Κορυφαίοι 7 λόγοι για το αυτοκίνητό σας

Όταν το αυτοκίνητό σας μυρίζει λίγο, προσπαθεί να σας πει κάτι. Όπως και ο ξεχωριστός ήχος μιας χτυπημένης αλυσίδας χρονομέτρησης ή κάνοντας κλικ σε μια κακή άρθρωση βιογραφικού σημειώματος, η κακή μυρωδιά του αυτοκινήτου υποδηλώνει συχνά ότι κάτι δεν πάει καλά και σας έβαλε στο σωστό δρόμο για να διαπιστώσετε τι ακριβώς είναι αυτό.

Εδώ είναι επτά από τους κορυφαίους λόγους που το αυτοκίνητό σας βρωμάει, και τι πρέπει να κάνετε γι 'αυτό.

01 από 07

Τα φρένα ή ο συμπλέκτης χρειάζονται προσοχή

Μερικές κακές πηγές μυρωδιάς αυτοκινήτων είναι πιο προφανείς από άλλες. Joseph O. Holmes / Στιγμή / Getty

Συνδυασμένη μυρωδιά: ακάθαρτη

Πότε μυρίζει: συνήθως όταν το όχημα κινείται και μερικές φορές συγκεκριμένα όταν εφαρμόζονται τα φρένα ή ο συμπλέκτης.

Γιατί μυρίζει

Οι σκληρές, ακάθαρτες μυρωδιές συνήθως σημαίνουν ότι έχει πέσει είτε υλικό πέδησης είτε συμπλέκτης. Η οδήγηση των φρένων σας ή η αποχώρηση από το φρένο στάθμευσης είναι και οι δύο εξαιρετικοί τρόποι να κάνετε το αυτοκίνητό σας να μυρίζει σαν αυτό. Φυσικά, ένα παγιδευμένο καλώδιο ή παγωμένο καλώδιο φρένου στάθμευσης μπορεί επίσης να κάνει τη δουλειά για σας.

Ένας καμένος συμπλέκτης μυρίζει πολύ παρόμοια με τα τακάκια φρένων που πήρε πολύ ζεστό, και μπορεί να προκληθεί από τη οδήγηση του συμπλέκτη. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο συμπλέκτης σας γλιστρά, είτε επειδή είναι φθαρμένος είτε γιατί πρέπει να προσαρμοστεί. Σε συστήματα με υδραυλικούς συμπλέκτες, ένας συμπλέκτης ολίσθησης μπορεί επίσης να δηλώσει πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημα.

Εάν είναι περισσότερο από καύση καουτσούκ μυρωδιά, τότε ίσως να θέλετε να κάνετε λιγότερο φλούδες έξω.

02 του 07

Ο πυρήνας του θερμαντήρα σας διαρρέει

Οι γλυκές μυρωδιές συνήθως υποδεικνύουν μια διαρροή πυρήνα θερμαντήρα, που θα εξηγούσε γιατί πρέπει να συμπληρώσετε το ψυκτικό σας πολύ. Jane Norton / Ε + / Getty

Συνδυασμένη μυρωδιά: γλυκό, καραμέλα, σιρόπι σφενδάμου

Πότε μυρίζει: ο θερμαντήρας είναι ενεργοποιημένος, ο κινητήρας έχει θερμανθεί, ή μερικές φορές αφού κλείσετε τον κινητήρα.

Γιατί μυρίζει

Το αντιψυκτικό μυρίζει γλυκιά. Μυρίζει τόσο γλυκιά, στην πραγματικότητα, ότι πρέπει να περιλαμβάνει έναν πικρό πράκτορα από το νόμο . Αυτό βοηθάει στην αποτροπή των ζώων και των παιδιών από το να πίνουν αυτό που μυρίζει σαν μια νόστιμη θεραπεία.

Εάν μυρίσετε κάτι γλυκιά γλυκό στο αυτοκίνητό σας και είστε σίγουροι ότι δεν χάσατε κατά λάθος το σιρόπι σφενδάμου κάτω από τις εστίες σας θέρμανσης, τότε μάλλον μυρίζετε αντιψυκτικό. Είναι ίσως ο πυρήνας του θερμαντήρα αν το μυρίσετε έντονα μέσα στο αυτοκίνητο, και αν παρατηρήσετε μια μορφή ομίχλης στο παρμπρίζ όταν η θερμάστρα είναι ενεργοποιημένη, αυτή είναι μια άλλη υπόδειξη.

Επίσης, αν υπάρχει αντιψυκτικά στο πάτωμα μέσα στο αυτοκίνητό σας, αυτό είναι μια άλλη καλή ιδέα. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να το διορθώσετε, παρακάμψτε το διαρρηγνυόμενο πυρήνα και ελέγξτε μερικές εναλλακτικές λύσεις για τον θερμαντήρα αυτοκινήτων .

03 του 07

Το νερό γίνεται εκεί που δεν ανήκει

Η ομίχλη στο εσωτερικό των παραθύρων σας μπορεί να σημαίνει έναν διαρρηγνυόμενο πυρήνα θερμαντήρα, αλλά εάν συνοδεύεται από μια μυρωδιά μούχλα, κοιτάτε μια διαρροή νερού. Rob D. Casey / Επιλογή Φωτογράφων / Getty

Συνδυασμένη μυρωδιά: μούχλα

Πότε μυρίζει: όλη την ώρα ή μετά από μια βροχή.

Γιατί μυρίζει

Μια μούχλα ή μούχλα μυρωδιά δείχνει ότι το νερό παίρνει στο αυτοκίνητό σας και στη συνέχεια συγκεντρώνοντας εκεί. Διατηρημένες σφραγίδες θυρών ή παραθύρων μπορούν να επιτρέψουν την είσοδο νερού, οπότε αν βρείτε βρεγμένα καθίσματα ή χαλιά, τότε αυτό είναι ίσως το ζήτημα.

Ωστόσο, ο εξατμιστήρας κλιματισμού είναι μια πολύ κοινή αιτία αυτής της ιδιαίτερης οσμής.

04 του 07

Έχετε διαρροή λαδιού

Η βράγχιση του λαδιού στην πολλαπλή εξαγωγής είναι ένας ασφαλής τρόπος για να κάνετε τη μυρωδιά του αυτοκινήτου σας. Vstock / Getty

Συνδυασμένη μυρωδιά: καύση πετρελαίου

Πότε μυρίζει: ο κινητήρας είναι ζεστός, ανεξάρτητα από το αν οδηγείτε ή όχι.

Γιατί μυρίζει

Όταν το λάδι στάζει σε οποιοδήποτε μέρος του συστήματος εξάτμισης, καίγεται. Αυτή η μυρωδιά είναι πραγματικά κακή και μπορεί επίσης να δημιουργήσει άφθονες ποσότητες παχιάς, μπλε καπνού εάν η διαρροή είναι αρκετά κακή. Η λύση είναι αρκετά απλή: ξεφορτωθείτε τη διαρροή. Ο δρόμος σας θα σας ευχαριστήσει επίσης.

05 του 07

Ο καταλυτικός σας μετατροπέας σκίζεται

Ένας καταλυτικός μετατροπέας συνδεδεμένος ή φθαρμένος μπορεί να μυρίσει πολύ κακά. Joe Raedle / Ειδήσεις Getty Images

Συνδυασμένη μυρωδιά: θείο

Πότε μυρίζει: ο κινητήρας λειτουργεί.

Γιατί μυρίζει

Οι καταλυτικοί μετατροπείς είναι στοιχεία ελέγχου των εκπομπών που μεταβάλλουν τα καυσαέρια για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών. Όταν δεν λειτουργούν σωστά, μερικές φορές καταλήγετε να αλλάζετε τα αέρια καυσαερίων για να μυρίσετε όπως κάποιος που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας ρίχνοντας σάπια αυγά στο αυτοκίνητό σας. Η λύση είναι να αντικαταστήσει τον καταλυτικό μετατροπέα και να επισκευάσει ό, τι και αν προκάλεσε την αποτυχία του, υποθέτοντας ότι δεν είχε απλώς φθαρεί.

