ενεργοποιήστε τη συσκευή εγγραφής μακροεντολών
3. Εφαρμόστε την επιθυμητή μορφοποίηση στο κείμενό σας
4. Απενεργοποιήστε τη συσκευή εγγραφής μακροεντολών

Χρησιμοποιήστε τη μακροεντολή

Για να χρησιμοποιήσετε τη μακροεντολή στο μέλλον, απλά επιλέξτε το κείμενο στο οποίο θέλετε να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση χρησιμοποιώντας τη μακροεντολή σας. Επιλέξτε το εργαλείο μακροεντολών από την κορδέλα και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη μακροεντολή μορφοποίησης κειμένου. Το κείμενο που εισάγεται αφού εκτελέσετε τη μακροεντολή θα διατηρήσει τη μορφοποίηση του υπόλοιπου εγγράφου.

Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στην εισαγωγή μας στο άρθρο μακροεντολών για να μάθετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε για να αυτοματοποιήσετε πολλές διαφορετικές διαδικασίες με το Microsoft Office Word 2007 , 2010 .

Επεξεργασμένο από: Martin Hendrikx