Πώς να καθορίσει το iTunes Αρχικό αρχείο δεν θα μπορούσε να βρεθεί σφάλμα

Από καιρό σε καιρό μπορεί να δείτε ένα θαυμαστικό δίπλα σε ένα τραγούδι στο iTunes . Όταν προσπαθείτε να αναπαραγάγετε αυτό το τραγούδι, το iTunes σάς παρουσιάζει ένα σφάλμα λέγοντας ότι "το αρχικό αρχείο δεν βρέθηκε". Τι συμβαίνει και πώς το διορθώνετε;

Αυτό που προκαλεί το αρχικό αρχείο δεν μπορούσε να βρεθεί σφάλμα

Το θαυμαστικό εμφανίζεται δίπλα σε ένα τραγούδι όταν το iTunes δεν ξέρει πού να βρει το αρχείο MP3 ή AAC για το συγκεκριμένο τραγούδι. Αυτό συμβαίνει επειδή το πρόγραμμα iTunes δεν αποθηκεύει πραγματικά τη μουσική σας. Αντίθετα, μοιάζει περισσότερο με ένα μεγάλο κατάλογο μουσικής που ξέρει πού φυλάσσεται κάθε αρχείο μουσικής στον σκληρό σας δίσκο. Όταν κάνετε διπλό κλικ σε ένα τραγούδι για να το παίξετε, το iTunes πηγαίνει στη θέση του στο σκληρό σας δίσκο όπου αναμένει να βρει το αρχείο.

Ωστόσο, εάν το αρχείο μουσικής δεν βρίσκεται εκεί όπου το iTunes αναμένει, το πρόγραμμα δεν μπορεί να αναπαράγει το τραγούδι. Αυτό είναι όταν παίρνετε το λάθος.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες αυτού του σφάλματος είναι όταν μετακινείτε ένα αρχείο από την αρχική του θέση, το μετακινείτε έξω από το φάκελο Μουσική του iTunes, διαγράφετε ένα αρχείο ή μετακινείτε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας. Αυτά τα προβλήματα μπορούν επίσης να προκύψουν επειδή άλλα προγράμματα πολυμέσων μετακινούν αρχεία χωρίς να σας λένε.

Πώς να διορθώσετε αυτό το σφάλμα με ένα ή δύο τραγούδια

Τώρα που ξέρετε τι προκαλεί το σφάλμα, πώς το διορθώνετε; Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για γρήγορη επίλυση εάν βλέπετε το σφάλμα σε ένα ή δύο τραγούδια:

  1. Κάντε διπλό κλικ στο τραγούδι με το θαυμαστικό δίπλα του
  2. Το iTunes εμφανίζει το σφάλμα "Το πρωτότυπο αρχείο δεν βρέθηκε". Σε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή εντοπισμός
  3. Περιηγηθείτε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας μέχρι να εντοπίσετε το τραγούδι που λείπει
  4. Κάντε διπλό κλικ στο τραγούδι (ή κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα )
  5. Ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο προσφέρει να προσπαθήσετε να βρείτε άλλα αρχεία που λείπουν. Κάντε κλικ στο κουμπί Εύρεση αρχείων
  6. Το iTunes είτε προσθέτει περισσότερα αρχεία είτε σας επιτρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορούσε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, κάντε κλικ στο κουμπί για να συνεχίσετε
  7. Δοκιμάστε να παίξετε ξανά το τραγούδι Θα πρέπει να δουλεύει καλά και το θαυμαστικό πρέπει να φύγει.

Αυτή η τεχνική δεν μετακινεί την τοποθεσία του αρχείου μουσικής. Ενημερώνει όπου το iTunes αναμένει να το βρει.

Πώς να διορθώσετε αυτό το σφάλμα με πολλά τραγούδια

Αν έχετε το θαυμαστικό δίπλα σε ένα μεγάλο αριθμό τραγουδιών, η εύρεση του καθενός ξεχωριστά θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ καιρό. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόβλημα μπορεί συχνά να λυθεί με την ενοποίηση της βιβλιοθήκης του iTunes.

