Η ιστορία των πιγκουίνων δείχνει πώς να ασχοληθεί με την αλλαγή

Το παγόβουνο μας λιώνει τα μαθήματα επιβίωσης

Η αλλαγή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δοκιμάζει την ικανότητά μας να επιβιώσουμε. Λοιπόν, τι μπορεί να μιλήσει μια ιστορία των πιγκουίνων αυτοκράτορα που απεικονίζεται στο πάγο μας: Η αλλαγή και η επιτυχία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μας διδάσκουν για την επιβίωση;

Οι συν-συγγραφείς, John Kotter, καθηγητής του Harvard Business School και μετασχηματιστικός καταλύτης και ο Holger Rathgeber, ηγέτης εμπλοκής, επίσης της Kotter International, είναι ειδικοί στην αντιμετώπιση της αλλαγής.

Η σκηνή βρίσκεται στην Ανταρκτική κοινότητα πιγκουίνων πάνω από ένα παγόβουνο που πρόκειται να λιώσει. Το cast των πιγκουίνων χαρακτήρων παίρνει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, με όλες τις μικρές ιδιορρυθμίες, συχνά χιουμοριστικές, "Έχετε ένα καλαμάρι, θα νιώσετε καλύτερα", είπε κάποιος, καθώς βιώνουν αυτό το ξαφνικό δίλημμα. Το σπίτι των πιγκουίνων πρόκειται να αλλάξει και πρέπει να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν.

Η αποικία των πιγκουίνων των 268 πιγκουίνων διοικείται από ένα συμβούλιο ηγεσίας των 10, κοντά σε αρτιμελείς πιγκουίνους. Το πρόβλημα του παγόβουνου παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από ένα μη-συμβούλιο μέλος, Fred, ένα επιστημονικό είδος του ανθρώπου που περνάει το χρόνο παρατηρώντας το παγόβουνο και τις αλλαγές στη θάλασσα.

Συγκρίνοντας τους πιγκουίνους με τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί

Ο Φρεντ προσεγγίζει την Αλίκη, έναν ισχυρό ηγέτη του συμβουλίου, ο οποίος έχει τη φήμη να δει μέσα από τυχόν εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου του τήγματος του παγόβουνου. Η Αλίκη είχε αρχικά αμφιβολίες, αν ο Φρεντ δεν ήταν έξω από το μυαλό του, "έχοντας μια προσωπική κρίση" νόμιζε μέχρι που την οδήγησε να παρατηρήσει το εσωτερικό πρόβλημα του παγόβουνου που ξεδιπλώνεται.

Η Αλίκης ήξερε ότι η πρώτη πρόκληση θα ήταν να πείσει το υπόλοιπο συμβούλιο της εκκρεμούσας καταστροφής. «Χρειάζομαι να είσαι έτοιμος να βοηθήσεις τους άλλους να δουν και να αισθανθούν το πρόβλημα», είπε η Αλίκη στον Φρεντ και έπειτα πρόσθεσε: «Και ετοιμαστείτε ότι κάποια πουλιά δεν θα θέλουν να δουν κανένα πρόβλημα».

Συνεργαζόμενοι μαζί, η Αλίκη και ο Φρεντ προσέγγισαν το συμβούλιο, ξεκινώντας από τον επικεφαλής πιγκουίνο, τον Λουί. Η Αλίκη έπρεπε να επιμείνει, διότι στον Louis, ο Φρεντ ήταν άγνωστος πιγκουίνος. Η Αλίκη έσπευσε να υπενθυμίσει στον προϊστάμενό της ότι έπρεπε να αναλάβουν κινδύνους, οι οποίοι τότε ο Λουίς συμφώνησε να έχει ο Fred να αποκαλύψει την κατάσταση στο υπόλοιπο συμβούλιο.

Όπως ο Φρεντ προετοίμασε, ανακάλυψε νωρίτερα ότι μερικά από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου έβαζαν τους δρόμους τους και δεν τους άρεσε να τους λένε, επειδή ήταν δουλειά τους να κάνουν τα λόγια.

Συγκρίνοντας αυτή την κατάσταση με τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου με τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί - χωρίς σχέδιο, ένας από τους ηγέτες του συμβουλίου πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπής για την περαιτέρω ανάλυση της κατάστασης. Αλλά η Αλίκη πίστευε ότι αυτό το πρόβλημα απαιτούσε ένα νέο είδος επικοινωνιακής τακτικής - πηγαίνοντας κατευθείαν σε ολόκληρη την αποικία για περισσότερες αντιδράσεις και ελπίζουμε να βρούμε μια αποδεκτή λύση.

Αυτό αρχίζει να ακούγεται σαν τεχνικές crowdsourcing , σκέφτηκα, και υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες αντιδράσεις. Όπως υποστηρίζουν οι συγγραφείς, ο Fred, ο Louis και ο Alice είχαν προνοητικότητα, όχι σαν πράκτορες αλλαγής, αλλά ως ηγέτες για να προσελκύσουν το αίσθημα του επείγοντος στο πλήθος.

Οικοδομικές Σχέσεις σε Καταπιστεύματα

Λίγο αργότερα, μετά από πολλούς περισυλλογές, εμφανίστηκε μια απροσδόκητη στροφή στα γεγονότα όταν ο Λούης συγκέντρωσε μια ομάδα πιγκουίνων που φαινόταν να φροντίζει και είχε την πιο νόημα για το τι θα συμβεί, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, γνωστής ως "Καθηγητής" στο συμβούλιο.

Αυτή η νεοσυσταθείσα ομάδα βρήκε έναν τρόπο μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα - για να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Ομοίως, στις ομάδες συνεργαζόμενων έργων, συχνά οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να συνεργαστούν, παρά τους φραγμούς συνεργασίας και συχνά με τους οποίους δεν έχετε εργαστεί πριν. Έτσι, η ιστορία πιγκουίνος μας δείχνει πώς να είμαστε ευέλικτοι και ανοικτοί να αλλάξουμε. Η ομάδα αποφάσισε να μιλήσει με άλλους στην αποικία για να πάρει ιδέες.

Με τη δοκιμή και το λάθος, και την εξερεύνηση ιδεών από την αποικία, ένα από τα μέλη της ομάδας εντόπισε ένα φαινόμενο που θα γινόταν ο νέος και διαφορετικός τρόπος ζωής των πιγκουίνων.

Πώς συνεργάζονται οι άνθρωποι και τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι για να επιβιώσουν και να επιτύχουν την αλλαγή; Ο Kotter και ο Rathgeber δίνουν συμβουλές κατά μήκος του τρόπου, οι οποίοι αισθάνονται οι ίδιοι μεταβαλλόμενες συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένης της σκέψης και της αίσθησης, είναι η ώθηση για καλύτερα αποτελέσματα.

Η ιστορία πιγκουίνων είναι υπέροχα γοητευτική. Η οκταβάθμια διαδικασία των συγγραφέων που περιγράφεται στη συνέχεια αποκαλύπτεται καθώς ξετυλίγεται η ιστορία, παρέχοντας περαιτέρω μαθήματα σε ομάδες και άτομα, να αναλαμβάνουν κινδύνους, να απευθύνονται σε άλλους και να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Μαθήματα επιβίωσης - Η διαδικασία οκτώ βημάτων επιτυχημένης αλλαγής

Η διαδικασία οκτώ βημάτων της επιτυχημένης αλλαγής που αναπτύχθηκε από τους συγγραφείς χρησιμοποιείται για να αποδείξει τις ενέργειες που απαιτούνται για τους πιγκουίνους και εμάς να επιβιώσουμε. Αυτά τα βήματα ενοποιούνται από το δημοσιευμένο βιβλίο και σκοπός είναι να υποστηριχθεί μια διαδικασία σκέψης και υιοθεσίας για τη συνεργατική αποστολή της ομάδας .

Ο καθορισμός της σκηνής αφορά τη δημιουργία μιας αίσθησης επείγουσας ανάγκης - και την επικοινωνία αυτής της πιεστικής ανάγκης με επαγρύπνηση, μέσα από μια καθορισμένη ομάδα με ηγετικές ικανότητες και καλή κρίση.

Αποφασίστε τι πρέπει να κάνετε είναι η στρατηγική για την αλλαγή, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες όπως είναι σήμερα και φτάνοντας στο μέλλον που είναι εφικτό.

Το να συμβεί είναι να πάρει τους ανθρώπους στο σκάφος για να κατανοήσουν και να αγοράσουν στη στρατηγική για την αλλαγή.

Το να επιμείνουμε είναι να δημιουργήσουμε τη νέα κουλτούρα και να βοηθήσουμε τους άλλους να καταλάβουν νέους τρόπους να κάνουν τα πράγματα.

Γρήγορες συμβουλές