Η ενημέρωση των Windows 10 μου αποτυχία

Η λειτουργία μου με τη σκοτεινή πλευρά των αυτόματων ενημερώσεων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχω ακούσει για τα Windows 10 είναι το γεγονός ότι οι ενημερώσεις εγκαθίστανται αυτόματα. Στην πραγματικότητα, δεν έχετε επιλογή ή τουλάχιστον οι επιλογές σας είναι περιορισμένες. Η Microsoft προωθεί ενημερώσεις μέσω του υπολογιστή σας και αυτό είναι περισσότερο ή λιγότερο. Έχω ονομάσει αυτό ένα καλό πράγμα, και στηρίζω αυτή τη δήλωση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας με τα συστήματα των Windows, εξάλλου, είναι οι υπολογιστές που δεν έχουν παγιδευτεί - δεν είναι κακόβουλα προγράμματα, ούτε οι δούρειοι ίπποι ή οι ιοί. Όχι, είναι άνθρωποι που δεν ενημερώνουν τα συστήματά τους, επιτρέποντας την εύκολη εισαγωγή κακόβουλου λογισμικού στο λειτουργικό σύστημα (OS).

Ωστόσο, δεν είναι όλες τις ηλιόλουστες ημέρες όταν πρόκειται για αυτόματες ενημερώσεις στα Windows 10. Έχω βιώσει το μειονέκτημα αυτών των ενημερώσεων κατά τις πρώτες ημέρες του λειτουργικού συστήματος και σκέφτηκα ότι θα μοιραστώ τις εμπειρίες μου εδώ. Είναι μια ιστορία φόβου, απώλειας και, τελικά, ανακούφισης. Μια εμπειρία που σχεδόν συνέτριψε τον υπολογιστή μου με πραγματικά, πραγματικά φρικτό τρόπο.

Δεν σκέφτομαι 100% & # 39; Σημαίνει τι νομίζεις ότι σημαίνει

Ξεκίνησε όταν έλεγξα τον φορητό υπολογιστή Dell XPS 13 και έβλεπα μια γκρι οθόνη που έλεγε "Εγκατάσταση ενημερώσεων 100%", με "Μην απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας" κάτω από ένα μικρό κύκλωμα περιστροφής που συνήθως υποδεικνύει ότι ο υπολογιστής εγκαθιστά ενημερώσεις. Με άλλα λόγια, τα Windows 10 κατέβασαν αυτόματα και εγκατέστησαν μια ενημερωμένη έκδοση και τώρα τελείωσε. Περίμενα τον υπολογιστή μου να επανεκκινήσει, όπως είναι χαρακτηριστικό. Σκέφτηκα ότι θα συμβεί στιγμιαία, αφού το μήνυμα μου έλεγε ότι η ενημέρωση ήταν 100% εγκατεστημένη.

Περίμενα την επανεκκίνηση, περίμενε και περίμενε, και ... καλά, παίρνετε την ιδέα. Αν ήταν πράγματι 100 τοις εκατό εγκατεστημένο, δεν θα έπρεπε να έχει πάρει αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, επειδή δεν συνέβαινε τίποτα, έκανα ό, τι προειδοποιούν τα Windows ότι ποτέ δεν θα κάνατε: Απενεργοποίησα τον υπολογιστή μου. (Εάν βρεθείτε ποτέ σε αυτήν την κατάσταση, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των παγωμένων ενημερώσεων ).

Χρησιμοποιώντας τη δύναμη (κλείσιμο)

Όταν γύρισα τον υπολογιστή πίσω, δεν πήρα τίποτα. Προσπάθησα να το «ξυπνήσω» χτυπώντας το πλήκτρο Enter και στη συνέχεια να χτυπήσει κάποια άλλα πλήκτρα, έπειτα (ίσως λίγο πολύ ενεργά) κάνοντας κλικ στο ποντίκι. Συχνά, αυτό θα φέρει την επιφάνεια εργασίας. Αλλά αυτή τη φορά, τίποτα - και πάλι.

Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε τον κλασικό συνδυασμό πλήκτρων "κλείσιμο δύναμης" πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl + Alt + Delete (μερικές φορές γνωστά ως "χαιρετισμός τριών χεριών"). Ο συνδυασμός συνήθως ενεργοποιεί μια σκληρή επανεκκίνηση, στην οποία ο υπολογιστής απενεργοποιείται και επανεκκινείται. Αλλά αυτή τη φορά, τίποτα δεν συνέβη ξανά.

