Κοινά προβλήματα amp (και πώς να τα διορθώσετε!)

Ο ήχος αυτοκινήτου προσπαθεί να εγκαταλείψει το φάντασμα;

Τα συστήματα ήχου αυτοκινήτου μπορούν να είναι εξαιρετικά περίπλοκα και συχνά τα προβλήματα του ηχητικού συστήματος αυτοκινήτων είναι δύσκολο να ξεριζωθούν. Εκτός από το γεγονός ότι έχουν όλα τα ίδια εξαρτήματα των οικιακών συστημάτων ήχου, τα συστήματα ήχου αυτοκινήτου υποβάλλονται επίσης σε ακραίες θερμοκρασίες, κραδασμούς και άλλες καταπονήσεις στο δρόμο. Έτσι, ενώ οι ενισχυτές ήχου αυτοκινήτου είναι μόνο ένα από τα πολλά, τα προβλήματα που μπορούν να εισαχθούν είναι τεράστια και ποικίλα.

Ορισμένα προβλήματα ήχου αυτοκινήτου τα οποία συνήθως αποδίδονται σε ενισχυτές περιλαμβάνουν παραμόρφωση ήχου, καθόλου ήχο και παράξενους ήχους, όπως φωνάζοντας. Κάποια από αυτά μπορεί να προκληθούν από ένα σπασμένο ενισχυτή, αλλά όλα αυτά μπορεί να προκληθούν από άλλα υποκείμενα ζητήματα που θα εξακολουθούν να είναι γύρω αν προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα ρίχνοντας ένα νέο ενισχυτή σε αυτό .

Εάν ο ενισχυτής σας δεν ενεργοποιείται καθόλου

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί, ο ενισχυτής σας χρειάζεται να διαθέτει ισχύ τόσο στο τηλεχειριστήριο όσο και στο καλώδιο τροφοδοσίας, εκτός από ένα καλό έδαφος. Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι ο ενισχυτής σας δεν ενεργοποιείται καθόλου, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Εάν το καλώδιο τηλεχειρισμού δεν διαθέτει τροφοδοσία, ο ενισχυτής σας δεν θα ενεργοποιηθεί. Το απομακρυσμένο καλώδιο λειτουργεί ουσιαστικά όπως το δάκτυλό σας με ένα διακόπτη, όπου το δάχτυλό σας είναι μπαταρία, και ο διακόπτης είναι ένας μηχανισμός μέσα στον ενισχυτή.

Το τηλεχειριζόμενο καλώδιο τροφοδοσίας προέρχεται συνήθως από το ραδιόφωνο, οπότε ο ενισχυτής σας δεν θα ενεργοποιηθεί εάν δεν είναι ενεργοποιημένος ο ασύρματος. Έτσι, εάν δεν υπάρχει τροφοδοσία στο απομακρυσμένο τερματικό του ενισχυτή σας, το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε την ισχύ στο αντίστοιχο καλώδιο όπου συνδέεται με το ραδιόφωνο.

Εάν ο ενισχυτής σας έχει συνδεθεί εσφαλμένα και η τηλεχειριζόμενη ενεργοποίηση είναι συνδεδεμένη με το καλώδιο της κεραίας ισχύος στη μονάδα κεφαλής, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο ενισχυτής λειτουργεί μόνο μερικές φορές. Σε αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση, ο ενισχυτής συνήθως ενεργοποιείται μόνο όταν η είσοδος ήχου της κεφαλής είναι ρυθμισμένη σε AM ή FM ραδιόφωνο.

Το καλώδιο τροφοδοσίας είναι το επόμενο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε, αν δεν βρείτε προβλήματα με το τηλεχειριστήριο. Αυτό το καλώδιο θα είναι πολύ παχύτερο από το απομακρυσμένο καλώδιο και θα πρέπει να έχει τάση μπαταρίας. Εάν δεν συμβαίνει, θα πρέπει να ελέγξετε για τυχόν ενσωματωμένες ασφάλειες και να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο δεν είναι χαλαρό, διαβρωμένο ή βραχυκυκλωμένο κάπου.

Εάν το τηλεχειριστήριο και τα καλώδια τροφοδοσίας ελέγξουν τόσο καλά, το επόμενο πράγμα που πρέπει να αναζητήσουμε είναι η συνέχεια στο καλώδιο γείωσης. Εάν η σύνδεση με το έδαφος είναι κακή ή δεν έχει συνδεθεί καθόλου, ο ενισχυτής μπορεί να μην ενεργοποιηθεί ή να μην λειτουργήσει πολύ καλά.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο ενισχυτής έχει καλή ισχύ και γείωση, ότι το τηλεχειριστήριο έχει τάση όταν η μονάδα κεφαλής είναι ενεργοποιημένη και ότι καμία από τις ασφάλειες δεν έχει καεί, πιθανότατα πρόκειται για έναν ενισχυτή που έχει διακοπεί.

