Το ρολόι της Apple κάνει τους χρήστες πιο υγιείς

Φαίνεται ότι το Apple Watch μπορεί να ενθαρρύνει ορισμένους χρήστες να κάνουν αλλαγές στον υγιεινό τρόπο ζωής. Μια νέα έρευνα από την εταιρεία Wristly υποδηλώνει ότι η φορητή συσκευή καθιστά τους χρήστες να σκέφτονται περισσότερο για την υγεία τους και να τους κάνουν μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να βοηθήσουν στη βελτίωση αυτής της υγείας μέσω της κίνησης.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται όταν πρόκειται για στέκεται. Το Apple Watch έχει σχεδιαστεί για να σας υπενθυμίζει απαλά κάθε φορά που κάθεστε για περισσότερο από μία ώρα, με στόχο να στέκεστε για τουλάχιστον ένα λεπτό κατά τη διάρκεια 12 ξεχωριστών ωρών της ημέρας. Σύμφωνα με την έρευνα των 1000 χρηστών της Apple Watch, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πίεση ήταν ελαφριά και ότι "Συμφωνώ απόλυτα" ή "Συμφωνώ" ότι στέκονται περισσότερο τώρα που έχουν αρχίσει να φορούν το Apple Watch.

Ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή στη συμπεριφορά έχει έρθει με τη μορφή του περπατήματος, το ρολόι έχει επίσης επιπτώσεις σε άλλα στοιχεία της υγείας του χρήστη. Το 67% των ερωτηθέντων ισχυρίζονται επίσης ότι το Watch έχει τους ενθαρρύνει να περπατούν περισσότερο και το 57% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα είναι λυπηρό που ασκούν περισσότερο από τότε που αγόρασαν το φορετό.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Apple Watch σας ενθαρρύνει να ολοκληρώσετε τρεις διαφορετικούς δακτυλίους δραστηριότητας. Ένα μικρό μπλε δαχτυλίδι αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ωρών που έχετε, ένα πράσινο εσωτερικό δακτύλιο αντιπροσωπεύει κάθε λεπτό της άσκησης που έχετε πάρει (με στόχο 30 λεπτά) και ένα μεγάλο εξωτερικό δαχτυλίδι μετρά τον αριθμό θερμίδων που έχετε καεί κάθε μέρα λόγω κίνησης. Ο στόχος, φυσικά, είναι να συμπληρώσετε και τα τρία δαχτυλίδια κάθε μέρα. Το ρολόι κάνει απαλή υπενθύμιση για την πρόοδό σας όλη την ημέρα για να σας κρατήσει σε τροχιά και όταν είστε επιτυχημένοι μπορείτε να κερδίσετε κονκάρδες δραστηριότητας για να τιμήσετε την πρόοδό σας.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 89%, δήλωσε ότι ήταν ικανοποιημένοι με την εφαρμογή "Δραστηριότητα" που απλά παρακολουθεί την κίνηση σας όλη την ημέρα. Εκτός από την εφαρμογή Δραστηριότητα, το Apple Watch διαθέτει επίσης μια εφαρμογή Workout όπου μπορείτε να συμμετάσχετε σε συγκεκριμένο τύπο προπόνησης και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας κατά τη διάρκεια της. Για παράδειγμα, μπορείτε να προχωρήσετε σε μια "υπαίθρια βόλτα" χρησιμοποιώντας το ρολόι και να ορίσετε έναν στόχο θερμίδων πριν ξεκινήσετε. Καθώς περπατάτε, το ρολόι θα σας ενημερώσει για το πώς προχωράτε προς το στόχο σας και θα σας ενημερώνουμε για το πόσο μακριά έχετε ταξιδέψει, το ρυθμό σας και τον καρδιακό σας ρυθμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Εκτός από το περπάτημα, υπάρχουν αρκετά άλλα ενσωματωμένα αθλήματα που υποστηρίζονται από την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής ποδηλασίας, της ελλειπτικής χρήσης, και stepper σκαλοπατιών. Το 75% των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εφαρμογή Workout.

Το κλειδί για να πάρει οποιεσδήποτε παροχές φυσικής κατάστασης από το Apple Watch είναι να το φοράτε σταθερά. Το 86% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι εξακολουθούν να φορούν το ρολόι τους κάθε μέρα, κάτι που θα πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να δείτε κάποια μακροπρόθεσμη πρόοδο με στόχους όπως η βασική κίνηση και η στάση.

Εκτός από τους χρήστες ερωτήσεων σχετικά με τη χρήση του Watch, η Wristly πραγματοποίησε πρόσφατα έρευνα ικανοποίησης πελατών για το Apple Watch. Από την έρευνα αυτή, διαπίστωσε ότι ένα επιβλητικό 97% των πελατών είναι ικανοποιημένοι με το φορετό. Μερικοί από τους πιο ικανοποιημένους πελάτες, στην πραγματικότητα, είναι οι κύριοι καταναλωτές και όχι οι τεχνολογικοί λάτρεις.

Αν ξεκινάτε απλά με γυμναστήριο και το Apple Watch έχετε πολύ περισσότερες εφαρμογές από ό, τι η Apple Workout και Activity app. Ελέγξτε τη ροή των εφαρμογών Apple Watch για γυμναστήριο για μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες επιλογές τρίτων για το φορετό.