Πώς να προετοιμάσετε τον υπολογιστή σας για λήψεις ταινιών

Η λήψη ταινιών είναι μια απλή διαδικασία που είναι εύκολη για τον καθένα να αντιμετωπίσει, αλλά υπάρχει μια σειρά από στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι έτοιμος για τη λήψη, ότι διαθέτετε το σωστό λογισμικό και ότι κατεβάζετε το σωστό είδος ταινιών.

Σημείωση: Η λήψη δεν είναι η ίδια με τη ροή. Γνωρίζοντας τη διαφορά μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, αλλά υπάρχουν σημαντικά οφέλη και μειονεκτήματα και στα δύο.

Ελέγξτε το χώρο αποθήκευσης

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά τη λήψη ταινιών είναι ότι μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλα. Παρόλο που είναι συνηθισμένο τα αρχεία λήψεων ταινιών να παραμένουν κάτω από 5 GB, ορισμένα από τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας ενδέχεται να απαιτούν χωρητικότητα 20 GB ή περισσότερο.

Για παραπομπή, οι περισσότεροι νεότεροι σκληροί δίσκοι έρχονται με 500-1.000 GB χώρου.

Πριν από τη λήψη μιας ταινίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο . Ενδεχομένως να καταλήξετε να αποθηκεύσετε την ταινία σε διαφορετικό σκληρό δίσκο όπως μια μονάδα flash ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο .

Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή λήψεων

Δεδομένου ότι οι ταινίες είναι μερικά από τα μεγαλύτερα αρχεία που μπορείτε να κατεβάσετε, θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιήσετε ένα διαχειριστή λήψης , ειδικά ένα που υποστηρίζει έλεγχο εύρους ζώνης .

Οι διαχειριστές λήψεων είναι χρήσιμοι όχι μόνο στην κατηγοριοποίηση και την αποθήκευση των λήψεων, αλλά και στον περιορισμό του εύρους ζώνης που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οι λήψεις. Επειδή οι ταινίες συνήθως χρειάζονται λίγο χρόνο για να κατεβάσετε πλήρως, τείνουν να απορροφούν το εύρος ζώνης από άλλες συσκευές στο δίκτυό σας εν τω μεταξύ.

Αν κατά τη λήψη ταινιών, άλλες συσκευές στο δίκτυό σας επιβραδύνουν, τα βίντεο είναι ρυθμιστικά και υπάρχει μια γενική αίσθηση καθυστέρησης, διαμορφώστε τον διαχειριστή λήψης για να περιορίσετε τις λήψεις χρησιμοποιώντας ένα κλάσμα του συνόλου του διαθέσιμου εύρους ζώνης, όπως το 10% ή το 20% .

Είναι επίσης πιθανό ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο δεν υποστηρίζει απλώς τις γρήγορες λήψεις. Για παράδειγμα, εάν πληρώσετε τον ISP σας για ταχύτητα λήψης 2 MB / s, μπορείτε να κατεβάσετε μια ταινία 3 GB σε περίπου 25 λεπτά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Internet σας για να δείτε τι πληρώνετε.

Ασφαλίστε τον υπολογιστή σας

Οι ταινίες που μεταφορτώνονται μέσω ιστοτόπων torrent έχουν υψηλό κίνδυνο προσθήκης κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής με ένα πρόγραμμα εντοπισμού ιών για να προλάβετε τυχόν απειλές προτού να καταστραφούν.

Εκτός από το λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού, είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για το πώς να εντοπίσετε ένα πλαστό torrent ή ψεύτικο ιστότοπο λήψης. Οι ψεύτικες λήψεις ταινιών θα επισυνάψουν μια επέκταση αρχείου μη μορφής βίντεο στο άκρο του αρχείου. Τα κανονικά αρχεία βίντεο συνήθως λήγουν με .MP4, .AVI, .MKV ή .MOV.

Ένα άλλο στοιχείο για το οποίο πρέπει να προσέχετε κατά τη λήψη ταινιών είναι το μέγεθος του αρχείου. Αν είναι πολύ μικρό, όπως λιγότερο από 300 MB, τότε το βίντεο πιθανώς δεν είναι πραγματικό. Οι περισσότερες ταινίες είναι πολύ μεγαλύτερες από 300 MB και συνήθως καταλήγουν να κυμαίνονται από 700 MB έως 5 GB.

Χρησιμοποιήστε ένα δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο

Κάποιες ψεύτικες λήψεις ταινιών απαιτούν να εγκαταστήσετε τη δική σας συσκευή αναπαραγωγής βίντεο, η οποία πιθανότατα είναι γεμάτη από ιούς ή σας κάνει να πληρώσετε για την ταινία για να την παρακολουθήσετε. Αντ 'αυτού, κατεβάστε ένα δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών που γνωρίζετε ότι δουλεύει.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες αρχείων βίντεο δωρεάν είναι το VLC. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παίξετε όλες τις συνηθισμένες μορφές αρχείων βίντεο όπως MP4 και AVI. Προσέχετε αυτό το πρόγραμμα εάν δεν γνωρίζετε ποτέ πώς να παίξετε την ταινία που έχετε κατεβάσει.