Εάν ανάβει η λυχνία λειτουργίας Προστασίας

Οι ενισχυτές σχεδιάζονται συχνά για να μεταβούν σε " λειτουργία προστασίας " για να αποφευχθεί η περαιτέρω ζημιά στα εσωτερικά εξαρτήματα. Εάν ο ενισχυτής σας έχει "προστατεύσει" το φως και είναι ενεργοποιημένο, τότε οι πιθανότητες είναι καλές να έχετε ένα ελαττωματικό ηχείο, υπογούφερ, καλώδιο ή άλλο στοιχείο. Κατ 'αρχάς, θα θέλετε να ελέγξετε για την ισχύ, όπως περιγράφεται στο "αν ο ενισχυτής σας δεν τροφοδοτείται σε όλα τα τμήματα", μόνο για να καλύψει τις βάσεις σας. Εάν τα πάντα ελέγχουν έξω, τότε θα πρέπει να αποκλείσετε προβλήματα με μεμονωμένα εξαρτήματα.

Το πρώτο βήμα στη διάγνωση ενός φωτός λειτουργίας προστατευτικού ενισχυτή είναι να αποσυνδέσετε απλά τα καλώδια των ηχείων. Εάν παρατηρήσετε ότι το φως σβήνει σε αυτό το σημείο, είναι αρκετά ασφαλές στοίχημα ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε ένα από τα ηχεία. Για να προσδιορίσετε το πρόβλημα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε οπτική επιθεώρηση σε κάθε ηχείο και υπογούφερ στο σύστημά σας.

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιο από αυτά είναι καίγεται, τότε αυτό μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματός σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ωμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι κανένα από τα ηχεία δεν είναι γειωμένο, πράγμα που μπορεί να συμβεί εάν τυχόν καλώδια ηχείων χαλαρώσουν και γείωση επαφής ή εάν οι συνδέσεις των ηχείων είναι οι ίδιες σε επαφή με γυμνό μέταλλο.

Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα με τα ηχεία σας, τα καλώδια RCA patch που είναι γειωμένα ή έχουν ελαττωματικό χαρακτήρα ενδέχεται επίσης να προκαλέσουν την ανάφλεξη της ενδεικτικής λυχνίας προστασίας. Για να το ελέγξετε αυτό, μπορείτε να συνδέσετε απλά ένα σύνολο καλών καλωδίων RCA στη μονάδα κεφαλής και στον ενισχυτή. Αν αυτό προκαλέσει την απενεργοποίηση της λάμπας, η αντικατάσταση των καλωδίων RCA θα διορθώσει το πρόβλημα.

Εάν ακούγεται σαν το Amp Clipping

Η αποκοπή είναι ένας τύπος παραμόρφωσης του ήχου που συμβαίνει λόγω της ακουστικής κυματομορφής που «αποσπάται» από τον ενισχυτή. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο ενισχυτής υπερφορτώνεται από ένα υπογούφερ ή άλλα ηχεία σε σημείο που απλά δεν μπορεί να παρέχει αρκετή ισχύ. Στις ρυθμίσεις ήχου στο σπίτι, η αποκοπή προκαλείται συνήθως από έναν ενισχυμένο ενισχυτή ή από ανεπαρκή ηχεία, αλλά χαλαρά ή καμένα καλώδια μπορούν να προκαλέσουν παρόμοια προβλήματα στα αυτοκίνητα.

Ένας ενισχυτής που απλά δεν είναι αρκετά ισχυρός για το ηχείο ή τα ηχεία που έχετε συνδέσει είναι η μοναδική πιθανή αιτία αποκοπής, οπότε θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε τον ενισχυτή ή να υποβαθμίσετε τα ηχεία. Έτσι, εάν αισθάνεστε ότι το γούφερ ή ο ενισχυτής subwoofer σας είναι κουμπωμένος, το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να συγκρίνετε την ισχύ του ενισχυτή με το ηχείο.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο ενισχυτής έχει αρκετή ισχύ για την εφαρμογή, τότε θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα καλώδια των ηχείων σας, τα ίδια τα ηχεία ή το έδαφος του ενισχυτή.

Αν δεν έρχεται κανένας ήχος από τα ηχεία σας ...

Εάν ο ενισχυτής σας ενεργοποιείται, τότε θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει μια εισροή από την κεντρική μονάδα. Αυτή είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία αν έχετε πρόσβαση τόσο στην κύρια μονάδα όσο και στον ενισχυτή - απλώς αποσυνδέστε τα καλώδια RCA από κάθε μονάδα και επανασυνδέστε τα με ένα καλό σετ.

Βεβαιωθείτε ότι η κεφαλή είναι ενεργοποιημένη, η ένταση του ήχου είναι αναμμένη και περνάει από πολλαπλές εισόδους, όπως το ραδιόφωνο , το CD player ή η βοηθητική είσοδος. Εάν όλα λειτουργούν μετά την παράκαμψη των εγκατεστημένων καλωδίων RCA, τότε θα πρέπει απλώς να τα αντικαταστήσετε με ένα καλό σετ. Αν παίρνετε ήχο από μια είσοδο αλλά όχι άλλη, το πρόβλημα είναι στη μονάδα κεφαλής και όχι στον ενισχυτή σας.

