Πώς να προσδιορίσετε τις διευθύνσεις IP του υλικού δικτύου σε ένα τοπικό δίκτυο

Χρησιμοποιήστε την εντολή tracert για να εντοπίσετε τις συσκευές στο δίκτυό σας

Προτού να μπορέσετε να ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε τα περισσότερα προβλήματα σύνδεσης στο δίκτυο ή στο διαδίκτυο, θα πρέπει να γνωρίζετε τις διευθύνσεις IP που έχουν αντιστοιχιστεί στις διάφορες συσκευές υλικού του δικτύου σας.

Τα περισσότερα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων αφορούν τη χρήση εντολών και άλλων εργαλείων που απαιτούν να γνωρίζετε τις διευθύνσεις IP της συσκευής σας. Για παράδειγμα, σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζετε την ιδιωτική διεύθυνση IP του δρομολογητή σας και, αν τα χρησιμοποιείτε στο δίκτυό σας, τις διευθύνσεις IP για τους διακόπτες , τα σημεία πρόσβασης, τις γέφυρες, τους αναμεταδότες και άλλο υλικό δικτύου.

Σημείωση: Σχεδόν όλες οι συσκευές δικτύου είναι προεπιλεγμένες από το εργοστάσιο για να λειτουργούν σε μια προεπιλεγμένη διεύθυνση IP και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αλλάζουν αυτή την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP κατά την εγκατάσταση της συσκευής.

Πριν ολοκληρώσετε τα παρακάτω βήματα, ελέγξτε πρώτα τη συσκευή σας στις λίστες κωδικών πρόσβασης Linksys , NETGEAR , D-Link και Cisco .

Εάν γνωρίζετε ότι η διεύθυνση IP έχει αλλάξει ή η συσκευή σας δεν είναι καταχωρημένη, προχωρήστε και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Καθορίστε τις διευθύνσεις IP του υλικού δικτύου στο δίκτυό σας

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να προσδιοριστούν οι διευθύνσεις IP του υλικού δικτύου στο δίκτυό σας. Δείτε πώς.

  1. Βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP της πύλης για τη σύνδεση δικτύου του υπολογιστή σας.
    1. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, αυτή θα είναι η ιδιωτική διεύθυνση IP για το δρομολογητή σας, το πιο εξωτερικό σημείο στο τοπικό σας δίκτυο.
    2. Τώρα που γνωρίζετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα παρακάτω βήματα για να προσδιορίσετε τις διευθύνσεις IP των συσκευών που κάθονται μεταξύ του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε και του δρομολογητή στο τοπικό σας δίκτυο.
    3. Σημείωση: Η διεύθυνση IP του δρομολογητή σε αυτό το πλαίσιο είναι η ιδιωτική, όχι δημόσια διεύθυνση IP . Η δημόσια ή εξωτερική διεύθυνση IP είναι αυτή που χρησιμοποιείται για τη διασύνδεση με δίκτυα εκτός της δικής σας και δεν ισχύει για αυτό που κάνουμε εδώ.
  2. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών .
    1. Σημείωση: Η γραμμή εντολών λειτουργεί πολύ παρόμοια μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων των Windows , ώστε αυτές οι οδηγίες να ισχύουν εξίσου σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP κ.λπ.
  3. Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε την εντολή tracert όπως φαίνεται παρακάτω και, στη συνέχεια, πατήστε Enter :
    1. tracert 192.168.1.1 Σημαντικό: Αντικαταστήστε το 192.168.1.1 με τη διεύθυνση IP του δρομολογητή που καθορίσατε στο Βήμα 1, το οποίο μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό το παράδειγμα IP ή όχι.
    2. Χρησιμοποιώντας την εντολή tracert με αυτό τον τρόπο θα σας δείξει κάθε hop στο δρόμο προς το δρομολογητή σας. Κάθε λυκίσκος αντιπροσωπεύει μια συσκευή δικτύου μεταξύ του υπολογιστή στον οποίο εκτελείτε την εντολή tracert και το δρομολογητή σας.
  1. Αμέσως κάτω από την ερώτηση θα πρέπει να δείτε τα αποτελέσματα να αρχίζουν να πλημμυρίζουν.
    1. Όταν ολοκληρωθεί η εντολή και επιστρέψετε σε μια ερώτηση, θα πρέπει να δείτε κάτι παρόμοιο με το ακόλουθο:
    2. Παρακολούθηση της διαδρομής στο testwifi.here [192.168.1.1] με μέγιστο αριθμό 30 λυκίσκου 1 <1 ms <1 ms <1 ms testwifi.here [192.168.1.1] Ο εντοπισμός ολοκληρώθηκε. Οποιεσδήποτε διευθύνσεις IP βλέπετε πριν από το IP του δρομολογητή, που εμφανίζεται ως # 2 στο tracert αποτελέσματα στο παράδειγμά μου, είναι ένα κομμάτι του υλικού δικτύου που κάθεται μεταξύ του υπολογιστή σας και του δρομολογητή.
    3. Βλέποντας περισσότερα ή λιγότερα αποτελέσματα από ότι στο παράδειγμα;
      • Εάν βλέπετε περισσότερες από μία διευθύνσεις IP πριν από τη διεύθυνση IP του δρομολογητή, πρέπει να έχετε περισσότερες από μία συσκευές δικτύου μεταξύ του υπολογιστή σας και του δρομολογητή.
  2. Εάν βλέπετε μόνο τη διεύθυνση IP του δρομολογητή (όπως στο παράδειγμα μου παραπάνω), τότε δεν έχετε κάποιο διαχειριζόμενο υλικό δικτύου μεταξύ του υπολογιστή σας και του δρομολογητή, αν και μπορεί να έχετε απλές συσκευές όπως κόμβους και μη διαχειριζόμενους διακόπτες.
  3. Τώρα πρέπει να ταιριάξετε τις διευθύνσεις IP που εντοπίσατε με το υλικό στο δίκτυό σας. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο, εφόσον γνωρίζετε τις φυσικές συσκευές που αποτελούν μέρος του συγκεκριμένου δικτύου σας, όπως διακόπτες, σημεία πρόσβασης κ.λπ.
    1. Σημαντικό : Οι συσκευές που κάθονται στο τελικό σημείο του δικτύου, όπως άλλοι υπολογιστές, ασύρματοι εκτυπωτές, smartphones με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας κλπ., Δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα μετάφρασης επειδή δεν βρίσκονται μεταξύ του υπολογιστή σας και του προορισμού - του δρομολογητή παράδειγμα.
    2. Σημείωση: Μπορεί να βοηθήσει να γνωρίζετε ότι η εντολή tracert επιστρέφει λυκίσκο με τη σειρά που βρίσκονται. Αυτό σημαίνει, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα στο Βήμα 4, ότι η συσκευή με τη διεύθυνση IP του 192.168.1.254 βρίσκεται φυσικά ανάμεσα στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε και την επόμενη συσκευή, κάτι που ξέρουμε ότι είναι ο δρομολογητής. Το 192.168.1.254 είναι πιθανόν ένας διακόπτης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή είναι μια πολύ απλή μέθοδος για τον προσδιορισμό των διευθύνσεων IP του υλικού στο τοπικό σας δίκτυο και απαιτεί μια βασική γνώση του είδους υλικού που έχετε εγκαταστήσει.

Εξαιτίας αυτού, είναι πιθανό να παράσχετε σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις IP σας μόνο σε απλά δίκτυα όπως το είδος που θα βρείτε σε ένα σπίτι ή σε μια μικρή επιχείρηση.