Βασικά στοιχεία λήψης βίντεο τυχερού παιχνιδιού για το YouTube

Bitrate, υλικό, λογισμικό και πολλά άλλα

Η πραγματοποίηση παιχνιδιών βίντεο YouTube είναι πολύ διασκεδαστική, αλλά μπορεί να είναι αρκετά συντριπτική στην αρχή. Ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τα βασικά στοιχεία πριν μπείτε.

Η αλήθεια για τα βίντεο παιχνιδιών 1080p / 60FPS

Ανάλυση 1080p και 60 FPS ήταν η συγκλονιστική κραυγή στους πολέμους της κονσόλας μέχρι στιγμής αυτή τη γενιά και ακόμη και η βιομηχανία καταγραφής βίντεο έχει πηδήσει πάνω στη ζώνη. Κάθε συσκευή καταγραφής διαθέτει 1080p / 60FPS αυτές τις μέρες, αλλά δεν σας λένε κάτι πραγματικά σημαντικό - η εγγραφή παιχνιδιών σε 1080p / 60FPS σε ένα bitrate που πραγματικά το κάνει να δείχνει καλά αποτελέσματα σε παράλογα τεράστια αρχεία βίντεο. Αυτά τα τεράστια αρχεία θέτουν μια τεράστια πίεση στο μοντάζ μοντάζ σας, και ξεχάστε την πραγματική φόρτωση του τελικού προϊόντος οπουδήποτε, εκτός εάν έχετε την τρελή ταχύτητα φόρτωσης.

Επίσης, δεν σας λένε ότι όταν ανεβάζετε το βίντεό σας στο YouTube, συμπιέζεται στην κόλαση και πίσω και συρρικνώνεται σε πολύ χαμηλότερο bitrate (και μέχρι πρόσφατα και ακόμα και τώρα μόνο στο Chrome, δείχνουν 30FPS μόνο) οπότε ποιο είναι το σημείο; Το YouTube κάνει επιπλέον πράγματα για να κάνει το συμπιεσμένο βίντεο να μοιάζει καλύτερα όταν παρακολουθείτε, οπότε δεν χάνονται όλα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πολλή δημοσιότητα για κάτι που το YouTube πρόκειται να μασήσει και να φτύνει. Η ροή στο Twitch έχει επίσης ένα μέγιστο bitrate 3500, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό, ειδικά αν βρίσκεστε στο τρένο 1080p / 60FPS.

Τι είναι το Bitrate;

Συνεχίζω να λέω "bitrate". Τι είναι bitrate; Το bitrate είναι πόσα δεδομένα αποτελείται από κάθε δευτερόλεπτο του βίντεο. Όσο υψηλότερο είναι το bitrate, και έτσι τα περισσότερα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση μιας εικόνας, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα της εικόνας. Περισσότερο δεδομένα σημαίνουν μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων. Η ανάλυση 1080p έχει ουσιαστικά περισσότερα δεδομένα από τα 720p, μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιεί πολύ μεγαλύτερο αριθμό συνολικών εικονοστοιχείων και επειδή χρησιμοποιεί περισσότερα pixel, χρειάζεστε ένα υψηλότερο bitrate για να το φανεί καλό. Όταν προσθέτετε 60FPS, η ποσότητα των δεδομένων αυξάνεται σημαντικά και πάλι. Στο υψηλό τέλος με υψηλά bitrates και όλα τα κουδούνια και σφυρίχτρες, μιλάμε για μεγέθη αρχείων από το φάσμα των πολλαπλών gigabytes μόνο για 15 λεπτά βίντεο, για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Στο χαμηλό τέλος, λοιπόν, είναι πολύ μικρότερο από αυτό.

Υψηλή ποιότητα έρχεται με κόστος

Όταν θέλετε να ξεκινήσετε ένα κανάλι παιχνιδιού YouTube , πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε όλα αυτά τα πράγματα. Έχετε έναν αξιοπρεπή υπολογιστή με τον οποίο θα επεξεργαστείτε; Τα μεγάλα αρχεία χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν και να κωδικοποιήσουν, οπότε μια καλή εξέδρα κάνει αυτό να πάει πιο γρήγορα. Η εγγραφή σε high-res και high bitrate απαιτεί επίσης έναν αξιοπρεπή υπολογιστή επίσης, έτσι ώστε το laptop σας cheapo πιθανότατα δεν πρόκειται να κάνει τη δουλειά. Επίσης, έχετε μια αξιοπρεπή ταχύτητα αποστολής; Κάνοντας τεράστια όμορφα βίντεο δεν αξίζει τον κόπο, αν χρειαστούν μέρες για να τα ανεβάσετε. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι ποιο βίντεο επεξεργαστή πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Οι κατώτεροι ή δωρεάν συντάκτες κάνουν μια αρκετά κακή δουλειά με βίντεο υψηλής ποιότητας, έτσι θα χάσετε κάποια από αυτή την ποιότητα που εργαστήκατε τόσο σκληρά για. Το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο Premium δεν έχει αυτό το πρόβλημα.

Ένα μέγεθος δεν ταιριάζει όλα - Κάνε ό, τι δουλεύει για σένα

Ωστόσο, ακόμη και αν δεν έχετε τρελή ταχύτητα φόρτωσης, μια κακή έκδοση επεξεργασίας και ένα ακριβό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, μπορείτε ακόμα να κάνετε εξαιρετικά βίντεο, οπότε μην αποθαρρύνεστε αν δεν θέλετε να ξοδέψετε μια δέσμη χρημάτων νέο εξοπλισμό. Αν κάνετε ένα κανάλι "Ας παίξουμε", για παράδειγμα, το σχόλιό σας και η προσωπικότητά σας είναι πραγματικά το αστέρι, οπότε αν θέλετε το βίντεο να φαίνεται καλό, δεν χρειάζεται να είναι τρελός υψηλός αριθμός. Μπορείτε να καταγράψετε σε 720p / 30FPS σε ένα λογικό bitrate και κανείς δεν πρόκειται να παραπονεθεί. Εάν ο στόχος σας είναι να παρουσιάσετε κάτι οπτικά, και το όλο θέμα είναι να wow ανθρώπους με πόσο καλή φαίνεται, τότε προφανώς θα πρέπει να καταγράψετε σε υψηλότερες ρυθμίσεις. Σκεφτείτε το κοινό που επιθυμείτε και τι θέλετε να αναδείξετε και αποφασίστε για τις ρυθμίσεις από εκεί.

Ένα πράγμα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι διαφορετικοί τύποι παιχνιδιών απαιτούν διαφορετικά bitrates. Μπορείτε να καταγράψετε ρετρό παιχνίδια σε πολύ χαμηλότερα bitrates από τα σύγχρονα παιχνίδια, για παράδειγμα, επειδή δεν υπάρχουν τόσο πολλές λεπτομέρειες στην οθόνη ή σε πολύ κίνηση. Για σύγχρονα παιχνίδια με πιο λεπτομερή πράγματα στην οθόνη που αλλάζουν και μετακινούνται συνεχώς, χρειάζεστε υψηλότερο bitrate. Αν δεν έχετε αρκετό bitrate, το βίντεο θα καταλήξει σε πολλά τεχνουργήματα (τετράγωνα τετράγωνα πράγματα), επειδή δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να φανεί ομαλή. Απλά για παράδειγμα, θα χρειαστείτε ένα υψηλότερο bitrate για να κάνετε το Geometry Wars 3 ή το Instinct Killer να φαίνεται καλό σε σύγκριση με κάτι σαν το Monopoly, επειδή συμβαίνουν πολλά περισσότερα.

Δεν θα σας δώσω ακριβείς αριθμούς για bitrates, διότι πιστεύω ότι είναι καλύτερο να πειραματιστείτε μόνοι σας και να καταλάβετε τα πράγματα. Μάθετε τι μπορεί να χειριστεί ο εξοπλισμός σας και πόσο μεγάλα αρχεία είστε άνετοι με τη μεταφόρτωση και από εκεί.

Υλικό λήψης βίντεο

Ένα βασικό σημείο αυτής της συζήτησης είναι το υλικό λήψης βίντεο που χρησιμοποιείτε. Από την εμπειρία μου, όλα παράγουν σχεδόν την ίδια τελική ποιότητα βίντεο όταν χρησιμοποιείτε τις ίδιες ρυθμίσεις σε αυτά, έτσι θα είστε ευχαριστημένοι με την ποιότητα της εικόνας που καταλήγετε, ανεξάρτητα από την μονάδα που αγοράζετε. Μερικοί συλλαμβάνουν σε υψηλότερα μέγιστα bitrate από άλλα, αλλά όπως ανέφερα παραπάνω, τα max bitrates δεν είναι πραγματικά απαραίτητα για τα βίντεο του YouTube ούτως ή άλλως.

Το χαρακτηριστικό που ορίζει κάθε συσκευή λήψης προσφέρει θα πρέπει να είναι αυτό που τελικά σας βοηθά να αποφασίσετε ποιο να αγοράσετε. Θέλετε ένα με λειτουργία χωρίς υπολογιστή, ώστε να μην χρειάζεται να το συνδέσετε σε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή για εγγραφή; Θέλετε να τροφοδοτείται με USB ή να συνδέεται σε μια πρίζα τοίχου εντάξει; Θέλετε να καταγράψετε μόνο τα στοιχεία HDMI, ή χρειάζεστε επίσης εισροές εξαρτημάτων; Θέλετε να καταγράψετε συστήματα παλιών σχολικών παιχνιδιών με σύνθετα καλώδια; Ορισμένες συσκευές, όπως το Elgato Game Capture HD60, απαιτούν επίσης υψηλότερες προδιαγραφές για να καταγράφουν σωστά, γι 'αυτό θεωρήστε ότι και αυτό (αν και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα από τα πιο δημοφιλή συσκευές λήψης βίντεο δουλεύουν καλά σε μια μέση μηχανή).

Έχουμε δοκιμάσει τα Live Gamer Portable, το AVerCapture HD , το Hauppauge HDPVR 2 , το Roxio Game Capture HD PRO και το Elgato Game Capture HD60. Κάντε κλικ στα ονόματα για πλήρεις κριτικές.

Επεξεργασία Λογισμικού

Το λογισμικό επεξεργασίας είναι επίσης σημαντικό. Παρόλο που μπορείτε να ξεφύγετε από το να χρησιμοποιήσετε κάτι δωρεάν, αυτά συνήθως δεν προσφέρουν σχεδόν την τελική ποιότητα βίντεο ή τα γενικά χαρακτηριστικά ενός επεξεργαστή υψηλής ποιότητας όπως το Adobe Premiere ή άλλα προϊόντα που πληρώνονται. Απλά να προειδοποιήσει, ένας καλός επεξεργαστής βίντεο θα σας κοστίσει. Επίσης, ενώ πολλές από τις συσκευές λήψης στην πραγματικότητα έρχονται με λογισμικό επεξεργασίας, πολλά από αυτά είναι αρκετά φτωχά, οπότε ενώ μπορείτε να τα επικαλεστεί για λίγο, θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε σε κάτι καλύτερο τελικά.

Πνευματική ιδιοκτησία

Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι επί του παρόντος μια νόμιμη γκρίζα περιοχή όταν πρόκειται για παιχνίδια παιχνιδιών YouTube. Θα καλύψουμε περισσότερα από αυτά στο δικό της άρθρο.

Εντάξει, τώρα τι γίνεται σχετικά με τον ήχο;

Έχεις καταλάβει το τέλος του βίντεο. Τι γίνεται με τον ήχο; Λοιπόν, αυτή είναι μια ιστορία για ένα διαφορετικό άρθρο ...