Χρησιμοποιήστε Half Stars για να φέρετε την τελειοποίηση στο σύστημα βαθμολόγησης στο iTunes

Χρησιμοποιήστε τις αξιολογήσεις τραγουδιών του iTunes για να βρείτε τα αγαπημένα σας

Εάν είστε σαν πολλοί από εμάς, έχετε ένα τραγούδι gazillion στη βιβλιοθήκη του iTunes , αλλά ακούτε μόνο μια σχετικά μικρή ομάδα από αυτούς σε τακτική βάση. Ή, ακούτε πολλά, τα περισσότερα ή ακόμα και όλη τη βιβλιοθήκη σας, αλλά υπάρχουν μερικά τραγούδια που θέλετε να ακούτε πιο συχνά από άλλα.

Αντίστροφα, μπορεί να υπάρχουν μερικά τραγούδια που έχετε κουραστεί, ή ίσως έχετε μερικά τραγούδια που απλά δεν θα έχετε αποκτήσει ποτέ.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, τα τραγούδια που σας αρέσουν ή τα τραγούδια που δεν σας ενδιαφέρουν πλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα βαθμολόγησης του iTunes για να ελέγξετε ποια τραγούδια αναπαράγονται, να βρείτε τα αγαπημένα σας, ακόμη και να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε έξυπνες λίστες αναπαραγωγής .

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το σύστημα αξιολόγησης του iTunes, καθώς και πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ύπουλο τερματικό τέχνασμα για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μισά αστέρια στις βαθμολογίες.

Εκχώρηση αξιολόγησης τραγουδιού στο iTunes

Εκκινήστε το iTunes, που βρίσκεται στο / Applications ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του iTunes στο Dock.

Για να ορίσετε μια βαθμολογία σε ένα τραγούδι, επιλέξτε το τραγούδι στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Στο iTunes 10 ή στο iTunes 11, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο, επιλέξτε Βαθμολογία και, στη συνέχεια, από το μενού εξόδου, επιλέξτε μια βαθμολογία από κανένα έως πέντε αστέρια.

Στο iTunes 12, κάντε κλικ στο μενού Τραγούδι, επιλέξτε Βαθμολογία και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το αναδυόμενο μενού για να επιλέξετε μια βαθμολογία από κανένα έως πέντε αστέρια.

Αν σε κάποιο σημείο βγείτε από ένα τραγούδι ή ένα τραγούδι που δεν σας άρεσε πολύ που αρχίζει με ξαφνικά μεγαλώνει σε σας, μπορείτε να αλλάξετε μια βαθμολογία ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε από μια βαθμολογία αστεριών πίσω σε καμία (την προεπιλογή) αν θέλετε.

Μέθοδος αναθεώρησης εναλλακτικού τραγουδιού

Το iTunes εμφανίζει μια βαθμολογία ενός τραγουδιού στη λίστα μουσικής που είναι αποθηκευμένη στη βιβλιοθήκη του iTunes . Η βαθμολογία εμφανίζεται σε διάφορες προβολές, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών, των άλμπουμ, των καλλιτεχνών, των τραγουδιών και των λιστών αναπαραγωγής. Η βαθμολογία μπορεί να μεταβληθεί άμεσα στη λίστα μουσικής.

Σε αυτό το παράδειγμα, θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε την αξιολόγηση ενός τραγουδιού στην προβολή Τραγούδια.

Με το iTunes ανοιχτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη μουσική σας βιβλιοθήκη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Τραγούδια από την πλευρική γραμμή της Βιβλιοθήκης ή από τα κουμπιά στο πάνω μέρος του παραθύρου του iTunes, ανάλογα με την έκδοση της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε.

Το iTunes θα εμφανίσει τη μουσική σας συλλογή από τραγούδια. Στη λίστα, θα βρείτε πεδία για το όνομα τραγουδιού, τον καλλιτέχνη, το είδος και άλλες κατηγορίες. Θα βρείτε επίσης μια στήλη για την αξιολόγηση. (Εάν δεν βλέπετε μια στήλη Αξιολόγησης, μεταβείτε στο μενού Προβολή, επιλέξτε Εμφάνιση επιλογών προβολής, τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο δίπλα στην Αξιολόγηση και, στη συνέχεια, κλείστε το παράθυρο προβολής Επιλογές προβολής.)

Επιλέξτε ένα τραγούδι πατώντας μία φορά το όνομά του.

Στο iTunes 10 και 11, θα δείτε πέντε μικρές λευκές κουκίδες στη στήλη "Αξιολόγηση".

