Οι θερμαντήρες που λειτουργούν με μπαταρία λειτουργούν;

Για να διαπιστώσετε εάν μια θέρμανση που λειτουργεί με μπαταρία θα λειτουργήσει για σας, είναι σημαντικό να αποφασίσετε ποιοι είναι οι στόχοι σας. Θέλετε να θερμάνετε ολόκληρο τον εσωτερικό όγκο του οχήματός σας με έναν συγκεκριμένο αριθμό μοίρες; Ή απλά θέλετε να ξεπαγώσετε το παρμπρίζ έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βγάζετε έναν αποξεστήρα πάγου και να παγώσετε τα δάχτυλά σας κάθε πρωί; Η πρώτη είναι πολύ πιο εντατική ενέργεια και αν αυτός είναι ο απώτερος στόχος σας, πιθανότατα θα καταλήξετε να απογοητεύεστε σχεδόν σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή θέρμανσης που λειτουργεί με μπαταρίες που βρίσκετε.

Χρησιμοποιώντας θερμαντήρες που λειτουργούν με μπαταρία για να ζεστάνουν ένα αυτοκίνητο

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια θέρμανση που λειτουργεί με μπαταρία για να θερμάνετε πραγματικά ολόκληρο τον όγκο αέρα μέσα στο αυτοκίνητο ή στο φορτηγό σας, υπάρχουν δύο διασυνδεδεμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το πρώτο είναι πόση ηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ο θερμαντήρας. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι δουλεύετε με έναν θερμαντήρα που τροφοδοτείται με μπαταρία 500 W που συνδέεται με την μπαταρία του αυτοκινήτου σας. Για να μάθετε πόση ένταση καταναλώνει αυτή η θερμάστρα, μπορείτε να διαιρέσετε την ισχύ κατά 12 V.

500 W / 12 V = 41,667 Α

Εάν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας έχει 50 ώρες δυναμικότητας ισχύος ενισχυτή, τότε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον θερμαντήρα για λίγο περισσότερο από μία ώρα πριν την αποστράγγιση της μπαταρίας. Φυσικά, οι μπαταρίες αυτοκινήτων δεν έχουν σχεδιαστεί για να τρέχουν προς τα κάτω έτσι, και η αποφόρτιση της μπαταρίας σας θα το βλάψει .

Το κύριο σημείο αυτής της άσκησης ήταν να δείξει ότι ακόμη και μια μεγάλη μπαταρία όπως αυτή του αυτοκινήτου σας μπορεί να τρέξει μόνο μια θερμάστρα για πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπαταρίες με θέρμανση που χρησιμοποιούν οτιδήποτε μικρότερο από μια μπαταρία αυτοκινήτου θα παρέχουν λιγότερη θερμότητα. Ορισμένες μπαταρίες που λειτουργούν με μπαταρία περιέχουν μεγάλες ποσότητες μπαταριών πακέτων gel που είναι συγκρίσιμες με μπαταρίες βαθέων κυκλωμάτων θαλάσσης, αλλά εξακολουθείτε να ασχολείστε με μια περιορισμένη ποσότητα εφεδρικής ισχύος και πιθανής παραγωγής θερμότητας.

Το δεύτερο είναι ο όγκος του αέρα που προσπαθείτε να θερμαίνετε και πόση ενέργεια θα χρειαστεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Αυτό είναι ένα πολύ πιο περίπλοκο ζήτημα, αφού πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο τον όγκο του αέρα αλλά το μέγεθος και τη σύνθεση κάθε αντικειμένου μέσα στο όχημα, τη θερμοκρασία εκκίνησης του αέρα, τη σχετική υγρασία και άλλους παράγοντες. Ο σχετικά μικρός χώρος μέσα στο αυτοκίνητό σας σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε ένα εξαιρετικά ισχυρό θερμαντήρα, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την απώλεια θερμότητας μέσω των παραθύρων και το γεγονός ότι μπορεί να πάρει πολύ κρύο μέσα σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χρησιμοποιώντας θερμαντήρες που λειτουργούν με μπαταρία για να ξεπαγώσουν τα παρμπρίζ

Εάν ανησυχείτε περισσότερο απλά για απόψυξη του παρμπρίζ σας και ενδεχομένως να πάρετε λίγο chill έξω από τον αέρα την ίδια στιγμή, τότε μια θέρμανση που λειτουργεί με μπαταρία μπορεί να κάνει το τέχνασμα. Εκτός αν ασχολείστε με παχιά φύλλα πάγου, ακόμα και μια σχετικά χαμηλής ισχύος θέρμανση, όπως κάποιες από τις μονάδες που τροφοδοτούνται με μπαταρίες 200-watt, εκεί έξω πιθανότατα θα κάνει τη δουλειά για την ικανοποίησή σας. Φυσικά, σχεδόν οποιοσδήποτε άλλος τύπος θερμαντήρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα κάνει καλύτερη δουλειά. Εάν ένα θερμοσίφωνα plugin αυτοκινήτου δεν είναι πραγματικά μια επιλογή, τότε θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο να εξετάσει μια aftermarket απομακρυσμένο αυτοκίνητο μίζα , η οποία θα σας επιτρέψει να πάρετε το αυτοκίνητο τρέχει και θερμαίνεται πριν βγείτε ποτέ έξω.