Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το λογισμικό προστασίας από ιούς

Το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς είναι αυτό που λειτουργεί καλύτερα στο σύστημά σας, έχει τις λειτουργίες που θέλετε και είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσετε. Επειδή κάθε σύστημα είναι μοναδικό, εάν αγοράζετε νέο λογισμικό προστασίας από ιούς, θα πρέπει να αξιολογήσετε αρκετά προϊόντα για να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα για τον υπολογιστή σας και το επίπεδο εμπειρίας σας. Φυσικά, θα θελήσετε να επιμείνετε μόνο σε έγκυρα, αξιόπιστα προϊόντα προστασίας από ιούς που έχουν λάβει πιστοποίηση από τις τρεις κύριες αρχές πιστοποίησης: Checkmark, ICSALabs και VB100% - και οι οποίες έχουν αποδώσει καλά στις αυστηρές δοκιμές που διεξάγονται από το AV-Test. org.

Υπάρχει επίσης το θέμα του αμοιβή ή δωρεάν antivirus. Παρόλο που, γενικά, το καταβεβλημένο antivirus προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά που μπορούν να παρέχουν πλήρη προστασία, εκείνοι που οικοδομούν μια λύση ασφάλειας ala carte μπορεί να ταιριάζει καλύτερα με έναν από τους ελεύθερους αυτόνομους σαρωτές ιών. Για συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με τις καλύτερες της κατηγορίας στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, δείτε τα εξής:

Τι είναι το καλύτερο Antivirus να χρησιμοποιήσετε;

Χρειάζεται να έχουμε τόσο ένα Antivirus και έναν σαρωτή Anti-Spyware;

Εξαρτάται. Ορισμένα προϊόντα προστασίας από ιούς, ιδίως το McAfee VirusScan , περιλαμβάνουν αστρική προστασία spyware - αλλά πολλοί άλλοι δεν το κάνουν. Εάν αντιμετωπίζετε συνεχιζόμενα προβλήματα με το spyware, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την προσθήκη ενός ειδικού σαρωτή spyware στο μίγμα. Για συστάσεις, ελέγξτε αυτούς τους Top Spyware Scanners .

Πρέπει να καταργήσουμε το υπάρχον πρόγραμμα προστασίας από ιούς πριν εγκαταστήσετε ένα νέο;

Αν αλλάζετε σε ένα νέο προϊόν εντοπισμού ιών, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα τον προηγούμενο αντιιικό σαρωτή. Μετά την απεγκατάσταση, πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας πριν εγκαταστήσετε το νέο σαρωτή.

Αν απλά αναβαθμίζετε το υπάρχον λογισμικό προστασίας από ιούς σε νεότερη έκδοση του ίδιου προϊόντος, δεν χρειάζεται να απεγκαταστήσετε πρώτα την παλαιότερη έκδοση. Ωστόσο, εάν η νέα έκδοση είναι δύο ή περισσότερες εκδόσεις νεότερες από την παλιά, τότε θα θέλετε να απεγκαταστήσετε την παλιά έκδοση πριν εγκαταστήσετε τη νέα. Και πάλι, οποιαδήποτε στιγμή καταργείτε την εγκατάσταση ενός υπάρχοντος προϊόντος προστασίας από ιούς, βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεκκινήσει τον υπολογιστή πριν εγκαταστήσετε το νέο σαρωτή.

Μπορούν να εκτελούνται δύο ανιχνευτές ιών στο ίδιο σύστημα ταυτόχρονα;

Ποτέ δεν είναι καλή ιδέα να τρέχετε ταυτόχρονα δύο ανιχνευτές ιών. Ωστόσο, αν μόνο ένας από τους σαρωτές έχει ενεργοποιημένη την προστασία σε πραγματικό χρόνο και ο δεύτερος σαρωτής χρησιμοποιείται μόνο για να σαρώσει χειροκίνητα επιλεγμένα αρχεία, είναι πιθανό να συνυπάρχουν ειρηνικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας ανιχνευτής ιών δεν θα εγκατασταθεί αν ανιχνεύσει άλλο σαρωτή antivirus που είναι ήδη εγκατεστημένο στο σύστημα.

Γιατί ένας ανιχνευτής ανιχνεύει έναν ιό αλλά άλλος δεν το κάνει;

Το Antivirus βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε υπογραφές . Οι υπογραφές δημιουργούνται από τους μεμονωμένους πωλητές και είναι μοναδικές για τα προϊόντα τους (ή για τα προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτές τις συγκεκριμένες μηχανές σάρωσης). Επομένως, ένας προμηθευτής μπορεί να έχει προσθέσει ανίχνευση (δηλαδή υπογραφή) για συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, ενώ ένας άλλος προμηθευτής ενδέχεται να μην έχει.