Μάθετε τον σωστό τρόπο χρήσης των πινάκων και των λιστών στο Mac OS X Mail

Η μορφοποίηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν περιορίζεται στην εφαρμογή αλληλογραφίας

Η τοποθέτηση κειμένου με έντονη γραφή ή αλλαγή της ευθυγράμμισης και του χρώματος είναι ένα γρήγορο άνοιγμα στο Mac OS X Mail και η εισαγωγή μιας εικόνας είναι τόσο εύκολη όσο η μεταφορά και η απομάκρυνσή της στην επιθυμητή τοποθεσία όταν συνθέτετε ένα μήνυμα. Αλλά τι γίνεται με άλλα βασικά στοιχεία μορφοποίησης κειμένου όπως λίστες με κουκκίδες και πίνακες; Στο Mac OS X Mail , μπορείτε να αλλάξετε εύκολα τη μορφοποίηση κειμένου, αλλά με τη βοήθεια του TextEdit, πρόσθετα εργαλεία για το οπλοστάσιό σας μορφοποίησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μόνο ένα ή δύο κλικ μακριά.

Χρησιμοποιήστε πίνακες στο MacOS Mail ή στο Mac OS X Mail

Για να χρησιμοποιήσετε πίνακες και λίστες σε μηνύματα που έχουν δημιουργηθεί με Mac OS X Mail :

  1. Δημιουργήστε ένα νέο μήνυμα στο Mac OS X Mail .
  2. Εκκινήστε το TextEdit .
  3. Στο TextEdit, βεβαιωθείτε ότι η τρέχουσα λειτουργία εγγράφου έχει οριστεί σε εμπλουτισμένο κείμενο. Επιλέξτε Format > Make Rich Text από το μενού αν δεν μπορείτε να δείτε μια γραμμή εργαλείων μορφοποίησης.
  4. Για να δημιουργήσετε μια λίστα , κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού " Λίστες γραμματοσειρών και αρίθμησης " στη γραμμή εργαλείων μορφοποίησης και επιλέξτε τον επιθυμητό τύπο λίστας.
  5. Για να δημιουργήσετε έναν πίνακα , επιλέξτε Μορφοποίηση > Πίνακας ... από τη γραμμή μενού.
  6. Καταχωρίστε τον αριθμό των κελιών και των γραμμών που θέλετε στον πίνακα. Επιλέξτε μια ευθυγράμμιση και καθορίστε το περίγραμμα των κυττάρων και το φόντο, εάν υπάρχουν. Πληκτρολογήστε το κείμενο στα κελιά του πίνακα.
  7. Επισημάνετε τη λίστα ή τον πίνακα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο email σας με το ποντίκι.
  8. Πατήστε εντολή + C για να αντιγράψετε τον πίνακα.
  9. Μεταβείτε στο Αλληλογραφία
  10. Στο νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τοποθετήστε το δρομέα όπου θέλετε να εισαγάγετε τη λίστα ή τον πίνακα.
  11. Πατήστε Command + V για να επικολλήσετε τον πίνακα στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  12. Συνεχίστε να επεξεργάζεστε το μήνυμά σας στο Mail.

Χρησιμοποιήστε λίστες στο MacOS Mail ή στο Mac OS X Mail

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το TextEdit για να διαμορφώσετε μια λίστα στο Mail. Για να εισαγάγετε μια λίστα απευθείας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιώντας το macOS Mail, επιλέξτε Μορφοποίηση > Λίστες από το μενού Αλληλογραφία κατά τη σύνταξη ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιλέξτε είτε Εισαγωγή λίστας κουκκίδων ή Εισαγωγή αριθμημένης λίστας από το μενού που εμφανίζεται.

Να είστε ενήμεροι για τους παραλήπτες απλού κειμένου

Λάβετε υπόψη ότι το Mac OS X Mail δημιουργεί μια εναλλακτική λύση μόνο για κείμενο για κάθε μήνυμα που θα προβληθεί από παραλήπτες που δεν μπορούν ή δεν προτιμούν να μην δουν μορφοποίηση HTML σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για λίστες και πίνακες, αυτή η εναλλακτική λύση απλού κειμένου μπορεί να είναι δύσκολη στην ανάγνωση.