Το επόμενο βήμα ήταν να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας για περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Δεν ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα λειτουργήσει, αλλά βοήθησε στο παρελθόν με άλλους υπολογιστές. Και ... voila! Ο υπολογιστής έκλεισε. Περίμενα μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα το γύρισα πίσω. Αλλά πήρα μια άλλη γκρι, κενή οθόνη και καμία ακολουθία εκκίνησης.

Άρχισα να ανησυχώ ότι κάτι κακό είχε πάει στραβά με τα Windows λόγω της ενημέρωσης. Αυτό το laptop είναι ακόμα αρκετά καινούργιο και ακριβό. Δεν είχα την πολυτέλεια να το έχω κατεβάσει. Προσπάθησα να πατήσω και να κρατήσω ξανά το πλήκτρο λειτουργίας για πέντε δευτερόλεπτα. Ο υπολογιστής έκλεισε και πάλι.

Μόλις ξεκίνησα ξανά, έλαβα ένα άλλο μήνυμα που ενημέρωνε τα Windows. ΟΠΑ, τι? Ενημέρωση ξανά; Δεν ενημερώθηκε πριν; Το "100% Ενημέρωση" δεν σημαίνει ότι το 100% ενημερώθηκε; Αυτή τη φορά, πήρα μηνύματα προόδου όπως "18% ενημέρωση ... 35% ενημέρωση ... 72% ενημέρωση ..." Και πάλι, χτύπησε "100% Ενημέρωση", ακριβώς όπως έκανε όταν είχα το πρώτο πρόβλημα.

Επιτυχία επιτέλους

Κράτησα την αναπνοή μου, περιμένοντας να δω αν ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω τον κακό κύκλο ξανά. Αυτή τη φορά, πήρα την οθόνη εκκίνησης μου και μπόρεσα να συνδεθώ στον υπολογιστή μου. Μπά! Δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows αυτήν την ημέρα.

Στη συνέχεια, μπήκα στις ρυθμίσεις αναβάθμισης στο Start> Settings> Update & Security> Update history.

Εδώ έχω δει:

Ενημερωμένη έκδοση για Windows 10 για συστήματα x64 (KB3081441)

Η εγκατάσταση απέτυχε στις 8/19/2015

Αθροιστική ενημερωμένη έκδοση για Windows 10 για συστήματα x64 (KB3081444)

Εγκαταστάθηκε με επιτυχία στις 8/19/2015

Μια ενημερωμένη έκδοση προσπάθησε να εγκατασταθεί και απέτυχε, ενώ μια άλλη πέτυχε. Δεν ήταν η ίδια ενημέρωση, δεδομένου ότι έχουν διαφορετικούς αριθμούς "KB" (το KB είναι ένας προσδιορισμός της Microsoft που αναγνωρίζει πακέτα ενημερώσεων).

Ω, ο πόνος

Εκτός από όλες αυτές τις ενημερώσεις, υπήρξε επίσης μια "Αθροιστική Ενημέρωση" για τα Windows 10 τρεις ημέρες πριν. Εκείνη την εποχή, αυτό μου είπε ότι η Microsoft βρήκε και ρύθμιζε πολλά σφάλματα στο λειτουργικό σύστημα, το οποίο είναι το ίδιο για την πορεία με μια νέα έκδοση των Windows. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να περιμένετε λίγο περισσότερο πριν από την ενημέρωση σε μια σημαντική νέα έκδοση των Windows 10. Τα προβλήματα ενημέρωσης μπορεί να πλήξουν πολλούς χρήστες των Windows 10 κάθε φορά που ξεκινάει μια νέα έκδοση. Ενώ οι επιλογές σας είναι περιορισμένες, υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να λάβετε για να καθυστερήσετε τις ενημερώσεις των Windows 10. Θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτό σε έναν επερχόμενο οδηγό επιβίωσης Windows 10 Updates.

Τελικά, αυτές οι εξαναγκαστικές ενημερώσεις εξακολουθούν να είναι καλά, παρά τις εμπειρίες μου. Μπορεί ωστόσο να είναι ένας πόνος για τους πρώτους υιοθετώντες.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.