Αν εξακολουθείτε να μην έχετε έξοδο από τον ενισχυτή σας, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να τον αποσυνδέσετε από τα ηχεία του αυτοκινήτου σας και να συνδέσετε ένα γνωστό καλό ηχείο που δεν είναι στο αυτοκίνητό σας. Εάν ο ενισχυτής οδηγεί αυτό ωραία, τότε έχετε ένα πρόβλημα με τα ηχεία ή την καλωδίωση. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε ήχο, τότε θα μπορούσατε να έχετε έναν ελαττωματικό ενισχυτή, παρόλο που θα θέλετε να ελέγξετε ότι δεν βρίσκεται σε λειτουργία "σκλάβος" και ότι δεν έχετε αντικρουόμενα φίλτρα προτού καταδικάσετε τη μονάδα .

Εάν ακούσετε πολλά από τα σχόλια ή άλλη παραμόρφωση από τα ηχεία

Για να εντοπίσετε την πηγή της παραμόρφωσής σας, θα πρέπει να αποκλείσετε κάθε πιθανή αιτία. Πρώτον, πρέπει να επιθεωρήσετε τα καλώδια patch και τα καλώδια των ηχείων. Εάν τα καλώδια που συνδέουν τη μονάδα κεφαλής και τον ενισχυτή σας τρέχουν παράλληλα με οποιαδήποτε καλώδια ρεύματος ή γείωσης σε οποιοδήποτε σημείο, μπορούν να πάρουν παρεμβολές που θα ακούσετε ως παραμόρφωση.

Το ίδιο ισχύει για τα καλώδια των ηχείων. Αν και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό πρόβλημα για να εντοπιστεί, είναι απλό να μετατοπίζουμε τα καλώδια έτσι ώστε να μην έρχονται κοντά σε καλώδια ρεύματος ή γείωσης και να διασχίζουν σε γωνία 90 μοιρών εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Η χρήση καλωδίων ή καλωδίων υψηλότερης ποιότητας με καλή θωράκιση μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα με τον τρόπο δρομολόγησης των καλωδίων patch ή των καλωδίων ηχείων, μπορείτε να δοκιμάσετε να αποσυνδέσετε τα ηχεία από τον ενισχυτή. Εάν εξακολουθείτε να ακούτε θορύβους, τότε θα θέλετε να ελέγξετε για ένα κακό έδαφος.

Φυσικά, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι πάντα στο κεφάλι σας ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε ως πηγή ήχου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διάγνωσης αυτού του τύπου προβλήματος, δείτε πώς να χειριστείτε τους βρόχους γείωσης και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι προκαλεί το κτύπημα του ομιλητή αυτοκινήτου .

Αν το Subwoofer ακούγεται σαν να ξεχειλίζει ...

Οι παράξενοι ήχοι μπορεί να προέρχονται από ένα υπογούφερ που είναι υπερβολικά ισχυρό, υποτιμημένο ή απλά εγκατεστημένο λανθασμένα, οπότε η μετάβαση στο κατώτατο σημείο αυτού του συγκεκριμένου προβλήματος μπορεί να πάρει κάποια εργασία.

Πρώτα απ 'όλα, θα θέλετε να εξαλείψετε τυχόν προβλήματα με το περίβλημα ηχείων σας. Αν το περίβλημα δεν είναι το σωστό κατάλληλο για το συγκεκριμένο υποσύστημα σας, τότε συνήθως δεν θα ακούγεται ούτε σωστό. Εάν το ηχείο δεν είναι σωστά τοποθετημένο, μπορεί να επιτρέψει τη διαφυγή του αέρα ενώ ακούτε μουσική. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστο ήχο πτώσης, καθώς ο κώνος του δονητικού ηχείου οδηγεί αέρα μέσα και έξω από το κιβώτιο μετά από τη σφράγιση. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με απλά τοποθέτηση του ηχείου σωστά.

Εάν δεν υπάρχει τίποτα κακό με το περίβλημα, τότε θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το γούφερ είναι σύμφωνο με την αντίσταση. Η αντιστοίχιση εμπέδησης είναι πολύ απλή αν έχετε ένα υπο γαντζωμένο σε έναν ενισχυτή - είτε ταιριάζει είτε δεν το κάνει. Εάν έχετε πολλαπλές υποσυνδέσεις σε ένα μόνο ενισχυτή, τότε θα πρέπει να κάνετε ορισμένους υπολογισμούς με βάση το εάν είναι συνδεδεμένοι σε σειρά ή παράλληλα.

Εάν βρείτε ότι οι αντιστάσεις ταιριάζουν, τότε θα θέλετε να ελέγξετε και τις δύο τιμές ισχύος για το υποσύστημα και τον ενισχυτή σας και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις εάν ο ενισχυτής είναι είτε χαμηλής κατανάλωσης είτε υπερβολικά τροφοδοτημένος. Σε μια περίπτωση όπου απλά υπερφορτίζετε το sub, μπορείτε είτε να πάρετε ένα μεγαλύτερο υπογούφερ είτε απλά να μην το ξεπεράσετε, δηλαδή να μειώσετε το κέρδος στη μονάδα κεφαλής, να μειώσετε την ένταση των μπάσων και να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις μέχρι το Το woofer σταματά να σκίζει σε όλη τη χώρα.