Οδηγός για την προώθηση του καναλιού σας στο YouTube

Περισσότερα για δίκτυα πολλαπλών καναλιών (MCN)

Η σειρά άρθρων μας σχετικά με τη δημιουργία ενός καναλιού YouTube για παιχνίδια είναι αρκετά θετική και αισιόδοξη μέχρι στιγμής, αλλά ήρθε η ώρα για έναν έλεγχο πραγματικότητας - πιθανότατα δεν πρόκειται να είστε πλούσιοι και διάσημοι κάνοντας βίντεο παιχνιδιού στο YouTube. Υπάρχει ακριβώς τόσο πολύς ανταγωνισμός εκεί έξω αυτή τη στιγμή και ακόμα κι αν κάνετε τα μεγαλύτερα βίντεο ποτέ, οι πιθανότητες είναι αρκετά υψηλές που θα χαθούν απλά στο shuffle και τελικά θα αγνοηθούν. Αποδεικνύεται ότι η παραγωγή των βίντεο είναι το εύκολο βήμα σε αυτή τη διαδικασία, προωθώντας τους είναι το δύσκολο κομμάτι.

Η αποτελεσματική προώθηση είναι δύσκολη

Σας παρέχουμε έναν γενικό οδηγό για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο τυχερού παιχνιδιού , έναν οδηγό για τη λήψη βίντεο τυχερού παιχνιδιού , έναν οδηγό για τη λήψη ήχου σχολιασμού, την κατάταξη των καλύτερων συσκευών λήψης βίντεο και ακόμη και την εκκαθάρισή σας σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει σημασία αν δεν ξέρετε πώς να προωθήσετε το περιεχόμενό σας.

Η προώθηση είναι το # 1 πιο σημαντικό, πιο ζωτικό, πιο απαραίτητο μέρος του να είναι YouTuber, αλλά είναι επίσης μακράν το πιο δύσκολο. Αν δεν έχετε κάνει ήδη ένα όνομα για εσάς αλλού και μπορεί να φέρει αυτό το κοινό στο κανάλι σας (όπως Jim Sterling ή άλλες προσωπικότητες του Τύπου ή ακόμα και ανθρώπους όπως JonTron ή egoraptor), ή τύχη έξω και κάποιος να σας παρατηρήσει πολύ νωρίς και να δώσει (όπως το πώς δούλεψε για τους Δύο Καλύτερους Φίλους), πιθανότατα θα πρέπει να δουλέψεις το άστρο σου για να πάρεις καθόλου τους θεατές.

Έχοντας την καλύτερη ποιότητα βίντεο, η καλύτερη ποιότητα ήχου σχολιασμού, το πιο καταπληκτικό intro τραγούδι και οι μεγαλύτερες προσωπικότητες, δυστυχώς, δεν αρκούν πια. Δεν μπορείτε να καθίσετε και να σκεφτείτε ότι η ποιότητα μόνο θα προσελκύσει τους θεατές. Αυτή τη στιγμή, το 2015, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κανάλια που κάνουν όλοι ακριβώς το ίδιο πράγμα και προσπαθούν να προσελκύσουν το ίδιο κοινό. Ακόμη και αν έχετε κάνει το καλύτερο, πιο μοναδικό, πιο πρωτότυπο περιεχόμενο που μπορείτε να φανταστείτε, πρέπει ακόμα να προωθήσετε το heck από αυτό για να προσελκύσετε ένα ακροατήριο.

Δεν μπορώ να υπερβάλω αρκετά. Η προώθηση είναι δύσκολη. Πραγματικά, πραγματικά δύσκολο. Δεν αρκεί απλώς να στέλνετε συνδέσμους στο περιεχόμενό σας στο κενό στα κοινωνικά μέσα, είτε, πρέπει πραγματικά να αλληλεπιδράσετε με τους ανθρώπους και να δημιουργήσετε ένα ακροατήριο που ενδιαφέρεται για εσάς και το περιεχόμενό σας. Πρέπει να είστε επιθετικοί για να προσελκύσετε τους οπαδούς (αλλά μην περάσετε τη γραμμή να είναι ενοχλητική). Πραγματικά πρέπει να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια.

Ένα ενοχλητικό μειονέκτημα της ύπαρξης τόσο πολύ ανταγωνισμού είναι ότι, πάλι, ακόμη και αν το βίντεο σας είναι μοναδικό και εκπληκτικό και μεγάλο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα νοιάζονται. Πίσω στη μέρα, θα μπορούσατε να βρείτε κάτι καλό και να το υποβάλλετε στο Kotaku ή Destructoid ή κάπου και, αν υποθέσουμε ότι τους άρεσε, θα μπορούσαν να τρέξουν μια θέση ή κάτι γι 'αυτό. Όχι πια, τουλάχιστον όχι για μικρά κανάλια χρόνου. Παίρνουν εκατοντάδες, ίσως ακόμη και χιλιάδες, βίντεο "Παρακολουθήστε το κανάλι μου στο YouTube" κάθε μέρα και απλά πρέπει να τα αγνοήσετε. Αυτά τα blogs έχουν τη δύναμη να κάνουν νέα αστέρια με μία μόνο θέση, αλλά γενικά επιλέγουν να μην κάνουν και να τρέχουν μια ιστορία για τον Rabbaz ή PewDiePie ή κάποιον άλλο που είναι ήδη διάσημος.

Ένα πράγμα που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο συνδρομητής μετράει στο YouTube δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται. Κάθε φορά που βλέπετε κάποιο αληθινά κακό κανάλι (κακός ήχος, δυνατοί ενοχλητικοί κεντρικοί υπολογιστές κλπ.) Με 1000+ συνδρομητές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το κάνουν πραγματικά νόμιμο. Υπάρχουν ορισμένοι Twitter και άλλοι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων που δημιουργούνται αποκλειστικά για δίκτυα sub-for-sub όπου όλοι ακολουθούν ο ένας τον άλλο για να αυξήσουν τεχνητά τον αριθμό των συνδρομητών τους. Υπάρχουν επίσης υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να ξοδεύετε χρήματα και να αγοράζετε συνδρομητές. Αυτά τα πράγματα δεν σας ωφελούν πραγματικά επειδή αυτοί οι ψεύτικοι οπαδοί και συνδρομητές δεν θα παρακολουθήσουν πραγματικά τα περιεχόμενά σας, έτσι ώστε τα βίντεό σας να μην έχουν ακόμα καμία προβολή. Καλύτερα να το κάνεις με το νόμιμο τρόπο.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τους παίκτες παιχνιδιών YouTubers εδώ.

Η αλήθεια για τα πολυκαναλικά δίκτυα

Όλα αυτά μας φέρνουν στα πολυκαναλικά δίκτυα. Τα MCN στο YouTube υπάρχουν για διάφορους λόγους - για να σας βοηθήσουν σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, για να ανοίξετε τις λειτουργίες του YouTube που ενδέχεται να μην έχετε ακόμα πρόσβαση (όπως προσαρμοσμένα banners, μικρογραφίες, δημιουργία εσόδων κ.λπ.) και να σας βοηθήσουν να σας προωθήσω. Τα πρώτα δύο οφέλη δεν είναι τόσο σημαντικά όσο τα προηγούμενα (οι περισσότερες εταιρείες παιχνιδιών σας επιτρέπουν ανοιχτά να χρησιμοποιήσετε τα βίντεό τους τώρα και οι προηγμένες λειτουργίες του YouTube θα ανοίξουν με την πάροδο του χρόνου αν είστε υπομονετικοί ούτως ή άλλως) αλλά η τρίτη - να είναι πολύ χρήσιμη.

Με αυτό, ωστόσο, δεν δημιουργούνται εξίσου όλα τα MCN. Ορισμένες από αυτές - πολλές από αυτές, στην πραγματικότητα - είναι απλά απάτες που είναι μόνο έξω για να βγάλουν λεφτά. Εάν ένα δίκτυο φημολογείται ότι έχει 100k + μέλη, για παράδειγμα, γιατί θα θέλατε να συμμετάσχετε; Δεν θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν ή πραγματικά να σας προαγάγουν (απλά χαθείτε στο ανακάτεμα ξανά). Απλώς θέλουν να κάνουν χρήματα από εσάς. Πολλά από τα δίκτυα scammy είναι επίσης αυτά που λένε στα μέλη τους να συμμετέχουν σε υπο-για-sub-shenanigans ή spamming στους ανθρώπους των κοινωνικών μέσων (στέλνοντας άμεσα μηνύματα που ζητούν υποσχέσεις σε όποιον σας ακολουθεί στο Twitter είναι σούπερ ακαθάριστο, YouTubers!). Προσθέτοντας το πρώτο δίκτυο που σας στέλνουν μηνύματα στο YouTube (τα μηνύματά τους σχεδόν πάντα καταλήγουν στο φάκελο "Spam" για κάποιο λόγο), δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε.

