Οι θερμαντήρες αναπτήρα τσιγάρων λειτουργούν;

Η οδήγηση ενός κρύου αυτοκινήτου στα νεκρά του χειμώνα δεν είναι καθόλου διασκεδαστική και μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν μπορείτε να ξεπαγώσετε επαρκώς τα παράθυρα. Μία από τις ευκολότερες και πιο ελκυστικές λύσεις είναι να συνδέσετε μια θερμάστρα στην πρίζα του αναπτήρα, αλλά είναι πάντα κάτι τόσο εύκολο;

Do θερμαντήρες αυτοκινήτων φορητών αυτοκινήτων αναπτήρα τσάι εργασίας;

Οι θερμαντήρες αναπτήρων λειτουργούν με το ότι λαμβάνουν ενέργεια από το ηλεκτρικό σύστημα ενός αυτοκινήτου και το μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια, αλλά έχουν κάποιους πολύ σκληρούς περιορισμούς.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε μια συσκευή που τεχνικά επιτελεί, το είδος, το έργο που σχεδιάστηκε να εκτελέσει και ένα που κάνει κάθε χρήσιμη δουλειά. Και όταν μιλάτε για έναν θερμαντήρα που έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται σε μια πρίζα αναπτήρα, υπάρχει μια πολύ περιορισμένη ποσότητα εργασίας που μπορείτε να περιμένετε να κάνει.

Όταν συνδέετε έναν θερμαντήρα αυτοκινήτου σε μια υποδοχή αναπτήρα τσιγάρων , η έξοδος του θερμαντήρα θα υποστεί αυτομάτως από ένα σκληρό όριο που βασίζεται στην καλωδίωση, και την ασφάλεια, που συνδέεται στην πρίζα. Τόσο οι αναπτήρες τσιγάρων όσο και οι πρίζες αξεσουάρ είναι καλωδιωμένες με σχετικά χαμηλές ασφάλειες, γεγονός που θέτει ένα σκληρό όριο στην ισχύ αυτού του τύπου θερμαντήρα.

Η καλωδίωση που συνδέει τους αναπτήρες τσιγάρων και τις πρίζες αξεσουάρ για την τροφοδοσία είναι επίσης συνήθως στο ελαφρύ τέλος του φάσματος, έτσι απλά η εγκατάσταση ενός beefier ασφάλεια δεν είναι μια λύση που αξίζει να διασκεδάσετε.

Ακόμη και οι καλύτερες ηλεκτρικές θερμάστρες αυτοκινήτων έχουν όρια, αλλά οι θερμαντήρες αναπτήρα είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι λόγω αυτών των ζητημάτων καλωδίωσης και ασφαλειών.

Χρησιμοποιώντας θερμαντήρα αναπτήρα τσιγάρων

Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στο εργοστάσιο θέρμανσης σας , τότε ένας θερμαντήρας αναπτήρα τσιγάρων πιθανώς δεν πρόκειται να το κόψει. Αυτά τα θερμαντικά σώματα δουλεύουν και καταστρέφουν θερμότητα, αλλά είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στην απόψυξη ή στη θέρμανση των χεριών σας παρά στην πραγματική θέρμανση του αέρα μέσα στο αυτοκίνητό σας.

Έτσι, αν το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας αντικαταστάτης αντικατάστασης, ίσως είστε απόλυτα ευχαριστημένοι με ένα θερμαντήρα αναπτήρα. Ή αν πραγματικά δεν πάρετε αυτό το κρύο όπου ζείτε, και χρειάζεστε μόνο λίγο επιπλέον θερμότητα για να σας πάρει κοντά, τότε αυτό θα μπορούσε πραγματικά να είναι μια βιώσιμη επιλογή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είστε καλύτερα με ένα 12-volt θερμάστρα που είναι ενσύρματο απευθείας στην μπαταρία με μια ενσωματωμένη ασφάλεια ή ένα οικιακό θερμαντήρα χώρου συνδεδεμένο σε ένα μετατροπέα , αν και οι δύο από αυτές τις επιλογές είναι περιορισμένες από την ποσότητα ενέργειας που το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σας είναι σε θέση να βγάλει.

Αν κοιτάζετε ακριβώς για να ζεστάνετε το αυτοκίνητό σας το πρωί, τότε ένας θερμαντήρας χώρου που συνδέεται μέσω καλωδίου επέκτασης παντός καιρού είναι ίσως το καλύτερο σας στοίχημα. Είναι επίσης πιθανό ότι μια θέρμανση που λειτουργεί με μπαταρία μπορεί να κάνει το τέχνασμα αν απλά θέλετε να ξεπαγώσετε το παρμπρίζ σας.

Η μόνη πραγματική αντικατάσταση για ένα εργοστασιακό θερμαντήρα αυτοκινήτων είναι ένας καθολικός θερμαντήρας που βασίζεται σε ζεστό ψυκτικό παρά σε ένα ηλεκτρικό στοιχείο θέρμανσης, αλλά είναι πολύ πιο ακριβό και δύσκολο να εγκατασταθεί από τους θερμαντήρες αναπτήρα.

Το πρόβλημα με θερμαντήρες αυτοκινήτων και αναπτήρες τσιγάρων

Οι θερμαντήρες αυτοκινήτων που διαθέτουν βύσματα αναπτήρα τσιγάρων είναι συνήθως πολύ χαμηλές σε ισχύ λόγω των περιορισμών των κυκλωμάτων αναπτήρα. Τα περισσότερα από αυτά τα κυκλώματα συνδέονται με καλώδια 10 ή 15 A, τα οποία είναι αρκετά χαμηλά. Σε 12 V DC, ακόμη και ένας θερμαντήρας 200 W θα τραβήξει πάνω από 16 A, που είναι αρκετό για να σκάσει τα περισσότερα κυκλώματα αναπτήρα και εξαρτημάτων.

Φυσικά, κάθε θερμάστρα που περιλαμβάνει έναν φυσητήρα πρέπει να αφιερώσει μέρος της ονομαστικής ισχύος του για να τρέξει τον ανεμιστήρα, γι 'αυτό και πολλοί θερμαντήρες αυτοκινήτων που συνδέονται σε υποδοχές αναπτήρα δεν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Έτσι, ενώ δεν χρειάζεστε έναν τεράστιο οικιστικό θερμαντήρα για να θερμάνετε το σχετικά μικρό χώρο μέσα στο αυτοκίνητό σας, οτιδήποτε μπορείτε να συνδέσετε στην πρίζα του αναπτήρα είναι πιθανόν να σας αφήσει κρύο.

Εναλλακτικές λύσεις για τους θερμαντήρες αυτοκινήτων για αναπτήρες αυτοκινήτου

Για να έχετε αρκετή ισχύ για να τρέξετε ένα ηλεκτρικό θερμαντήρα που μπορεί πραγματικά να ζεσταθεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, πρέπει είτε να:

Καθένα από αυτά θα λειτουργήσει εάν γίνει σωστά και κανείς δεν είναι αναγκαστικά καλύτερος από τον άλλο. Η καλωδίωση ενός θερμαντήρα 12 V στο δικό του κύκλωμα είναι πιο αποδοτική από τη χρήση ενός μετατροπέα, αλλά η καλωδίωση σε έναν μετατροπέα είναι μια πιο ευπροσάρμοστη λύση αφού θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για κάτι περισσότερο από ένα ηλεκτρικό θερμαντήρα αυτοκινήτου .

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτές οι λύσεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επαρκώς έναν λειτουργικό θερμοσυσσωρευτή που βασίζεται στη μεταφορά θερμότητας από το ψυκτικό μέσο του κινητήρα.