Αναγνώριση καλούντος Spoofing - Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Ο Πρόεδρος Σας Καλεί πραγματικά στο σπίτι; Πιθανώς όχι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πίστη ότι οι πληροφορίες που βλέπουν στο αναγνωριστικό καλούντος τους είναι πραγματικές.

Εάν το αναγνωριστικό καλούντος διαβάζει "MICROSOFT SUPPORT - 1-800-555-1212" ή κάτι παρόμοιο, τότε οι περισσότεροι άνθρωποι θα τείνουν να πιστεύουν ότι το άτομο στο άλλο άκρο της γραμμής είναι πραγματικά από τη Microsoft. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν τεχνολογία Voice Over IP και άλλα κόλπα για ψεύτικες ή "ψευδείς" πληροφορίες αναγνώρισης καλούντος.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν το spoofing αναγνώρισης κλήσεων για να βοηθήσουν τις απάτες τους να φαίνονται πιο πιστευτές.

Πώς απατούν οι απατεώνες τις πληροφορίες τους σχετικά με το αναγνωριστικό καλούντος;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι απατεώνες υπονομεύουν την ταυτότητα του καλούντος. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους οι απατεώνες υπονομεύουν το αναγνωριστικό καλούντος τους είναι μέσω της χρήσης ειδικών παροχέων υπηρεσιών αποθάρρυνσης μέσω καλούντος μέσω διαδικτύου. Αυτές οι υπηρεσίες spoofing μπορούν να αγοραστούν φτηνά και συχνά πωλούνται ως επαναφορτιζόμενη τηλεφωνική κάρτα.

Η τυπική παρωδία ταυτότητας καλούντος λειτουργεί ως εξής:

Το άτομο (scammer) που θέλει να αποκρύψει τα αρχεία καταγραφής αριθμών τους σε έναν ιστότοπο του παρόχου υπηρεσιών spoofing τρίτου μέρους και υποβάλλει τα στοιχεία πληρωμής του.

Μόλις συνδεθείτε στον ιστότοπο, ο απατεώνας παρέχει τον πραγματικό αριθμό τηλεφώνου του. Εισάγουν στη συνέχεια τον αριθμό τηλεφώνου του ατόμου (θύμα) που καλούν και παρέχουν τις ψεύτικες πληροφορίες που θέλουν να εμφανίζεται το αναγνωριστικό καλούντος.

Η υπηρεσία spoofing καλεί στη συνέχεια τον απατεώνα πίσω στον αριθμό τηλεφώνου που παρείχε, καλεί τον αριθμό του θύματος και ταξινομεί τις κλήσεις μαζί μαζί με τις πλαστές πληροφορίες Caller ID. Το θύμα βλέπει τις ψεύτικες πληροφορίες ταυτότητας καλούντος καθώς μαζεύουν το τηλέφωνο και συνδέονται με τον απατεώνα.

Η κωδικοποίηση ταυτότητας καλούντος μπορεί να είναι ένα απίστευτα αποτελεσματικό εργαλείο για τους απατεώνες. Η πρόσφατη απάτη του Ammyy , όπου τα θύματα λαμβάνουν τηλεφωνήματα από απατεώνες που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την υποστήριξη της Microsoft, είναι μια τεράστια απάτη που έχει πλήξει ανθρώπους από εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η απάτη του Ammyy δεν θα ήταν σχεδόν εξίσου αποτελεσματική αν δεν ήταν για το spoofing Caller ID. Όταν τα θύματα απάτης της Ammyy απαντούν στο τηλέφωνο, οι περισσότεροι έχουν ήδη εξετάσει το αναγνωριστικό καλούντος στο τηλέφωνό τους για να δουν ότι λέει ότι η "Microsoft" τους καλεί και πολλοί από αυτούς το πιστεύουν.

Η τεχνική απατεώνας που χρησιμοποιείται στην απάτη Ammyy είναι γνωστή ως pretexting. Το pretexting είναι όταν κάποιος δημιουργεί ένα τεχνητό σενάριο, έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει τις αληθινές του προθέσεις με το πρόσχημα κάτι που δεν είναι απειλητικό. Το πρόσχημα συνήθως συνεπάγεται την ανάπτυξη αξιοπιστίας, ώστε να είναι περισσότερο αποδεκτή και πιστευτή.

Ένα παράδειγμα για την καθιέρωση ψευδούς αξιοπιστίας για προκάλυψη θα ήταν κάποιος που χρησιμοποίησε αστυνομική στολή για να περάσει από τον αστυνομικό για να αποκτήσει πρόσβαση σε τμήμα ενός κτιρίου που είναι συνήθως εκτός ορίων.

Το αναγνωριστικό καλούντος σε απάτες χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο που θα ήταν μια ψεύτικη αστυνομική στολή στον πραγματικό κόσμο. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός καλούντος ό, τι πρέπει να περάσουν από είναι ποιος το πρόσωπο λέει ότι είναι και ποιος το αναγνωριστικό καλούντος λέει ότι είναι. Εάν οι πληροφορίες αυτές ταιριάζουν, τότε οι περισσότεροι λογικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πρόσχημα και θα καταλήξουν συχνά θύμα της απάτης.

Είναι παράνομη η πληροφορία ταυτότητας καλούντος Spoofing;

Στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες, είναι παράνομο να παραποιήσετε τις πληροφορίες αναγνώρισης καλούντος. Ο νόμος περί αλήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την ταυτότητα καλούντος υπογράφηκε πρόσφατα στο νόμο και καθιστά παράνομη την αλλοίωση των στοιχείων ταυτότητας καλούντος για παράνομους σκοπούς.

Εάν ζείτε στις Η.Π.Α. και πιστεύετε ότι κάποιος που σας καλεί έχει παραπλανήσει τις πληροφορίες ταυτότητας καλούντος για να σας απαγάγει ή να σας παραπλανήσει, τότε μπορείτε να το αναφέρετε στην Federal Communications Commission (FCC).

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας ενάντια στην κωδικοποίηση ταυτότητας καλούντος;

Μην τοποθετείτε όλη την εμπιστοσύνη σας στις πληροφορίες αναγνώρισης καλούντος που παρουσιάζονται σε εσάς

Τώρα που γνωρίζετε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι εύκολα παραπλανητικές από τη χρήση υπηρεσιών τρίτου μέρους καλούντος spoofing και άλλα εργαλεία, δεν θα είστε τόσο εμπιστοσύνη στην τεχνολογία όσο και εσείς. Αυτό θα πρέπει να σας βοηθήσει στην προσπάθεια για την απάτη-απόδειξη Brain σας .

Ποτέ μην δίνετε πληροφορίες πιστωτικής κάρτας σε κάποιον που σας έχει καλέσει

Είναι προσωπικός μου κανόνας ότι δεν διεξάγω καμία επιχείρηση μέσω τηλεφώνου όπου δεν έχω ξεκινήσει την κλήση. Λάβετε έναν αριθμό τηλεφωνικής κλήσης και καλέστε ξανά εάν ενδιαφέρεστε για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Χρησιμοποιήστε την Google για να αντιστρέψετε την αναζήτηση του αριθμού τηλεφώνου σας και να δείτε αν συσχετίζεται με μια γνωστή απάτη.