Πώς να αποκτήσετε Internet με κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα Bluetooth

Δεν υπάρχει Wi-Fi; Κανένα πρόβλημα

Η χρήση του κινητού σας τηλεφώνου με δυνατότητα Bluetooth ως μόντεμ για πρόσβαση στο διαδίκτυο στο φορητό σας υπολογιστή είναι εξαιρετική σε ένα τσίμπημα όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη υπηρεσία Wi-Fi ή η κανονική υπηρεσία Internet σβήνει. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης Bluetooth αντί του καλωδίου USB για πρόσδεση είναι ότι μπορείτε να κρατήσετε το κινητό σας στην τσάντα ή την τσέπη σας και να κάνετε ακόμα τη σύνδεση.

Ο, τι χρειάζεσαι

Ακολουθούν οδηγίες για τη χρήση του τηλεφώνου σας ως μόντεμ Bluetooth, βάσει βασικών οδηγιών αντιστοίχισης Bluetooth και πληροφοριών από το Bluetooth SIG, εμπορική ένωση εταιρειών συνδεδεμένων με προϊόντα Bluetooth.

Σημείωση: Υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις αυτής της μεθόδου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της υπηρεσίας Bluetooth Dial-Up Networking (DUN) και των πληροφοριών σύνδεσης του παροχέα ασύρματου δικτύου για τη σύνδεση του τηλεφώνου σας στον υπολογιστή σας. Η πιο εύκολη διαδρομή, ωστόσο, είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό πρόσδεσης τρίτου μέρους όπως το PdaNet για smartphones ή το Synccell για τα κανονικά τηλέφωνα, επειδή αυτές οι εφαρμογές δεν απαιτούν να κάνετε πολλές αλλαγές στις ρυθμίσεις ή να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία του παροχέα ασύρματου δικτύου.

Η παρακάτω μέθοδος συνδέει το τηλέφωνό σας με τον υπολογιστή σας και τις συνδέει μέσω ενός προσωπικού δικτύου (PAN).

Πώς να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με το φορητό υπολογιστή σας

  1. Ενεργοποιήστε το Bluetooth στο κινητό σας τηλέφωνο (συνήθως βρίσκεται στο μενού Ρυθμίσεις ) και ρυθμίστε το τηλέφωνό σας ώστε να μπορεί να εντοπιστεί ή να είναι ορατό σε άλλες συσκευές Bluetooth.
  2. Στο PC, βρείτε τον διαχειριστή του προγράμματος Bluetooth (στα Windows XP και Windows 7, ανατρέξτε στον Υπολογιστή μου> Οι συνδέσεις μου Bluetooth ή μπορείτε να αναζητήσετε συσκευές Bluetooth στον Πίνακα Ελέγχου , σε Mac, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Συστήματος> Bluetooth).
  3. Στον διαχειριστή προγραμμάτων Bluetooth, επιλέξτε την επιλογή για να προσθέσετε μια νέα σύνδεση ή συσκευή , η οποία θα κάνει τον υπολογιστή να αναζητήσει διαθέσιμες συσκευές Bluetooth και να βρει το τηλέφωνό σας.
  4. Όταν το κινητό σας τηλέφωνο εμφανίζεται στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε το για να το συνδέσετε / να το συνδέσετε με το φορητό σας υπολογιστή.
  5. Εάν σας ζητηθεί κωδικός PIN, δοκιμάστε 0000 ή 1234 και εισαγάγετε τον κωδικό τόσο στην κινητή συσκευή όσο σας ζητηθεί και στον υπολογιστή σας. (Εάν οι κωδικοί αυτοί δεν λειτουργούν, αναζητήστε τις πληροφορίες που συνοδεύουν τη συσκευή σας ή πραγματοποιήστε αναζήτηση για το μοντέλο του τηλεφώνου σας και τις λέξεις "Κωδικός αντιστοίχισης Bluetooth").
  6. Όταν έχει προστεθεί το τηλέφωνο, θα ερωτηθείτε τι υπηρεσία θα χρησιμοποιήσετε. Επιλέξτε PAN (Personal Area Network). Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχετε μια λειτουργούσα σύνδεση στο διαδίκτυο.

Συμβουλές:

  1. Αν δεν μπορείτε να βρείτε τον διαχειριστή προγράμματος Bluetooth, δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση στην περιοχή Προγράμματα> [Όνομα κατασκευαστή υπολογιστή]> Bluetooth, καθώς το σύστημά σας μπορεί να έχει ειδική εφαρμογή Bluetooth.
  2. Αν δεν σας ζητηθεί ο φορητός υπολογιστής σας για τον τύπο υπηρεσίας που θα χρησιμοποιήσετε με το τηλέφωνό σας Bluetooth, δοκιμάστε να μεταβείτε στο μενού επιλογών της εφαρμογής Bluetooth για να βρείτε αυτή τη ρύθμιση.
  3. Εάν είστε κάτοχος ενός BlackBerry, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τον οδηγό βήμα προς βήμα για να χρησιμοποιήσετε το BlackBerry ως συνδεδεμένο μόντεμ .