Οδηγός σχεδιαστή για το χρώμα μαύρο

Χρησιμοποιώντας το τελευταίο σκούρο χρώμα στο σχεδιασμό και τι συμβολίζει

Θεωρείται η άρνηση ή η απουσία χρώματος, το μαύρο είναι συντηρητικό, πηγαίνει καλά με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα εκτός από το πολύ σκοτεινό. Έχει επίσης αντιφατικές συνέπειες. Μπορεί να είναι σοβαρή και συμβατική. Το μαύρο χρώμα μπορεί επίσης να είναι μυστήριο, σέξι και εξελιγμένο. - Χρώματα εκτύπωσης της επιφάνειας εργασίας του Jacci Howard Bear και σύμβολο χρώματος

Ποια χρώματα είναι μαύρα; Το μαύρο χρώμα αντιπροσωπεύεται από τους όρους άνθρακας, κάρβουνο, έβενο, μελάνι, τζετ, λάμπα μαύρο, μεσάνυχτα, οψιανό, όνυχα, κοράλλι, σαμπλέ και αιθάλη.

Φύση και Πολιτισμός

Το μαύρο είναι η απουσία χρώματος. Στα ρούχα, το μαύρο είναι οπτικά αδυνάτισμα. Μαύρο, όπως και άλλα σκούρα χρώματα, μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται να συρρικνώνεται σε μέγεθος και ακόμη και ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο φαίνεται σκοτεινό όταν έχει πολύ μαύρο χρώμα. Το μαύρο κάνει τα άλλα χρώματα να φαίνονται πιο φωτεινά.

Στις περισσότερες δυτικές χώρες το μαύρο είναι το χρώμα του πένθους. Μεταξύ των νέων, το μαύρο θεωρείται συχνά ως χρώμα της εξέγερσης. Ο μαύρος είναι θετικός και αρνητικός. Είναι το χρώμα για μικρά αγόρια στην Κίνα. Μαύρο, σε συνδυασμό με πορτοκαλί, είναι τα χρώματα του Απόκριες. Στα πρώτα δυτικά, ο καλός τύπος φορούσε λευκό, ενώ ο κακός τύπος φορούσε μαύρο.

Οι κορδέλες ευαισθητοποίησης που χρησιμοποιούν το μαύρο περιλαμβάνουν αυτές για:

Χρήση του μαύρου σε εκτύπωση και σχεδιασμό ιστοσελίδων

Στο σχεδιασμό, χρησιμοποιήστε το μαύρο χρώμα για να μεταδώσετε την κομψότητα, την εκλέπτυνση ή το μυστήριο. Το σκοτεινό γκρι ανθρακί και το πολύ σκούρο καφέ μπορεί μερικές φορές να παραμείνει μαύρο. Στην οθόνη, το μαύρο είναι η συνταγή RGB 0,0,0 ή ο κωδικός Hex # 000000.

Κατά την εκτύπωση, το μαύρο χρώμα δεν είναι πάντα ένα χρώμα μελάνης. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός καθαρής μαύρης μελάνης με ένα ποσοστό ματζέντα, κυανό και κίτρινο που συμπεριλαμβάνεται για να αλλάξει την εμφάνιση του μαύρου, συνήθως για να προσφέρει μια πλουσιότερη, πιο ζωντανή σκιά μαύρου χρώματος. Ανακαλύψτε τύπους μαύρης μελάνης για πλούσιους μαύρους και συμβουλές για το σχεδιασμό χρησιμοποιώντας ζεστά, ουδέτερα και δροσερά μαύρα.

Ενώ το μαύρο μπορεί να είναι ένα εστιακό σημείο, είναι επίσης ένα ουδέτερο χρώμα . Το μαύρο κείμενο σε λευκό ή ανοιχτό φόντο είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή επιλογή υψηλής αντίθεσης για βιβλία, ενημερωτικά δελτία και άρθρα στο διαδίκτυο.

Προσέξτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο με άλλα σκούρα χρώματα. Μπορεί να λειτουργήσει, αλλά αν τα χρώματα είναι πολύ παρόμοια, συνδυάζονται και παρέχουν κακή αντίθεση. Το μαύρο λειτουργεί καλά με λαμπερές αποχρώσεις του κόκκινου , μπλε και πράσινου . Το μαύρο είναι το απόλυτο σκούρο χρώμα και κάνει ανοιχτά χρώματα όπως το κίτρινο pop out. Οι φωτογραφίες συχνά φαίνονται φωτεινότερες σε μαύρο φόντο. Το μαύρο και το γκρι είναι ένα συντηρητικό σύνθετο όπως το μεσαίο ή το γαλάζιο και το μαύρο.

Χρησιμοποιώντας το μαύρο σε άλλα πεδία σχεδίασης

Μαύρο στη γλώσσα

Οι εξοικειωμένες φράσεις μπορούν να βοηθήσουν έναν σχεδιαστή να δει πώς ένα χρώμα επιλογής μπορεί να γίνει αντιληπτό από άλλους. Το μαύρο φέρει τόσο θετικές όσο και αρνητικές συνειρμούς.

Θετικές Μαύρες Φράσεις:

Αρνητικές μαύρες φράσεις