Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το watchOS της Apple

Νέα κόλπα για τον καρπό σας

Όπως και ο υπολογιστής και το smartphone, το Apple Watch έχει δικό του λογισμικό που το βοηθά να κάνει πράγματα όπως να κάνει κλήσεις, να λάβει μηνύματα κειμένου και να εκτελέσει εφαρμογές. Για το Apple Watch, το λογισμικό ονομάζεται watchOS και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να τρέχει στο Apple Watch.

Από την κυκλοφορία του Apple Watch, η συσκευή έχει περάσει από διάφορες επαναλήψεις του λειτουργικού συστήματος. Ακολουθεί μια ανασκόπηση σε κάθε μία (σε αντίστροφη σειρά, με την πιο πρόσφατη πρώτη) και ποια χαρακτηριστικά προστέθηκαν στην εμπειρία του Apple Watch.

Προς το παρόν, κάθε ενημέρωση watchOS είναι συμβατή με την αρχική Apple Watch μέσω του Apple Watch Series 3 (το πιο πρόσφατο μοντέλο). Εάν για κάποιο λόγο εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής, η ενημέρωση είναι εύκολη. Ακολουθεί μια εξήγηση για το πώς να συμβεί αυτό, αν έχετε πρόβλημα.

watchOS 4

μήλο

Το watchOS 4 (η τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματος) συνοδεύεται από μια σειρά νέων προσώπων ρολογιών, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου προσώπου ρολογιών Siri που μπορεί να εμφανίσει πληροφορίες όπως το πόσο καιρό θα σας πάρει για να φτάσετε στο σπίτι σας ή να εργαστείτε από την τρέχουσα τοποθεσία σας. Άλλα νέα πρόσωπα περιλαμβάνουν ένα πρόσωπο καλειδοσκόπιο, και η νέα Toy Story αντιμετωπίζει για τους Buzz, Jesse και Woody.

Εάν διαθέτετε συσκευές που έχουν συνδεθεί με το HomeKit, μπορείτε ακόμη και να το ρυθμίσετε για να κάνετε πράγματα όπως να εμφανίσετε τον διακόπτη τροφοδοσίας για τα φώτα σας τη νύχτα, οπότε έρχεστε στο κρεβάτι δεν χρειάζεται να ξεφύγετε από το κρεβάτι για να τα απενεργοποιήσετε.

Οι εφαρμογές γυμναστικής και γυμναστικής έχουν επίσης αναβαθμιστεί με το ρολόι 4. Η εφαρμογή "Δραστηριότητα" θα σας προσφέρει προσωπικές μηνιαίες προκλήσεις καθώς και ειδοποιήσεις για να σας ενημερώσουμε όταν είστε κοντά στην επίτευξη του στόχου σας για την ημέρα ή να χτυπήσετε τους χθεσινούς αριθμούς. Η εφαρμογή προπόνησης διευκολύνει την εκκίνηση μιας προπόνησης και βελτιώνει τις δυνατότητες κολύμβησης, όπως συσκευές παρακολούθησης απόστασης και ρυθμού, καθώς και αυτόματες ρυθμίσεις.

το ρολόι 4 προσθέτει επίσης μια εφαρμογή φακού στο κέντρο ελέγχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φακό ή ρυθμίσετε τη λειτουργία αναβοσβήνει όταν τρέχετε ή κάνετε ποδηλασία το βράδυ. Η Apple Pay παίρνει επίσης μια αναβάθμιση με αυτή την έκδοση, επιτρέποντάς σας να στέλνετε μετρητά σε φίλους χρησιμοποιώντας το Apple Pay right από τον καρπό σας. Και η μουσική αναβαθμίζεται, με πιο εξατομικευμένες προτάσεις για μελωδίες με βάση αυτό που συνήθως σας αρέσει να ακούτε.

Ενώ είναι ακόμα εκεί, ο επεξεργαστής εφαρμογών που είναι εμπνευσμένος από κηρήθρα μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας για μια αλφαβητική λίστα, καθιστώντας πιο λογική (και πιθανόν ταχύτερη) την εύρεση των εγκατεστημένων εφαρμογών σας.

watchOS 3

μήλο

Με το watchOS 3, η Apple άρχισε να επιτρέπει ορισμένες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά για να παραμείνετε στη μνήμη του ρολογιού. Αυτό σήμαινε ότι ξεκίνησαν ταχύτερα και δεν χρειάστηκε απαραίτητα να υπάρχει ισχυρή σύνδεση με το τηλέφωνό σας για λειτουργία. Για τους χρήστες ενέργειας του Apple Watch, αυτή η ενημέρωση ήταν τεράστια. Επίσης, κατέστη δυνατή η εκτέλεση ορισμένων εφαρμογών, όπως για τρέξιμο, χωρίς την παρουσία του τηλεφώνου σας. Για τους δρομείς που ήθελαν να αφήσουν το τηλέφωνό τους στο σπίτι, αυτό ήταν μια πολύ ευπρόσδεκτη ενημέρωση.

