Χρώματα που απευθύνονται στους άνδρες

Προσπαθώντας να καταλάβετε αυτόν τον άνθρωπο; Αυτό θα βοηθήσει

Τα χρώματα που παραδοσιακά θεωρούνται αρσενικά χρώματα ή που προσελκύονται πιο έντονα ή συνδέονται στενότερα με τους άνδρες μπορούν να είναι καλές επιλογές για μηνύματα μάρκετινγκ, ιστοσελίδες και σχέδια εσωτερικού που στοχεύουν τους άνδρες. Οι έγχρωμες μελέτες που έγιναν κατά τη διάρκεια των ετών δείχνουν ότι τα αγαπημένα χρώματα των ανδρών και των γυναικών διαφέρουν. Ορισμένες από αυτές τις διαφορές στα αγαπημένα χρώματα μπορεί να αποδοθούν στην πολιτιστική χρήση του χρώματος και του κλιματισμού.

Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για τα χρώματα που είναι αρσενικά ή θηλυκά ή ουδέτερα ως προς το φύλο. Επειδή τα χρώματα έρχονται σε πολλές αποχρώσεις και αποχρώσεις, κάποιος μπορεί να αγαπά ένα πλούσιο, βασιλικό μπλε αλλά έντονα αντιπαθητικό σε ένα χλωμό, γαλάζιο, έτσι η προτίμηση για το μπλε χρώμα δεν σημαίνει ότι κάθε σκιά του μπλε είναι γενικά κατάλληλη. Εντούτοις, είναι δυνατές κάποιες γενικεύσεις με βάση μελέτες χρωμάτων.

Άνδρες σαν το μπλε χρώμα

Το μπλε είναι ένα αγαπημένο χρώμα τόσο ανδρών όσο και γυναικών όλων των ηλικιών. Ωστόσο, οι άντρες έχουν μια πολύ ισχυρότερη προτίμηση για το μπλε από τις γυναίκες. Μπορεί να είναι η ηρεμιστική επίδραση του μπλε χρώματος που το καθιστά δημοφιλές χρώμα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες ή θα μπορούσε να είναι ο συνδυασμός ορισμένων αποχρώσεων του μπλε με τα στοιχεία της αρχής, της νοημοσύνης και της σταθερότητας.

Άνδρες σαν το πράσινο χρώμα

Ένα απομακρυσμένο δευτερόλεπτο ως ένα αγαπημένο χρώμα των ανδρών, το πράσινο χρώμα είναι δροσερό και ξεκούραστο, και σημαίνει ανάπτυξη, ανανέωση, υγεία και περιβάλλον καθώς και ισορροπία και σταθερότητα. Ενώ οι γυναίκες προτιμούν τα δροσερά, απαλά χρώματα, οι άντρες προτιμούν τις πιο φωτεινές αποχρώσεις, αν και εξακολουθούν να δείχνουν προτίμηση για δροσερά χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο.

Άνδρες σαν το χρώμα μαύρο

Οι άντρες προτιμούν το χρώμα μαύρο μόνο ελαφρώς περισσότερο από τις γυναίκες. Μια ισχυρή προτίμηση για συντηρητικά χρώματα όπως το μπλε και το μαύρο μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς κανόνες όπου οι γυναίκες φορούν τα φωτεινότερα και πιο ποικίλα χρώματα, ενώ η ενδυμασία των ανδρών είναι παραδοσιακά λιγότερο πολύχρωμη.

Χρώματα άνδρες δεν συμπαθούν

Το Purple ξεχωρίζει ως θηλυκό χρώμα, επειδή επιλέγεται σχεδόν αποκλειστικά από τις γυναίκες ως ένα αγαπημένο χρώμα και δεν εκφράζεται έντονα από τους άνδρες στις σπουδές. Οι άνδρες είναι επίσης λιγότερο πιθανό να ανταποκριθούν ευνοϊκά σε άλλα θηλυκά αγαπημένα όπως λεβάντα και τυρκουάζ .

Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να σκέφτονται ροζ ως θηλυκό, λεπτό χρώμα - το χρώμα για μικρά κορίτσια. Παρόλο που είναι αποδεκτό ως χρώμα ενδυμασίας για τους άνδρες, το ροζ χρώμα έχει τόσο ισχυρούς αρνητικούς συσχετισμούς για τους άνδρες, ότι μερικές χρήσεις του χρώματος θεωρούνται προσβλητικές για τους άνδρες. Ωστόσο, ροζ σε μια γυναίκα μπορεί να φέρει έξω τα προστατευτικά ένστικτα ενός άνδρα, έτσι ροζ δεν είναι όλα κακά.

Επιλέγοντας χρώματα για άντρες

Πρέπει τα πάντα για τους άνδρες να είναι μπλε; Μάλλον όχι, αν και το μπλε είναι μια ασφαλής επιλογή. Πολλοί περισσότεροι παράγοντες εμπλέκονται στην επιλογή των χρωμάτων. Το φύλο είναι απλώς ένα θέμα.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του Joe Hallock σχετικά με τις προτιμήσεις χρώματος ανά φύλο και ηλικία παράγουν μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν: