Πώς να σταματήσετε την παραγωγή Echo στις φωνητικές κλήσεις

Η ηχώ είναι το φαινόμενο που προκαλεί στον καλούντα να ακούει τον εαυτό του μετά από μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης ή μιας φωνητικής κλήσης στο Internet. Αυτή είναι μια αρκετά ενοχλητική εμπειρία και μπορεί να καταστρέψει μια πλήρη κλήση. Οι μηχανικοί ασχολούνται με αυτό από τις πρώτες μέρες της τηλεφωνίας. Ενώ οι λύσεις έχουν βρεθεί για να περιορίσουν το πρόβλημα, η ηχώ εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο ζήτημα με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών όπως το VoIP .

Τι προκαλεί Echo

Οι πηγές ηχούς είναι πολλές.

Η πρώτη πηγή είναι κάτι φυσιολογικό που ονομάζεται sidetone. Όταν μιλάτε, ένα κομμάτι της φωνής σας στροβιλίζεται πίσω σε σας για να σας επιτρέψει να ακούσετε τον εαυτό σας. Αυτό είναι μέρος του σχεδιασμού των τηλεφωνικών συστημάτων για να κάνει την κλήση πιο πραγματική. Δεν υπάρχει πρόβλημα όταν η ακρόαση ακούγεται την ίδια στιγμή που μιλάτε, αλλά λόγω προβλημάτων στο υλικό σε τηλεφωνικά σύνολα, γραμμές ή λογισμικό, το sidetone μπορεί να καθυστερήσει, οπότε ακούτε τον εαυτό σας μετά από λίγο καιρό.

Μια άλλη πηγή ηχώ είναι η καταγραφή κλήσεων, κατά την οποία η ηχώ παράγεται όταν ο ήχος που εκπέμπεται από τα ηχεία καταγράφεται (και εισάγεται) από το μικρόφωνο. Μπορεί επίσης να παραχθεί όταν ο οδηγός ήχου σας καταγράφει όλους τους ήχους που ακούτε. Προκειμένου να προσδιορίσετε ποιο από τα δύο που παράγετε, κάντε μια απλή δοκιμή. Απενεργοποιήστε τα ηχεία σας (ρυθμίστε την ένταση του ήχου στο μηδέν). Εάν η ηχώ σταματήσει (ο ανταποκριτής σας μπορεί να σας πει αν το κάνει), παράγετε το πρώτο, αλλιώς το δεύτερο.

Εάν έχετε τον πρώτο τύπο, είναι σχεδόν αδύνατο να το διορθώσετε, αλλά μπορείτε να το μειώσετε σημαντικά εάν λάβετε ορισμένες προφυλάξεις, όπως το μικρόφωνο σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα ηχεία σας, αποφεύγετε τη χρήση ηχείων αλλά χρησιμοποιήστε ακουστικά ή ακουστικά και επιλέξτε ακουστικά που έχουν ακύρωση ηχώ με καλές ασπίδες. Εάν διαθέτετε τον δεύτερο τύπο, απλά πρέπει να διαμορφώσετε το πρόγραμμα οδήγησης ήχου έτσι ώστε το μικρόφωνό σας να είναι η μόνη συσκευή εισόδου εγγραφής.

Η ηχώ προκαλείται περισσότερο κατά τη διάρκεια των κλήσεων VoIP παρά κατά τη διάρκεια του PSTN και των κινητών τηλεφώνων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται το Διαδίκτυο, όπως εξηγείται παρακάτω.

Υπάρχουν απλές αιτίες ηχώ, όπως:

Echo σε κλήσεις VoIP

Το VoIP χρησιμοποιεί το Internet για τη μεταφορά φωνής σε πακέτα . Αυτά τα πακέτα διαδίδονται στους προορισμούς τους μέσω της μεταγωγής πακέτων, κατά την οποία ο καθένας βρίσκει τον δικό του τρόπο. Αυτό πιθανόν να προκαλέσει λανθάνουσα κατάσταση, η οποία είναι αποτέλεσμα καθυστερημένων ή χαμένων πακέτων ή πακέτων που έρχονται σε λάθος σειρά. Αυτή είναι μια αιτία για την ηχώ. Υπάρχουν πολλά συστήματα VoIP για να ακυρώσετε την παραγωγή ηχώ με αυτό τον τρόπο και δεν υπάρχει τίποτα πολύ που μπορείτε να κάνετε από την πλευρά σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή και σταθερή σύνδεση στο Internet.

Να απαλλαγείτε από την ηχώ

Αρχικά, προσπαθήστε να μάθετε αν η ηχώ είναι από το τηλέφωνό σας ή από τον ανταποκριτή σας από τον πάροχο. Αν ακούσετε τον εαυτό σας σε κάθε κλήση, η ηχώ είναι το πρόβλημά σας. Άλλωστε, είναι από την άλλη πλευρά και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε.

Εάν το τηλέφωνό σας, το tablet ή ο υπολογιστής σας δημιουργούν την ηχώ, δοκιμάστε τα εξής: