Προσοχή για την απάτη τηλεφωνικής ενημερώσεως κώδικα ασφαλείας "Ammyy"

Μια νέα συστροφή σε μια παλιά απάτη

Υπάρχει μια εκτεταμένη απάτη στην άνοδο σε πολλές αγγλόφωνες χώρες. Έχει ονομαστεί το "Ammyy Scam" από πολλούς λόγω μιας ιστοσελίδας που οι απατεώνες προσπαθούν να κατευθύνουν τα θύματα. Η απάτη ήταν εξαιρετικά επιτυχής και έχει εξαπατήσει πολλούς χρήστες να πέσει για αυτό.

Εδώ είναι τα βασικά της απάτης

1. Το θύμα συνήθως λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από κάποιον που ισχυρίζεται ότι εργάζεται ως άτομο ασφαλείας για μια μεγάλη εταιρεία όπως η Microsoft ή η Dell.

2. Ο καλών ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια νέα ευπάθεια ασφάλειας που έχουν εντοπίσει ότι είναι πολύ επικίνδυνη και επηρεάζει το "100% των υπολογιστών στον κόσμο" ή κάτι τέτοιο. Αναφέρουν επίσης ότι προειδοποιούν τους χρήστες ως ευγένεια και ότι θα προσφέρουν να περπατήσουν το θύμα μέσω της εγκατάστασης ενός εργαλείου το οποίο θα αποτρέψει το πρόβλημα να επηρεάσει τον υπολογιστή τους.

3. Ο απατεώνας θα ζητήσει από το θύμα να πάει στον υπολογιστή του και να ανοίξει το πρόγραμμα προβολής συμβάντων και θα τους ζητήσει να διαβάσουν κάτι πίσω από αυτό. Ανεξάρτητα από το τι διαβάζει το θύμα σε αυτά, θα πει ότι αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ο νέος ιός / τρωτότητα και ότι πρέπει να ενεργήσουν αμέσως ή να καταστραφούν τα δεδομένα του θύματος. Θα επιμένουν επίσης ότι κανένας άλλος ανιχνευτής ιών δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσει την απειλή.

4. Ο καλών θα κατευθύνει τότε το θύμα σε μια ιστοσελίδα που είναι συχνά ammyy.com, αλλά μπορεί να έχει αλλάξει σε κάτι άλλο, αφού η απάτη έχει πάρει κάποια προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Θα ζητήσουν από το θύμα να εγκαταστήσει το αρχείο Ammy.exe (ή κάτι παρόμοιο) και να ζητήσει έναν κώδικα που δημιουργεί το λογισμικό. Αυτός ο κώδικας θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση εξ αποστάσεως στον υπολογιστή του θύματος. Το ίδιο το εργαλείο Ammyy μπορεί να είναι ένα νόμιμο εργαλείο για την παροχή απομακρυσμένης πρόσβασης σε υπολογιστή για λόγους υποστήριξης, αλλά στα χέρια αυτών των παιδιών παρέχει απλώς ένα backdoor στο σύστημά σας, ώστε να μπορούν να το αναλάβουν και να εγκαταστήσουν άλλο κακόβουλο λογισμικό ή / και κλέβει πολύτιμα προσωπικά δεδομένα από τον υπολογιστή σας.

5. Αφού επιβεβαίωσαν ότι οι απατεώνες μπορούν να συνδεθούν με τον υπολογιστή του θύματος (και να τον ελέγξουν ώστε να μπορέσουν να εγκαταστήσουν το κακόβουλο λογισμικό τους), θα ισχυριστούν ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Μερικοί από τους απατεώνες μπορεί να είναι τόσο τολμηροί ώστε να πωλούν στα θύματα ένα ψεύτικο προϊόν προστασίας από ιούς ( Scareware ), το οποίο θα μολύνει περαιτέρω τους υπολογιστές τους. Ναι, αυτό είναι σωστό, ζητούν από το ανυποψίαστο θύμα που τους επέτρεψε να μολύνουν τον υπολογιστή τους για να πληρώσουν μετρητά για να μολύνουν περαιτέρω τον υπολογιστή τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία ντροπή. Ορισμένα θύματα επιλέγουν να αγοράσουν το ψεύτικο λογισμικό προστασίας από ιούς από φόβο και τώρα οι απατεώνες έχουν τις πληροφορίες πιστωτικών καρτών τους καθώς και την πρόσβαση στους υπολογιστές τους.

Τι κάνετε λοιπόν εάν έχετε ήδη πέσει για αυτή την απάτη;

1. Απομονώστε αμέσως τον υπολογιστή σας και απολύστε τον με λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό εγκατεστημένο από αξιόπιστη πηγή.

Τραβήξτε το καλώδιο Ethernet από τη θύρα δικτύου του υπολογιστή και κλείστε την ασύρματη σύνδεση. Αυτό θα αποτρέψει περαιτέρω ζημιές στον υπολογιστή σας και θα διασφαλίσει ότι ο scammer δεν μπορεί να συνδεθεί ξανά με τον υπολογιστή. Επιπλέον, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που έχω βιαστεί, τώρα τι; άρθρο.

2. Επικοινωνήστε με τις εταιρείες πιστωτικών καρτών και αναφέρετε το.

Εάν ενημερώσετε τις εταιρείες πιστωτικών καρτών σας για το τι συνέβη, θα τους επιτρέψει να εκδώσουν μια ειδοποίηση απάτης για το λογαριασμό σας, ώστε να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να εκκρεμούν δόλιες χρεώσεις στους λογαριασμούς σας

Θυμηθείτε ότι το ίδιο το εργαλείο Ammyy είναι μόνο μια πύλη για τους κακούς που μπαίνουν στο σύστημά σας. Θα μπορούσαν να έχουν τα θύματα να εγκαταστήσουν οποιοδήποτε αριθμό άλλων νόμιμων εργαλείων απομακρυσμένης διαχείρισης που θα τους επέτρεπαν να επιτύχουν το στόχο τους.

Το κλειδί για την αποφυγή παρόμοιων απάτες είναι να θυμηθούμε κάποιες βασικές οδηγίες καταπολέμησης απάτης:

1. Η Microsoft και άλλες μεγάλες εταιρείες πιθανότατα δεν πρόκειται να σας καλέσουν για να σας βοηθήσουν να διορθώσετε ένα πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο.

2. Τα αναγνωριστικά καλούντος μπορούν εύκολα να παραβιάζονται με το λογισμικό Voice Over IP. Πολλοί απατεώνες χρησιμοποιούν ψεύτικες πληροφορίες ταυτότητας καλούντος για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της αξιοπιστίας τους. Google τον αριθμό τηλεφώνου τους και αναζητήστε άλλες αναφορές για αναφορές απάτης που προέρχονται από τον ίδιο αριθμό.

3. Εάν θέλετε να πολεμήσετε, ο καλύτερος τρόπος είναι να αναφέρετε την απάτη στο Κέντρο Internet Complaint Crime Internet (IC3).