Ορισμένα δίκτυα διαθέτουν συστήματα προσλήψεων όπου οι υπεύθυνοι προσλήψεων λαμβάνουν ένα ποσοστό για τα κανάλια που βρίσκουν ότι ενώνουν, το οποίο είναι ένα άλλο σαφές μήνυμα ότι τα δίκτυα ενδιαφέρονται μόνο για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την ποιότητα. Όσο περισσότερα κανάλια συμμετέχουν, τόσο περισσότερα χρήματα κάνει το δίκτυο. Και επίσης επειδή ασχολούνται με κανάλια bazillion, πιθανότατα δεν έχουν χρόνο να σας προωθήσουν. Ποιο είναι λοιπόν καλό;

Η ένταξη σε ένα καλό δίκτυο μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει πολύ, όμως, ακόμη και τα καλά δίκτυα έχουν πολλές επιφυλάξεις. Συμμετέχετε σε ένα MCN ως μία από τις δύο ομάδες - "Διαχείριση" ή "Συνεργάτης". Τα διαχειριζόμενα κανάλια είναι τα μεγάλα αγόρια που το MCN δίνει πραγματικά ένα χάλιο. Θα λάβουν την προώθηση και τις συμφωνίες μάρκας, την ειδική μεταχείριση και πληρώνονται γρηγορότερα, καθώς και το MCN θα αναλάβει την ευθύνη για τυχόν ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα κανάλια συνεργατών, από την άλλη πλευρά, είναι γενικά μόνοι τους όταν πρόκειται για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και δεν λαμβάνουν απαραίτητα τα ίδια οφέλη που κάνουν τα διαχειριζόμενα κανάλια. Με τη διάσπαση των μελών μεταξύ του διαχειριστή και του συνεργάτη, τα MCN μπορούν να αναλάβουν περισσότερα κανάλια από ποτέ άλλοτε, αλλά χωρίς να αναλάβουν όλο τον κίνδυνο.

Πολλοί λαοί φαίνεται να πιστεύουν ότι η συμμετοχή σε ένα MCN είναι ένα απαραίτητο βήμα προς τη φήμη και την τύχη του YouTube, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Ο ορισμός θυγατρικών επιτρέπει στα δίκτυα να αποδέχονται βασικά οποιονδήποτε και όποιον εφαρμόζει, αλλά εξαιτίας αυτού δεν προσφέρουν σχεδόν την αξία πίσω στα μέλη που συνήθιζαν. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι σκέφτονται ότι πρέπει να συμμετάσχουν σε μια MCN, αλλά πραγματικά να ρίξετε μια ματιά σε αυτό που σας προσφέρουν σε αντάλλαγμα για τα χρήματα που τους πληρώνετε επειδή ίσως δεν αξίζει τον κόπο.

Με αυτό είπε, αν ένα δίκτυο μου πρόσφερε μια διαχειριζόμενη διαπραγμάτευση, θα το πήρα πιθανώς, αλλά η υπογραφή για να είσαι Affiliate για να είσαι μέλος του club δεν έχει πολύ νόημα για μένα.

Γενικές συμβουλές προώθησης

Συμπέρασμα

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για το YouTubers είναι ότι η προώθηση του καναλιού σας είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Πραγματικά σκεφτείτε σε αυτό πριν ξεκινήσετε.

Φυσικά, όπως έχω προσπαθήσει να αναφέρω σε όλη αυτή τη σειρά άρθρων, δεν πρέπει ποτέ να αρχίσετε να παίρνετε τυχερά παιχνίδια στο YouTube επειδή νομίζετε ότι θα πλούσετε. Κάντε τους επειδή το παιχνίδι Minecraft ή Madden ή Halo είναι διασκεδαστικό και κάνοντας τα βίντεο είναι ευχάριστο, και οποιοδήποτε χρήμα ή αναγνώριση θα πρέπει να θεωρείται ένα επίδομα.