Η διαφορά μεταξύ Sirius και XM

Πίσω όταν οι Sirius και XM ραδιόφωνο ήταν ανταγωνιστικές υπηρεσίες, υπήρχαν πολλές διαφορές που συχνά καθιστούσαν δύσκολη την επιλογή μεταξύ τους. Ωστόσο, αυτές οι διαφορές έχουν συρρικνωθεί σημαντικά από τότε που οι εταιρείες συγχωνεύθηκαν για να δημιουργήσουν το SiriusXM. Το υλικό εξακολουθεί να είναι διακριτό, το οποίο συχνά συγχέει το ζήτημα περαιτέρω, αλλά τα πράγματα όπως η ποιότητα και η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας, οι επιλογές προγραμματισμού και ακόμη και η αισθητική του υλικού είναι σχεδόν τα ίδια.

Έτσι το θέμα του τρόπου λήψης δορυφορικού ραδιοφώνου στο αυτοκίνητό σας είναι λίγο πιο περίπλοκο σήμερα απ 'ότι ήταν κάποτε, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες επιλογές.

Η διαφορά μεταξύ Sirius και XM

Οι κύριες διαφορές μεταξύ Sirius και XM σήμερα βρίσκονται σε συγκεκριμένα πακέτα προγραμματισμού . Για παράδειγμα, τόσο το Sirius όσο και το XM προσφέρουν πακέτα προγραμματισμού "All Access" που συνοδεύονται ουσιαστικά από τον ίδιο προγραμματισμό. Ωστόσο, τα πακέτα χαμηλότερου επιπέδου από Sirius και XM έρχονται με ένα ελαφρώς διαφορετικό κανάλι και επιλογές προγραμματισμού.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπορεί να βρεθεί σε δύο από τα εμβληματικά προγράμματα του SiriusXM: Howard Stern, και το Opie και το Anthony Show. Παρόλο που τα προγράμματα αυτά είναι διαθέσιμα και στα Sirius και XM μέσω των πακέτων προγραμματισμού All Access, το ίδιο δεν ισχύει για χαμηλότερες βαθμίδες συνδρομής. Το δεύτερο πακέτο συνδρομής του Sirius προσφέρει τον Howard Stern, αλλά όχι τον Opie και τον Anthony, και το αντίστροφο είναι αληθές για το XM's similar-priced tier.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε επίσης να πάτε κατευθείαν στο στόμα του αλόγου.

Σαν το ζήτημα δεν ήταν ήδη περίπλοκο και αρκετά συγκεχυμένο, το Sirius και το XM δεν είναι ακόμη και οι μόνες επιλογές. Εκτός από αυτές τις μάρκες παλαιού τύπου, μπορείτε επίσης να βρείτε νεότερο υλικό με επωνυμία SiriusXM. Αυτά τα δορυφορικά ραδιόφωνα είναι καλωδιακά κανάλια "XTRA" που δεν είναι διαθέσιμα σε παλαιότερες μονάδες.

Επιλέγοντας μεταξύ Sirius και XM (και SiriusXM)

Αν προσπαθείτε να επιλέξετε μεταξύ του Sirius και του XM και σχεδιάζετε να εγγραφείτε στο πακέτο "All Access", τότε δεν έχει σημασία τι επιλέξατε. Ελέγξτε τις επιλογές για κάθε μία και επιλέξτε μία που σας αρέσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ελάχιστες αισθητικές διαφορές μεταξύ των μονάδων που λαμβάνουν τον προγραμματισμό Sirius και εκείνων που λαμβάνουν XM.

Εάν δεν σχεδιάζετε να εγγραφείτε σε ένα πακέτο "All Access", τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα συγκεκριμένα πακέτα χαμηλότερου επιπέδου από κάθε υπηρεσία πριν κάνετε μια επιλογή. Ορισμένα πακέτα χαμηλότερου επιπέδου έρχονται με ορισμένα κανάλια που άλλοι δεν το χρησιμοποιούν, επομένως είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι το πακέτο που θέλετε είναι διαθέσιμο στο υλικό που έχετε επιλέξει πριν τραβήξετε πραγματικά τη σκανδάλη.

Φυσικά, ίσως θελήσετε να κοιτάξετε την περιορισμένη σχιστόλιθο των combo κιθάρων SiriusXM, αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε απολύτως τα πάντα. Σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να σκεφτεί κανείς να εξετάσει το όνομα, αυτές δεν είναι απλές μονάδες combo που παρέχουν πρόσβαση τόσο στον Sirius όσο και στον προγραμματισμό XM. Είναι πραγματικά ικανά να λαμβάνουν επιπλέον κανάλια που ούτε τα ραδιόφωνα Sirius ούτε XM είναι σε θέση να χτυπήσουν.

Πείτε τη διαφορά μεταξύ Sirius και XM ραδιόφωνα

Εάν έχετε ένα όχημα που ήρθε με ένα ενσωματωμένο δορυφορικό ραδιόφωνο, τότε θα πρέπει να ξέρετε τι είδους πριν μπορέσετε να ενεργοποιήσετε μια συνδρομή για αυτό. Για το σκοπό αυτό, το SiriusXM διατηρεί ένα διάγραμμα διαθεσιμότητας δορυφορικού ραδιοφώνου το οποίο μπορείτε να ελέγξετε.

Εάν έχετε ένα παλαιότερο δορυφορικό ραδιόφωνο που δεν είναι ενσωματωμένο σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου OEM και δεν είστε σίγουροι αν πρόκειται για μονάδα Sirius ή XM, είναι σχετικά εύκολο να πείτε τη διαφορά. Απλά γυρίστε τη μονάδα και αναζητήστε τον σειριακό αριθμό. Εάν ο σειριακός αριθμός έχει 12 ψηφία, είναι μια μονάδα Sirius. Τα XM ραδιόφωνα, από την άλλη πλευρά, έχουν οκταψήφιους αύξοντες αριθμούς.

Η μόνη εξαίρεση είναι οι νεότερες μονάδες SiriusXM, οι οποίες έχουν επίσης οκτώ ψηφία. Εάν το ραδιόφωνο σας κατασκευάστηκε μετά το 2012 και είναι επώνυμο Lynx, Onyx ή SXV200, τότε θα μπορούσε να είναι μια μονάδα SiriusXM.