Αυτή η λειτουργία του iTunes σαρώνει τον σκληρό σας δίσκο για αρχεία μουσικής και στη συνέχεια τα μετακινεί αυτόματα στη σωστή θέση στους φακέλους του iTunes Music.

Για να το χρησιμοποιήσετε, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Ανοίξτε το iTunes
  2. Κάντε κλικ στο μενού Αρχείο
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Βιβλιοθήκη
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Οργανώστε τη βιβλιοθήκη
  5. Στο αναδυόμενο παράθυρο "Οργανώστε τη βιβλιοθήκη", κάντε κλικ στην επιλογή Εδραίωση αρχείων
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Το iTunes σαρώνει ολόκληρο το σκληρό σας δίσκο για να βρει τα αρχεία που λείπει, δημιουργεί αντίγραφα και μετακινεί αυτά τα αντίγραφα στη σωστή θέση στο φάκελο iTunes Music. Δυστυχώς, αυτό κάνει δύο αντίγραφα ή κάθε τραγούδι, λαμβάνοντας δύο φορές το χώρο στο δίσκο. Κάποιοι προτιμούν αυτό το σενάριο. Εάν δεν το κάνετε, απλά διαγράψτε τα αρχεία από τις αρχικές τοποθεσίες τους.

Εάν η βιβλιοθήκη iTunes βρίσκεται σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Εάν εκτελέσετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη iTunes από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο , η σύνδεση μεταξύ των τραγουδιών και του iTunes μπορεί να χαθεί κατά διαστήματα, ειδικά αφού αποσυνδεθεί ο σκληρός δίσκος. Σε αυτή την περίπτωση, θα λάβετε το ξαφνικό σφάλμα για τον ίδιο λόγο (το iTunes δεν γνωρίζει πού είναι τα αρχεία), αλλά με ελαφρώς διαφορετική αποτύπωση.

Για να επαναφέρετε τη σύνδεση μεταξύ του iTunes και της βιβλιοθήκης σας:

  1. Κάντε κλικ στο μενού iTunes σε Mac ή στο μενού Επεξεργασία σε υπολογιστή
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή στο τμήμα τοποθεσίας φακέλων του iTunes Media
  5. Περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας και εντοπίστε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο
  6. Περιηγηθείτε σε αυτό για να εντοπίσετε το φάκελο iTunes Media και να το επιλέξετε
  7. Κάντε διπλό κλικ ή κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα
  8. Κάντε κλικ στο OK στο παράθυρο "Προτιμήσεις".

Με αυτό το κάνει, το πρόγραμμα iTunes θα πρέπει να ξέρει πού θα βρει ξανά τα αρχεία σας και θα πρέπει να μπορείτε να ακούσετε ξανά τη μουσική σας.

Πώς να αποτρέψετε το αρχικό αρχείο δεν θα μπορούσε να βρεθεί σφάλμα στο μέλλον

Δεν θέλετε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα ξανά; Μπορείτε να αλλάξετε μια ρύθμιση στο iTunes. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοίξτε το iTunes
  2. Κάντε κλικ στο μενού iTunes σε Mac ή στο μενού Επεξεργασία σε υπολογιστή
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις
  4. Στο αναδυόμενο παράθυρο Προτιμήσεις, κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους
  5. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο φάκελο Κρατήστε το iTunes Media folder οργανωμένο
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Με αυτήν τη ρύθμιση ενεργοποιημένη, κάθε φορά που προσθέτετε ένα νέο τραγούδι στο iTunes, προστίθεται αυτόματα στη σωστή θέση στο φάκελο iTunes Music , ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται το αρχείο στο παρελθόν.

Αυτό δεν θα διορθώσει κανένα τραγούδι που έχει το αρχικό αρχείο, δεν θα μπορούσε να βρεθεί σφάλμα, αλλά θα έπρεπε να το εμποδίσει να προχωρήσει.