Στο iTunes 12, θα δείτε πέντε κοίλα άσπρα αστέρια στη στήλη Βαθμολογία.

Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αστέρες από την βαθμολογία του επιλεγμένου τραγουδιού κάνοντας κλικ στη στήλη Αξιολόγηση. Κάντε κλικ στο πέμπτο αστέρι για να ορίσετε την αξιολόγηση σε πέντε αστέρια. κάντε κλικ στο πρώτο αστέρι για να ορίσετε τη βαθμολογία σε ένα αστέρι.

Για να καταργήσετε μια βαθμολογία ενός αστεριού, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το αστέρι και, στη συνέχεια, σύρετε το αστέρι προς τα αριστερά. το αστέρι θα εξαφανιστεί.

Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στο πεδίο Βαθμολογία και να επιλέξετε Βαθμολογία από το αναδυόμενο μενού για να εκχωρήσετε ή να αφαιρέσετε μια βαθμολογία.

Ταξινόμηση τραγουδιών με βάση την κατάταξή τους

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στήλη "Αξιολόγηση" στο παράθυρο "Βιβλιοθήκη iTunes" για να δείτε τις αξιολογήσεις που έχετε αντιστοιχίσει στα τραγούδια. Για να ταξινομήσετε τα τραγούδια σύμφωνα με την κατάταξή τους, κάντε κλικ στην κεφαλίδα στήλης αξιολόγησης

Αξιολογήσεις μισών αστέρων

Από προεπιλογή, το iTunes εμφανίζει ένα σύστημα αξιολόγησης πέντε αστέρων που σας επιτρέπει να ορίσετε μια βαθμολογία μόνο από ολόκληρα αστέρια. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη συμπεριφορά για να επιτρέψετε βαθμολογίες μισών αστέρων, πράγμα που θα σας δώσει ένα σύστημα βαθμολόγησης δέκα αστέρων.

Το σύστημα βαθμολόγησης μισών αστέρων χρησιμοποιεί το Terminal για να ορίσει μια προτίμηση του iTunes που δεν είναι διαθέσιμη απευθείας μέσα από το iTunes.

  1. Αν το iTunes είναι ανοικτό, κλείστε το iTunes.
  2. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  1. Στο παράθυρο του τερματικού που ανοίγει, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή εντολών:
    προεπιλογές γράφουν com.apple.iTunes allow-half-stars -bool TRUE
  2. Ο ευκολότερος τρόπος για να εισαγάγετε το παραπάνω κείμενο είναι να τον κάνετε τριπλό κλικ για να επιλέξετε ολόκληρη τη γραμμή και, στη συνέχεια, αντιγράψτε / επικολλήστε την εντολή στο τερματικό.
  3. Μόλις εισαχθεί το κείμενο στο τερματικό, πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής.
  4. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το iTunes και να χρησιμοποιήσετε το σύστημα βαθμολόγησης μισών αστέρων.

Μια σημείωση σχετικά με τη χρήση αξιολογήσεων μισών αστέρων: Το iTunes δεν εμφανίζει βαθμολογία μισού αστέρων σε κανένα από τα μενού που χρησιμοποιούνται για την προσθήκη ή την αφαίρεση των αξιολογήσεων τραγουδιού. Για να προσθέσετε, να αφαιρέσετε ή να αλλάξετε βαθμολογίες μισών αστέρων, χρησιμοποιήστε τη Μέθοδο αξιολόγησης εναλλακτικού τραγουδιού που αναφέρεται παραπάνω.

  1. Μπορείτε να αναιρέσετε το σύστημα βαθμολόγησης μισών αστέρων εισάγοντας την ακόλουθη γραμμή στο τερματικό:
    προεπιλογές γράφουν com.apple.iTunes allow-half-stars -bool FALSE
  2. Όπως και πριν, πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε για να εκτελέσετε την εντολή.

Έξυπνο playlist

Τώρα που έχετε βαθμολογήσει τα τραγούδια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσετε εύκολα playlist βάσει αξιολογήσεων. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής μόνο με πέντε αστέρια ή να χαλαρώσετε τις βαθμολογίες σε μικρότερο αριθμό αστεριών. Επειδή αυτή η λίστα αναπαραγωγής βασίζεται στις δυνατότητες του iTunes Smart Playlist, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κριτήρια, όπως το είδος, τον καλλιτέχνη ή το πόσο συχνά έχει αναπαραχθεί το τραγούδι.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο άρθρο: Πώς να δημιουργήσετε ένα σύνθετο έξυπνο playlist στο iTunes .