Ορισμένα λιπαντικά που χρησιμοποιούνται σε χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και θήκες μεταφοράς μπορούν επίσης να μυρίζουν σαν θείο καθώς μεγαλώνουν, κάτι που μπορεί να παρατηρήσετε εάν αρχίσουν να διαρρέουν σε όλο το μέρος. Αν αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, θα θελήσετε να αλλάξετε το λιπαντικό και να καταλάβετε από πού προέρχεται η διαρροή.

06 του 07

Το φυσικό αέριο γίνεται όπου δεν ανήκει

Το διαρρεύσιμο αέριο όχι μόνο μυρίζει άσχημα, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ επικίνδυνο. Joanne Dugan / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty

Συνδυασμένη οσμή: αρωματικοί υδρογονάνθρακες (ακατέργαστο αέριο)

Πότε μυρίζει: όλη την ώρα, όταν λειτουργεί ο κινητήρας ή σε ιδιαίτερα ζεστές μέρες.

Γιατί μυρίζει

Εάν μυρίσετε μια έντονη οσμή αερίου που προέρχεται από το αυτοκίνητό σας, οι πιθανότητες είναι πολύ καλές ότι κάτι έχει πάει πολύ, πολύ λάθος. Κάποια ποσότητα μυρωδιάς αερίου είναι εντάξει, ειδικά αν το αυτοκίνητό σας είναι carbureted, αλλά τα οχήματα με έγχυση καυσίμου συνήθως δεν πρέπει να μυρίζουν έντονα το αέριο.

Διακεκομμένες γραμμές καυσίμου, εγχυτήρες που έχουν κολλήσει, ρυθμιστές πίεσης κακών καυσίμων και πλήθος άλλων ζητημάτων μπορούν όλα να οδηγήσουν σε διαρροές καυσίμου ή να απορρίψουν αρκετό αέριο στη μηχανή για να προκαλέσουν μυρωδιά. Σε κάθε περίπτωση, είναι συνήθως μια καλή ιδέα να εντοπίσουμε την πηγή της διαρροής νωρίτερα παρά αργότερα.

07 του 07

Τα ψώνια σας έλαμπαν την περασμένη εβδομάδα

Δεν είναι όλες οι κακές μυρωδιές αυτοκινήτων μηχανικής φύσης. Μερικές φορές είναι μόνο μερικά παντοπωλεία που έλαμπαν κάτω από το κάθισμα. Westend61 / Getty

Συνδυασμένη μυρωδιά: θάνατος

Πότε μυρίζει: αφού φτάσετε στο σπίτι από το μπακάλικο και παρατηρήσετε ότι σας έχουν βραχυκυκλώσει μερικές μπανάνες.

Γιατί μυρίζει

Οι περισσότεροι από τους λόγους που ένα αυτοκίνητο μπορεί να μυρίσει έχουν να κάνουν με κάποιο είδος μηχανικής βλάβης ή αποτυχίας, αλλά υπάρχουν και πολλές εξωτερικές πηγές.

Έτσι πριν πάρετε το αυτοκίνητό σας στον αγαπημένο σας μηχανικό για να ρωτήσετε γιατί μυρίζει σαν θάνατος εκεί, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει κάτω από τα καθίσματα. Υπάρχει πάντοτε μια πιθανότητα κάποια προϊόντα, μια βρώμικη πάνα ή κάποιο άλλο άχρωμο αντικείμενο να κυλήσει κάτω από εκεί.

Μετά από αυτό, μπορείτε να λάβετε ορισμένα μέτρα για να διορθώσετε την κακή μυρωδιά του αυτοκινήτου σας .