Πληροφορίες για την απάτη Ammyy.com

Κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι από τη Microsoft τηλέφωνά σας στο σπίτι και σας λέει ότι τα αρχεία καταγραφής τους συλλέγουν μια λοίμωξη από τον υπολογιστή σας. Για να κερδίσετε αξιοπιστία, ο απατεώνας του τηλεφώνου μπορεί να σας δώσει εύκολα πληροφορίες που μπορείτε να ανακαλύψετε, όπως το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας - τα οποία είναι διαθέσιμα σε τυχόν τυχαίους τηλεπωλητές ή καλούντες απάτης με λίγα δολάρια.

Αφού κερδίσει την προσοχή σας, αυτή η ψεύτικη τεχνολογία της Microsoft σας δίνει οδηγίες να ανοίξετε το πρόγραμμα προβολής συμβάντων και λέτε ότι τυχόν σφάλματα που αντικατοπτρίζονται σε αυτό το ημερολόγιο είναι «απόδειξη» ενός ιού. Ο απατεώνας σάς κατευθύνει στη διεύθυνση ammyy.com και σας λέει να εκτελέσετε το εργαλείο και να του δώσετε το αναγνωριστικό που παρέχει, μετά από το οποίο είναι πλέον σε θέση να αποκτήσει πλήρη απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Θυμάμαι:

  1. Ο καθένας μπορεί να καλέσει έναν αριθμό και να ισχυριστεί ότι είναι κάποιος άλλος.
  2. Η πραγματική Microsoft δεν καλεί τους πελάτες τους να αναφέρουν τις λοιμώξεις από ιούς.
  3. Ποτέ μην εκτελέσετε κανένα άγνωστο πρόγραμμα ή εγκαταστήσετε οποιοδήποτε εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης για κάποιον εκτός αν είστε 100% βέβαιοι για την ταυτότητα και την αξιοπιστία του.

Η Ammyy.com διαφημίζει το ammyy.exe ως εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης και ανταλλαγής αρχείων. Σε όρους κακόβουλου λογισμικού, τα προγράμματα που το κάνουν χωρίς την άδειά σας είναι γνωστά ως backdoors, stealers κωδικού πρόσβασης και trojans κλοπής δεδομένων. Ενώ η Ammyy μπορεί να έχει νόμιμο σκοπό όταν χρησιμοποιείται ανάμεσα σε δύο * πολύ * αξιόπιστα κόμματα, όταν η Ammyy χρησιμοποιείται από έναν απατεώνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο κλέφτης.

Η καλύτερη άμυνά σου; Χρησιμοποιήστε το ίδιο τέχνασμα που χρησιμοποιείτε με άλλους ανεπιθύμητους καλούντες - κλείστε το τηλέφωνο.