Μια νέα αποβάθρα που εισήχθη στο watchOS 3 σας επέτρεψε επίσης να επιλέξετε μερικές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτές. Και το κουμπί στο πλάι του Apple Watch άρχισε να λειτουργεί ως διακόπτης εφαρμογών, και όχι απλώς ένας τρόπος για να εμφανιστεί ο κατάλογος των ατόμων που ορίσατε ως φίλους. Αυτή η αλλαγή έγινε με τη χρήση εφαρμογών στη συσκευή πολύ πιο γρήγορα και ευκολότερα.

Μιλώντας για την εναλλαγή, η ενημέρωση πρόσθεσε επίσης τη δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής μεταξύ διαφορετικών όψεων της Apple Watch, απλά περνώντας από την οθόνη. Κάνοντας τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, η οποία με τη σειρά της έκανε το ρολόι αλλαγής να κάνει ένα πολύ πιο λογικό πράγμα να κάνει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή της ημέρας.

watchOS 2

μήλο

Ένα από τα χαρακτηριστικά standout του watchOS 2 ήταν η ικανότητά του να επιτρέπει σε εγγενείς εφαρμογές τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα από την αγαπημένη σας εφαρμογή γυμναστικής στο Facebook μπορούν να τρέξουν στο ρολόι σας και να επωφεληθούν από ορισμένα ενσωματωμένα hardware του Apple Watch για να δημιουργήσουν ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήστη. Προηγουμένως περιορίζονταν στη χρήση μόνο των εγγενών εφαρμογών της Apple, αλλά με το watchOS 2 άνοιξε την πόρτα για τους προγραμματιστές να αρχίσουν να δημιουργούν εφαρμογές για το ρολόι.

Και ανοίξτε την πόρτα που έκανε. Μετά την κυκλοφορία αυτής της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, εκατοντάδες εφαρμογές άρχισαν να εμφανίζονται για πάντα από πλοήγηση μέχρι ψώνια. Οι εφαρμογές γυμναστικής είδαν μια ιδιαίτερα μεγάλη έλξη με την ενημέρωση, επιτρέποντάς σας να κάνετε πολύ περισσότερα στο μπροστινό μέρος του γυμναστηρίου από ό, τι θα μπορούσατε προηγουμένως με τη συσκευή.

Πέρα απλώς εφαρμογές. Ωστόσο, το watchOS 2 έφερε μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά που με κάποιο τρόπο μετατρέπουν το Apple Watch σε μια εντελώς νέα συσκευή. Ακολουθούν μερικά από τα αγαπημένα μας νέα χαρακτηριστικά που έκαναν την ενημέρωση του λογισμικού αξίζει τον κόπο:

Κλείδωμα ενεργοποίησης : Κανείς δεν θέλει να έχει κλέψει το Watch της Apple. Η αρχική έκδοση του λογισμικού της Apple Watch κατέστησε έτσι έτσι ώστε οι κλέφτες να σβήσουν το ρολόι σας χωρίς να γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασής σας και να το πωλούν χωρίς κανείς να είναι ο σοφότερος. Με το watchOS 2.0, η Apple πρόσθεσε ένα προαιρετικό κλείδωμα ενεργοποίησης το οποίο σας επιτρέπει να συνδέσετε το Apple Watch με το ID iCloud. Αφού συνδεθείτε, κάποιος θα χρειαστεί να έχει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να σκουπίσει τη συσκευή, κάτι που ο μέσος κλέφτης του δρόμου σας δεν θα έχει. Είναι ένα μικρό στρώμα πρόσθετης ασφάλειας που μπορεί να προσθέσει κάποια ειρήνη στο μυαλό σας αν χάσετε τη συσκευή σας.

Τα νέα πρόσωπα ρολογιών : το watchOS 2 ήρθε με μια σειρά από νέα πρόσωπα ρολογιών, τα οποία ήταν πολύ αναγκαία την εποχή εκείνη. Οι νέες προσθήκες περιελάμβαναν δροσερές χρονολογούμενες παραστάσεις από περιοχές σε όλο τον κόσμο και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ως αγαπημένη σας μία από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες (ή άλμπουμ).

Time Travel : Παραδέξτε: το ταξίδι στο χρόνο είναι δροσερό. Ενώ το Apple Watch σας δεν θα σας οδηγήσει φυσικά προς τα πίσω στο παρελθόν, η λειτουργία ταξιδίου ώρας είχε ως στόχο να σας δώσει μια γρήγορη ματιά σε ό, τι έχει συμβεί στο παρελθόν ή σε ποια εφαρμογή βρίσκεται σε μερικές από τις εφαρμογές σας. Για πράγματα όπως το ημερολόγιό σας ή ο καιρός, η δυνατότητα να μετακινηθείτε προς τα εμπρός σε μερικές ώρες ή σε λίγες μέρες, μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστούσε έτσι ώστε να μπορείτε πραγματικά να δείτε γρήγορα εάν είχατε μια συνάντηση που έρχεται σήμερα και να κάνετε σχέδια για το μέλλον.

Οδηγίες διέλευσης : Όποιος ζει ή έχει επισκεφθεί μια μεγάλη πόλη ξέρει πόσο σημαντικές είναι οι κατευθύνσεις μαζικής διέλευσης. Ενώ μια πρόσφατη ενημέρωση για macOS πρόσθεσε οδηγίες μαζικής μεταφοράς, το watchOS 2.0 έφερε αυτές τις οδηγίες στον καρπό σας επίσης. Η εφαρμογή είναι σε θέση όχι μόνο να σας ενημερώσει ποιο λεωφορείο ή τρένο για να πάρετε, αλλά και να σας δώσει οδηγίες προς το σταθμό ή να σταματήσετε, ώστε να μπορείτε να φτάσετε εκεί που πηγαίνετε χωρίς να τρέχετε κατά τη διάρκεια. Οι χάρτες Google κυκλοφόρησαν για το Apple Watch περίπου την ίδια ώρα, αλλά ήταν ωραίο να έχουμε και τις δύο επιλογές , ειδικά όταν ταξιδεύετε. Οι οδηγίες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δολοφόνων της Apple Watch, που σας επιτρέπουν να κρατάτε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας και να περιηγείστε σε άγνωστες περιοχές.

Το Siri γίνεται σοβαρό : Η Siri βλέπει λίγο από μια αναβάθμιση με το watchOS 2, πλέον των τυπικών χαρακτηριστικών της, η Siri είναι σε θέση να αλληλεπιδράσει με τα βλέμματά σας και με μερικές εφαρμογές ρολογιών όπως οι Χάρτες, καθιστώντας την ακόμα πιο χρήσιμη. Δοκιμάστε να ζητήσετε από το Siri να σας δώσει οδηγίες για δείπνο ή για να ξεκινήσετε την προπόνηση το πρωί.

watchOS

Ο Justin Sullivan / Getty Images

watchOS ήταν η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple για το Apple Watch. Κοιτάζοντας αυτό που έχουμε σήμερα, η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple Watch ήταν αρκετά γυμνά κόκαλα. Κατά την εκκίνηση, δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει εφαρμογές εκτός της Apple και αντ 'αυτού βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε εφαρμογές που η Apple είχε κατασκευάσει για τη συσκευή.

Με την πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος είχατε μερικές επιλογές για το ρολόι και θα μπορούσατε να κάνετε πράγματα όπως οι φίλοι κειμένου και να πραγματοποιείτε κλήσεις από τον καρπό σας (υποθέτοντας ότι το iPhone σας ήταν κοντά σας). Η συσκευή προσέφερε επίσης σχέδιο σχεδίασης και καρδιακή λειτουργία, έτσι ώστε να μπορείτε να στέλνετε στους φίλους σας προσαρμοσμένα σχέδια ή ένα αγαπημένο σας καρδιά που χτυπάει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά την εκτόξευση, το ρολόι χρησιμοποίησε μόνο τους Χάρτες της Apple, οι οποίοι τότε ήταν πολύ λιγότερο χρήσιμοι από την επιλογή της Google. Τα χαρακτηριστικά γυμναστικής στην πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Apple Watch ήταν εξαιρετικά χρήσιμα. ωστόσο, και προσφέρει έναν εύκολο τρόπο να μετράτε τις θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και να παρακολουθείτε πράγματα όπως το πόσο καιρό κάνατε να καθίσετε με απαλές υπενθυμίσεις για να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εκείνη τη στιγμή, τα χαρακτηριστικά γυμναστικής του ρολογιού ήταν λίγο μοναδικά. Παρόλο που υπήρχαν συσκευές όπως το FitBit στην αγορά που παρακολούθησε το ποσό της κίνησης που θα μπορούσατε να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό το κίνημα τυπικά εκπροσωπήθηκε σε λίγα μόνο βήματα, που δεν κατανεμήθηκε από το χρόνο που ξοδεύετε την άσκηση έναντι του χρόνου που ξόδεψε αργά ανακατεύοντας μέσα από τη γειτονιά σου.

Μελλοντικές εκδόσεις του watchOS

Ο Justin Sullivan / Getty Images

Η Apple τείνει να ανακοινώσει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple Watch στο Worldwide Developer Conference, ένα ετήσιο συνέδριο που γίνεται παραδοσιακά κάθε Ιούνιο. Η ανακοίνωση της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, μαζί με μερικά από τα χαρακτηριστικά του, γίνεται συνήθως στη διάσκεψη, ενώ το πραγματικό λογισμικό δεν εκτυλίσσεται στους πελάτες μέχρι την πτώση. Η καθυστέρηση δίνει στους προγραμματιστές χρόνο να τροποποιήσουν τις εφαρμογές τους και την υπηρεσία τους, έτσι ώστε να λειτουργούν με την ενημέρωση την ημέρα που ξεκινούν. πολλοί προγραμματιστές θα έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση μήνες πριν το γενικό κοινό.

Αν αναρωτιέστε τι πιστεύουμε ότι έρχεται από την άποψη του υλικού της Apple Watch, θα έχουμε κάποιες εικασίες (και φήμες) στο συχνά ενημερωμένο άρθρο της Apple Watch .